Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες των βρετανικών μέσων φαίνεται να έχει γίνει η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, με την Daily Telegraph να επιτίθεται κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Έντονη κριτική στους χειρισμούς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το μνημόνιο ασκεί η Daily Telegraph σε χθεσινό της δημοσίευμα, καθώς επιστρέφει το φάντασμα της χρεοκοπίας. "Τα δεινά της δημοσιονομικής κρίσης της Ευρώπης επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα στο ενδεχόμενο εκλογών και δεσμεύθηκε να απελευθερώσει τη χώρα από τη σκλαβιά και την επιτήρηση" αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Daily Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα έχουν καταγράψει άνοδο 31 μονάδων βάσης, ενώ και το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου στον απόηχο της επιστροφής του ρίσκου πολιτικής αναστάτωσης στην Ελλάδα. Πιέσεις στο γενικότερα αρνητικό κλίμα ασκεί και η προειδοποίηση της Pimco χθες για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας στην επόμενη 3ετία. (σχετική ανάλυση από epikairo)
Ο συντάκτης της Telegraph αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα δεσμευθεί ότι θα τηρούσε τους όρους του πακέτου διάσωσης από την ΕΕ και προσθέτει ότι στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές "ένας αντάρτης σοσιαλιστής από το μπλοκ κατά του μνημονίου ηγείται στις δημοσκοπήσεις για την Αθήνα".
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις Παπανδρέου ως "λαϊκίστικες χειρονομίες", αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το μπόνους των 300 ευρώ στους συνταξιούχους.
Το δημοσίευμα επιπλέον αναφέρει ότι οι περισσότεροι επενδυτές φαίνεται να συμφωνούν ότι το σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν είναι λειτουργικό και απλά εξασφαλίζει χρόνο στις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες να μεταφέρουν τη ζημιά από το ελληνικό χρέος στους φορολογούμενους της ΕΕ.».
Είχαμε σημειώσει χθες ότι τo χειρότερο που πρέπει να μας προβληματίζει με τέτοιου είδους δημοσιεύματα, είναι ότι Ελληνική κρίση corp. μία επιχείρηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της και αυτό εξακολουθεί να έχει προφανείς συνέπειες ....

epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου