Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανεβάζει τους τόνους λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής κ. Βασίλη Κικίλια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για «απόλυτη παράνοια σε σχέση με το δίλημμα των εκλογών» και πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα».

H οομιλία Αντ. Σαμαρά

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά στην Κεντρική Εκδήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, Β. Κικίλια στο Γήπεδο Σπόρτινγκ.
Φίλες και φίλοι,
Βρίσκομαι εδώ, για να σας πω ότι γυρνάω όλη την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα γυρνάει σελίδα.
Είναι απίστευτη η σημερινή συγκέντρωση. Αυτή η νεολαία έχει πάρει το μήνυμα: Κικίλιας σημαίνει ανοίγουμε τις πόρτες για τα νέα παιδιά!
Ο λαός έχει καταλάβει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει ο δρόμος της Ελπίδας. Και ο κ. Παπανδρέου θα έχει καταλάβει ότι ο λαός έχει αγκαλιάσει το μήνυμα της Ελπίδας. Προσπαθεί να μας εκβιάσει με εκλογές και έχει φτάσει στην απόλυτη παράνοια.
Απειλεί ο κ. Παπανδρέου το λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους, τότε θα κάνει γενικές εκλογές! Και τον ρωτάω: Για ποιο λόγο, άραγε; Ώστε να τον καταψηφίσουν και πάλι; Μήπως δραπετεύει; Μήπως εγκαταλείπει; Και πρέπει εμείς, τάχα, να «φοβηθούμε» γι’ αυτό;

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται την πολιτική του! Γιατί, αν εμπιστευόταν την πολιτική του, θα περίμενε λίγους μήνες να φέρει θετικά αποτελέσματα, για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Τώρα, όμως, γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι η πολιτική του δεν περπατάει, τα νούμερα δεν του βγαίνουν, τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει έξω, οι δαπάνες έχουν πέσει έξω, καινούργια μέτρα μας φέρνουν.

Όμως, ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα. Κι έχει ανάγκη να το πει με την ψήφο του. Και θα το πει την Κυριακή, με κορυφαία δύναμη, την Ελληνική νεολαία, με πρώτη την ΟΝΝΕΔ, την παντοδύναμη ΟΝΝΕΔ.

Χθες, ο κ. Παπανδρέου, από τα Γιάννενα, ομολόγησε ότι ζητάει από τους πολίτες «νομιμοποίηση» για το Μνημόνιο που υπέγραψε και εξουσιοδότηση για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου «άφεση αμαρτιών», για εκείνο εκεί το αξέχαστο «λεφτά υπάρχουν», που μας έλεγε. Αλλά ζητάει και προέγκριση «μιας ατζέντας μυστικής» που ετοιμάζει τώρα, με το επιχείρημα ότι αυτή τη φορά… «λεφτά δεν υπάρχουν»!

Εκείνο που λέμε από την αρχή, και το κρύβει επιμελώς, είναι ότι με τα μέτρα του Μνημονίου το έλλειμμα θα μπορούσε να το υπερκαλύψει!

Έκαναν περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων πάνω από το έλλειμμα. Και δεν καταφέρνουν να το μειώσουν ούτε μέχρι το μισό! Μετά από τόσα μέτρα, να μην μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα ούτε στο μισό. Αυτό, κύριε Παπανδρέου, και αν είναι «μαύρη μαγεία»!

Κι αφού του αρέσουν οι ιστορίες μαγείας με το Χάρι Πότερ, να σας πω ακόμα ένα παράδειγμα: Είπε ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, στη διακαναλική:
«καταφέραμε τα δημόσια νοσοκομεία να μειώσουν τις δαπάνες τους σε υλικά παρά την αυξημένη προσέλευση».
Όμως, ήδη, το πρώτο εξάμηνο του 2010 δαπάνησαν μισό δισεκατομμύριο παραπάνω απ’ ό,τι πέρσι! Οι δαπάνες τους ξεφεύγουν. Με 14 χιλιάδες λιγότερες επεμβάσεις.
Αυτήν την Κυριακή, ο λαός θα πει στον κύριο Παπανδρέου: «Απορρίπτουμε τις θυσίες, χωρίς ελπίδα! Δε σου δίνουμε “λευκή επιταγή” για τα επώδυνα μέτρα».

Γιατί, εάν το βράδυ των εκλογών, ο κύριος Παπανδρέου, νιώσει ευχαριστημένος ή έστω ανακουφισμένος, θα πάρει πολύ γρήγορα, πολύ σκληρότερα μέτρα. Μέτρα που δεν αντέχει ούτε η Κοινωνία, ούτε η Οικονομία. Φοβάται ότι το ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Κυριακής, θα βρεθεί σε τέτοια θέση, που θα αντιληφθεί ότι πραγματικά, η μόνη απειλή που έχει ο Ελληνικός λαός μπροστά του τώρα, είναι καινούργια μέτρα Παπανδρέου.

Αλλά έκανε και άλλο ένα, μεγάλο ατόπημα: Μας είπε για «αποσταθεροποίηση» της χώρας! Όμως, προσέξτε:
Αποσταθεροποίηση της Δημοκρατίας δεν προκαλεί η ελεύθερη έκφραση των πολιτών στην κάλπη.

Δώστε τον αγώνα το γαλάζιο. Να ξεκινήσει αυτήν την Κυριακή! Και πάλι να φανεί στην Ελληνική Επικράτεια! Παντού! Σε όλη την Ελλάδα να ξεκινήσει το γαλάζιο.

Πρέπει, λοιπόν, να του πούμε ότι αποσταθεροποίηση, κύριε Παπανδρέου, στη Δημοκρατία δεν προκαλεί η ελεύθερη έκφραση των πολιτών στην Κάλπη. Αποσταθεροποίηση προκαλεί ο άφρων εκβιασμός του κ. Παπανδρέου…
Αποσταθεροποίηση δεν προκαλεί το μήνυμα αγωνίας των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για το μέλλον του τόπου, για το μέλλον των παιδιών τους.
Αποσταθεροποίηση προκαλούν δηλώσεις σαν εκείνη του κυρίου Πάγκαλου για την «αναδιάρθρωση του χρέους». Και είδατε που τινάχτηκαν, αυτές τις μέρες, τα spreads. Ας αφήσουν, λοιπόν, την κινδυνολογία.

Εγώ θέλω να πω ένα πράγμα μόνο:
Ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να στείλει το μήνυμα της Ελπίδας. Και το μήνυμα της Ελπίδας δεν είναι μόνο η άρνηση στο Μνημόνιο. Αλλά είναι ο δρόμος για να βγούμε από την κρίση! Δηλαδή, πρέπει να ψηφίσουμε υποψηφίους που φωτογραφίζουν την πραγματική Ελπίδα. Συγκεκριμένη, χειροπιαστή ελπίδα. Για να βγούμε από την κρίση με Ανάπτυξη και όχι με ασφυξία.

Και τέτοιος υποψήφιος στην Αττική είναι ο Βασίλης Κικίλιας. Νέος, άξιος, αυτοδημιούργητος, με πείρα αυτό-διοικητική, επιστήμονας και παλαιός αθλητής. Διαθέτει πείρα, διαθέτει γνώσεις, διαθέτει την πειθαρχία, το πείσμα του αθλητή, την αξία του αυτοδημιούργητου, την ζωτικότητα και την όρεξη του νέου ανθρώπου.

Η υποψηφιότητα Κικίλια είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Αλλά το στοίχημα είναι για την κοινωνία. Δεν είναι για μένα. Για μένα ήταν χρέος να βάλω τον Βασίλη Κικίλια, γιατί είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο, ανανέωση της παράταξης, με στροφή στις αξίες και στους άξιους. Ο Βασίλης, λοιπόν, είναι νέος, είναι άξιος και εκπροσωπεί τις αξίες. Εγώ το χρέος μου το έκανα. Το στοίχημα είναι για την κοινωνία:
Θέλει νέους ανθρώπους;
Θέλει οι νέοι να προβάλλονται για υψηλά αξιώματα ή τους θέλει μόνο για χειροκροτητές;
Θέλει ο λαός να γκρεμίσει τα τζάκια, τα κυκλώματα, τα στεγανά, τις φατρίες; Ή θέλει μόνο να βγάλει όσους προέρχονται από το «δοκιμαστικό σωλήνα»;
Αν η απάντηση είναι ναι, τότε έχει υποψήφιο να ψηφίσει. Έχει τον Βασίλη Κικίλια!
Αν η απάντηση είναι ναι για τους νέους ανθρώπους, να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με τα κοινά, τότε η φυσιολογική απάντηση είναι ναι, ψηφίζουμε Βασίλη Κικίλια.

Πάνω από όλα πρέπει να πιστέψουμε στα νιάτα αυτού του τόπου. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε τίποτα, αν δεν πιστέψουμε στα νιάτα, αν δεν εμπνεύσουμε τα νιάτα, να τα πείσουμε ότι εδώ πέρα μπορούν να βρουν την προοπτική που θέλουν.
Για μένα η υποψηφιότητα του Βασίλη ήταν η μόνη συνεπής επιλογή. Για σας είναι καλύτερη που μπορούσε να γίνει.

Σε όλη την Ελλάδα, φίλες και φίλοι- σας φέρνω το μήνυμα- η μάχη για την Ελπίδα κερδίζεται. Αλλά στην Αττική ιδιαίτερα, η μάχη είναι διπλή: Είναι για το μήνυμα της Ελπίδας που θα στείλουμε στην κυβέρνηση. Αλλά και το μήνυμα της Ελπίδας που θα στείλουμε στα νέα παιδιά, στους νέους ανθρώπους, που τους θέλουμε να αναδειχθούν στον τόπο τους.
Τις μάχες αυτές θα τις δώσουμε όλοι μαζί. Θα τις κερδίσουμε όλοι μαζί. Και κυρίως με νέους ανθρώπους. Η Ελλάδα γυρίζει, κι αυτή, σελίδα. Κι εδώ στην Αττική γυρίζουμε τη σελίδα. Και με δύναμη, ψήψο- ψήφο, σπίτι- σπίτι, ο καθένας, όπου μπορεί, για να κάνουμε τη μεγάλη μάχη νικηφόρα. Για να έχουμε τον Βασίλη Κικίλια Περιφερειάρχη Αττικής.

Γεια σας και με τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου