Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ. ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;;;;;;;;

Κορυφώνεται η μάχη… παρασκηνίου που δίνεται μεταξύ των δύο «κέντρων», του ενός που προωθεί με κάθε τρόπο την ίδρυση Αρχηγείου Ακτοφυλακής και εκείνου που στηρίζει σθεναρά το «ένα και αδιαίρετο» Λιμενικό Σώμα από το οποίο θα συνεχίσει να στελεχώνεται και το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας».
Χθες στα γραφεία του ΥΘΥΝΑΛ βασικό θέμα συζήτησης ήταν το sms που εστάλη στους ναυτιλιακούς συντάκτες κατ’ εντολή συνεργάτη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή περί «εντολής του πρωθυπουργού» να προχωρήσει στη σύσταση Αρχηγείου Ακτοφυλακής, σύμφωνα πάντα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Αυτό, τη στιγμή που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο προκάτοχός του και κατά κοινή ομολογία απόλυτα επιτυχημένος ΥΠΡΟΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε έτοιμο ήδη από τον Αύγουστο το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ. έχοντας κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες της ναυτιλίας αλλά και τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το Σώμα. Αναμένοντας τον ανασχηματισμό, φαίνεται πως δεν προχώρησε στην κατάθεσή του αφού το καλοκαίρι «έπαιζε» ακόμη και το σενάριο στο ΥΠΡΟΠΟ να υπαχθούν πέραν της ποντοπόρου ναυτιλίας που διατηρούσε ως αρμοδιότητα και άλλες που θα οδηγούσαν στη δημιουργία ενός παντοδύναμου υπουργείου.
Τα σχέδια… αναχαιτίστηκαν από τον ανασχηματισμό…
O ΥΠΡΟΠΟ ωστόσο γνωρίζει για το προσχέδιο νόμου αλλά αντί να ενημερωθεί γι' αυτό από την πρώτη κιόλας ημέρα που εμφανίστηκε στο ΥΘΥΝΑΛ -αφού στις αρμοδιότητές του είναι οι «αστυνομικής φύσεως» δραστηριότητες του Λ.Σ.- προανήγγειλε ίδρυση Ακτοφυλακής και απομάκρυνση ένστολων από αυτό.
Οι αντιδράσεις όμως είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο τον αρχηγό του Λ.Σ. που τελεί υπό παραίτηση. Είναι γνωστό ότι η εφοπλιστική οικογένεια έχει αναγνωρίσει την προσφορά του Λ.Σ. στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας και έχεις ευθαρσώς δηλώσει ότι υπουργείο άνευ Λ.Σ. γι' αυτούς δεν νοείται.
Κατά πολλούς μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι το sms που εστάλη, ήρθε μια μέρα πριν τη σημερινή συνάντηση του ΥΘΥΝΑΛ με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών…
«Κάποιοι ασκούν πιέσεις και προσπαθήσουν να περάσουν το μήνυμα ότι το θέμα έχει τελειώσει» ανέφεραν χθες παράγοντες της ναυτιλίας, ενώ παροικούντες στο υπουργείο στη Δραπετσώνα καταλόγιζαν στην Κατεχάκη διαρροές με συγκεκριμένη στόχευση. Δεν έλειψε και η κριτική, με αρκετούς να σημειώνουν ότι οι κινήσεις του κ. Παπουτσή «αδειάζουν» το έργο ενός έτους του κ. Χρυσοχοΐδη, ακυρώνουν το Π.Δ. για τις αρμοδιότητες του ΥΘΥΝΑΛ αλλά και τον ίδιο τον υπουργό, Γιάννη Διαμαντίδη. Ωστόσο αναπάντητο μένει το ερώτημα ποιοι είναι οι «σύμβουλοι» που πιέζουν για τη διάλυση του Λ.Σ…
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΡΙΦΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου