Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΡΓΟΙ,ΦΤΩΧΟΙ,ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

Αυτόματες αυξήσεις στις αντικειμενικές από 1/1/2011



Μπαράζ αυξήσεων για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές αλλά και το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα επιφέρει η άνοδος στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων κατά 20 – 30% σε όλη τη χώρα - σε τρεις δόσεις - που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Μάρτιο. Ταυτοχρόνως το σύστημα θα αυτοματοποιηθεί ώστε να παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και οι αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται αναλόγως ανά έτος.

Μεγάλες αυξήσεις για τα εξοχικά. Στόχος η είσπραξη περισσότερων φόρων από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, της τάξεως των 570 εκατ. ευρώ..

Στην ένταξη του συνόλου των περιοχών της χώρας, ακόμη και των εκτός σχεδίου, στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς διαπιστώνονται απώλειες στην είσπραξη εσόδων, όπως το ΕΤΑΚ.

Όπως δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, θα αυτοματοποιηθεί παράλληλα το ισχύον σύστημα, προκειμένου να παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και οι αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται αναλόγως ανά έτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στις 18 Νοεμβρίου - ημερομηνία κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή - θα δημοσιοποιηθεί και η τελική απόφαση της κυβέρνησης για την αναπροσαρμογή στους συντελεστές ΦΠΑ, καθώς έχει αποκλειστεί η μετάταξη του 30% των προϊόντων από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου