Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΛΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ.

Φουλ μετατάξεις στο δημόσιο.


DIMOSIOΆνω κάτω έχει γίνει ο δημόσιος τομέας αφού μετά τις περικοπές μισθών απασχολούν έντονα τους υπαλλήλους οι μετατάξεις που αναμένονται με ταχύτητα τυφώνα.Περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ώς τα μέσα του επόμενου έτους το δρόμο της μετάταξης, βάσει των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών.

Ήδη 17.000 υπάλληλοι των νομαρχιών αναμένουν τα «φύλλα πορείας» για να μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους.

Επίσης, περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που θα καταργηθούν με τον «Καλλικράτη» μόλις αναλάβουν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, θα υποχρεωθούν να εργαστούν σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Σε περίπου 5.000 υπολογίζονται οι υπάλληλοι που θα κληθούν να στελεχώσουν τις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις, ενώ περισσότεροι από 700 υπάλληλοι αναμένουν στο ακουστικό τους μετά την ψήφιση του «νόμου Πάγκαλου» για τη συγχώνευση ή την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και περίπου 2.500 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ (1.000 του ΟΣΕ και 1.480 της Ολυμπιακής) μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο καθιστούν επικίνδυνο οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η πολυπλοκότητα του υφιστάμενου καθεστώτος των μετατάξεων και οι ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργείται είναι η περίπτωση της Ολυμπιακής, η μετάταξη του προσωπικού της οποίας δεν έχει ολοκληρωθεί περίπου ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του Ν. 3717/08, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να καταβάλλει τις αποδοχές σε περίπου 1.500 εργαζομένους οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μεταταγούν και δεν συνταξιοδοτήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου