Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι»

Όσοι εκ των πολιτικών και λοιπών εκπροσώπων της κοινωνικής ελίτ δεν έχουν επαφή με την καθημερινότητα και με τον απλό κόσμο, δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που συμβαίνει γύρω μας και αντιλαμβανόμαστε όλοι οι υπόλοιποι απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Ότι δηλαδή η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι». Ο κόσμος είναι τόσο πολύ απογοητευμένος, τα χρέη συσσωρεύονται, οι δουλειές έπεσαν κατακόρυφα και συνεχίζουν να πέφτουν, ενώ ταυτόχρονα βλέπει κάποιους να κερδίζουν ανερυθρίαστα σε βάρος του (π.χ καύσιμα), σαν να είμαστε σε.....
περίοδο Γερμανικής Κατοχής, χωρίς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μπορεί ή να θέλει να προστατεύσει τους πολίτες από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.
Γενικότερα πάντως, οι πολίτες είναι πολύ προβληματισμένοι και σε πρώτη φάση αρχίζουν να βρίσκονται μεταξύ τους και να συζητάνε την κατάσταση, κάτι που έλειψε πολύ από αυτή εδώ την κοινωνία, που ετεροκατευθύνεται από τα ΜΜΕ. Στρέφονται αδιακρίτως κατά ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και αν τα πράγματα χειροτερέψουν οικονομικά, τότε η κατάσταση θα γίνει πολύ τεταμένη. Η απλή συζήτηση θα μετατραπεί σε οργανωμένη οργή και μια σπίθα θα αρκεί για να γίνει κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες.
Κάνουμε έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Να παραμερίσει το προσωπικό πολιτικό της συμφέρον και να προχωρήσει άμεσα στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, αλλάζοντας το Σύνταγμα και ξαναρχίζοντας από το μηδέν, μη υπολογίζοντας, έστω για μια φορά, τη δική της πολιτική επιβίωση και μακροημέρευση.
Θα πρέπει, εδώ που φτάσαμε, να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου, όλων των αποχρώσεων, πως η μόνη λύση να επωμιστούμε όλοι μας τα σκληρά οικονομικά βάρη και να βάλουμε πλάτη για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, είναι να γίνουμε όλοι οι πολίτες συμμέτοχοι στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα σταματήσει πλέον το παραμύθι, κάποιοι να δουλεύουν και κάποιοι να μας δουλεύουν.
Η πλήρης δημοκρατία λοιπόν είναι η μόνη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου