Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜEΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ Π.Χ ΕΝΑ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑ ΣΔΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΣ. ΞΕΠΟΥΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ.

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Η Αθήνα, ως περιφερειακή δύναμη, να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο…

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε να αναγνωρίζει η Αθήνα επίσημα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε σήμερα η τηλεόραση των Τιράνων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, τέθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο προαναφερόμενοι ηγέτες, στον Λευκό Οίκο, χθες βράδυ, 21 Σεπτεμβρίου.

Η αμερικανική πλευρά υπερασπίστηκε το αίτημά της, για την επικράτηση της σταθερότητας στην περιοχή, μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ενθάρρυνε την Αθήνα να ενισχύσει τις θέσεις της στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με τις απόψεις του, η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανάδειξή της σε περιφερειακή δύναμη, με ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια ώστε να παράσχει περισσότερη ασφάλεια και ευημερία στους λαούς της περιοχής», σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι.Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει την πρωτοβουλία για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων με ορόσημο το 2014.

«Γι΄ αυτό», τόνισε ο Μπάιντεν, «είναι απαραίτητη η στήριξη της Ελλάδας αλλά και της Ουάσιγκτον για την πρωτοβουλία αυτή, της ενσωμάτωσης».

Ο Μπάϊντεν εξέφρασε την κατανόησή της αμερικανικής πλευράς για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Αθήνα, όπως είναι η αμοιβαία λύση της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Τουρκία ή ακόμη και εσωτερικά προβλήματα καθώς η χώρα διέρχεται από μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Όπως ανακοινώθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του για να συζητήσουν διμερή θέματα, όπως η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Χιμάρα, η ενσωμάτωση της Αλβανίας στην ΕΕ, η υποστήριξη της Ελλάδας σε ορισμένα ‘projects construction’ καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου