Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Όλο και πιο κοντά στην ανακοίνωση νέων μέτρων έρχεται η κυβέρνηση καθώς προκύπτει ότι θα απαιτηθούν περίπου 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον στον προϋπολογισμό για να καλυφθεί η αύξηση του ελλείμματος του 2009 και η στέρηση των εσόδων του φετινού προϋπολογισμού.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού αποκάλυψαν «τρύπα», ύψους 2 δισεκ. ευρώ στα έσοδα ενώ χαμηλότερα από τους στόχους του μνημονίου κινούνται πλέον και οι δαπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές δαπανών στους προϋπολογισμούς των υπουργείων καθώς και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στις ΔΕΚΟ στα πρότυπα του ΟΣΕ.

Παπαδήμος: Κατά της αναδιάρθρωσης

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους είτε για την Ελλάδα, είτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης, εμφανίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν σύμβουλος της κυβέρνησης, Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη δημοσιονομική εξυγίανση τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους, ούτε για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Αυτό που απαιτείται είπε είναι γενναία μέτρα με αιχμή τον περιορισμό της σπατάλης του σκληρού πυρήνα του Δημοσίου.

«Όχι» Σκανδαλίδη σε λύσεις-σοκ

Κατά των λύσεων σοκ τάχθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.

Τάχθηκε κατά της επέκτασης του μνημονίου και υπέρ του σχεδίου που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για έξοδο από το μνημόνιο το 2013.

Ο υπουργός τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους, και συμφώνησε με τις απόψεις του Λουκά Παπαδήμου, ότι δεν μπορούν να συμπιεστούν οι μισθοί ούτε να αυξηθούν οι φόροι.

Για το δημόσιο είπε πως πρέπει να γίνει μια ανακατανομή των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να μην γίνουν απολύσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο

Όλοι θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο αλλά πρέπει να βρούμε τις πολιτικές εκείνες που θα μας βγάλουν από το μνημόνιο, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα.

Σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας. Είπε πως εάν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις και περισσεύουν άνθρωποι στο δημόσιο θα πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση των απολύσεων στο δημόσιο.

Επανέλαβε για ακόμα μια φορά, ότι θα παραμείνει στη ΝΔ, καθώς εκλέχτηκε με το συγκεκριμένο κόμμα και θέλει να τιμήσει τους ανθρώπους που τον ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου