Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΑΝΕΣΤΑΣΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΕΙΔΩΜΕΝ

«Σαν παλαβοί τρέχουν οι Έλληνες, από την ακρίβεια που υπάρχει στη χώρα τους, να περάσουν τα σύνορα, για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους με φθηνή βενζίνη, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης και είδη ένδυσης»

Είναι μια εικόνα που απεικονίζει την οικονομική κρίση της Ελλάδας, την ακρίβεια της Ελλάδας και την αναζήτηση φθηνών αγορών από τους Έλληνες, στον άμεσο περίγυρό τους.

Οι μεγαλύτερες προτεραιότητες για τους Έλληνες που καταφεύγουν τα Σαββατοκύριακα στην Βουλγαρία είναι να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με φθηνή βενζίνη και να επισκεφτούν τους Βουλγάρους οδοντίατρους...

Η περιοχή του Σαντάνσκι είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχειρηματικά περιοχή της Βουλγαρίας και τώρα προσπαθούν και οι γύρω περιοχές να την μιμηθούν με πρώτο το βουλγαρικό Πετρίτς.

Οι αλλαγές που επήλθαν στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’, ωφελούν στο έπακρο τη φθηνή βουλγαρική αγορά.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι δύο βουλγαρικές πόλεις των συνόρων είχαν κυριολεκτικά κατακτηθεί από τους έλληνες καταναλωτές. Γεμάτες οι καφετέριες, τα εστιατόρια. Τα ιατρεία και τα οδοντιατρεία είναι γεμάτα και ... με ουρές από Έλληνες. Πραγματική υστερία!»...

Οι Έλληνες αγοράζουν κυρίως τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, προϊόντα τα οποία έχουν σημαντική διαφορά στις τιμές από τη χώρα τους, ακόμη αγοράζουν έπιπλα και είδη οικιακού εξοπλισμού, είδη αυτοκινήτου, λάστιχα κλπ.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι Έλληνες δεν γεμίζουν μόνον τις δεξαμενές καυσίμων των αυτοκινήτων αλλά κουβαλούν και κάνιστρα των 20 ή 40 λίτρων και τα γεμίζουν από τα τοπικά πρατήρια καυσίμων.

Οι Βούλγαροι κάνουν χρυσές δουλειές...

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου