Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου ο Α. Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Παπανδρέου «παίζει με τους θεσμούς» και ότι έχει βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ παράλληλα του καταλόγισε και τάσεις «βοναπαρτισμού».

«Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τα οικονομικά δεινά της χώρας «με αίσθηση ευθύνης».

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:

«Ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα. Απαιτεί από τα κόμματα να σιωπούν και από τους πολίτες αδιαμαρτύρητα να συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις του ακόμα και αν πληρώνουν βαρύτατο τίμημα. Επιμένει να στέλνει, με εκβιαστικό περιεχόμενο, μηνύματα στους πολίτες χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από εκείνους, ακόμα και όταν θεσμικά είναι τώρα η δική τους ώρα να μιλήσουν. Φαίνεται όμως να αγνοεί ότι μπορεί μεν η οικονομία μας να είναι γονατισμένη από την οικονομική κρίση και από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου αλλά η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας παραμένει όρθια απέναντι σε τέτοιου είδους βοναπαρτισμούς και λεονταρισμούς. Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται, τα κόμματα δεν φιμώνονται και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται (...). Εμείς να επιβάλουμε εκλογές δεν μπορούμε, το Σύνταγμα άλλωστε δίνει αυτή την αρμοδιότητα στον πρωθυπουργό. Αν κάναμε το αντίθετο γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε εκλογές θα δημιουργούσαμε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής. Και ιδιαίτερα όταν στη χώρα έχουμε το δυσκολότερο πρόβλημα των τελευταίων πενήντα ετών με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η στάση αυτή της Νέας Δημοκρατίας είναι στάση ευθύνης και στάση σοβαρότητας. Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου. Η ΝΔ θα παραμείνει η κατ' εξοχήν δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και η παράταξη της ανάπτυξης για τον τόπο. (...) Αν όμως ο κ. Παπανδρέου θέτει θέμα εθνικών εκλογών σε περίπτωση δυσάρεστου μηνύματος για εκείνον στις περιφερειακές εκλογές, εμείς εδώ είμαστε. Ήδη βέβαια με την ανεύθυνη στάση του έχει βάλει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με ορατές ήδη τις συνέπειες, όπως είδατε τελευταία, με την ξαφνική μετά τη δήλωσή του, άνοδο των spreads. Εμείς τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα και προκλητικούς, επαναλαμβάνω, λεονταρισμούς, δεν δεχόμαστε. Αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη και πάει τη χώρα σε εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι. Αλλά εκείνος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας, μακριά από σκοπιμότητες μικροκομματικές και επικίνδυνους πολιτικούς καιροσκοπισμούς.

Απάντηση Πεταλωτή:

Ανακολουθία και άναρθρο πολιτικό λόγο καταλογίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, στον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας την πολιτική στάση και τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με τη συνέντευξη του στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς επιχειρεί, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, να ξεπεράσει την απίστευτη ανακολουθία του και τη δυσχερέστατη θέση στην οποία περιήλθε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ακολουθεί τη γνωστή τακτική του κόμματός του να προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Πεταλωτής.

«Θεωρεί λεονταρισμό την υπευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εργάζεται μαζί με το λαό για τη σωτηρία της χώρας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η ΝΔ και υπό τον κ. Σαμαρά εξακολουθεί να είναι όλο και πιο κατώτερη των περιστάσεων», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει λέγοντας ότι «στον άναρθρο, υποτιθέμενο "πολιτικό" λόγο του κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει τις καθαρές αποφάσεις και τη στάση ευθύνης. Αυτό που αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο ελληνικός λαός είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί αμηχανία και παραλήρημα στη ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου