Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Financial Times:Η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν χρειαστεί οικονομική βοήθεια, .

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν χρειαστεί οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι μετά από εβδομάδες έντονων διαβουλεύσεων, οι νομικοί σύμβουλοι της Άνγκελα Μέρκελ την έχουν πείσει ότι οποιαδήποτε άλλη μορφή βοήθειας θα ήταν αδύνατη λόγω των όρων της Συνθήκης του Μάαστριχτ και του γερμανικού συντάγματος.

Η απόφαση σημαίνει ήττα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και της Bundesbank, οι αξιωματούχοι των οποίων αντιτίθενται σε παρέμβαση του ΔΝΤ εντός της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, o υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε αστειότητες το δημοσίευμα του Dow Jones [.DJI] Σχετικά άρθρα για πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ [Βλέπε άρθρο] , λέγοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα για βοήθεια παραμένουν ανοικτά.

«Αυτά είναι αστειότητες», είπε ο υπουργός στο Reuters. «Εξαρχής έχουμε πει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι είμαστε τώρα πιο κοντά στο ΔΝΤ».

«Τα δημοσιεύματα αυτά είναι απλώς ανόητα», πρόσθεσε.

Επικαλούμενο υψηλόβαθμο Έλληνα αξιωματούχο που δεν κατονομάζει, το Dow Jones ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ελπίζει σε βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της στη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας και ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η προσφυγή στο ΔΝΤ πιθανόν στις 2-4 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου