Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σκόπια: Τουρκικό πολιτιστικό κέντρο εγκαινίασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με την υπουργό Πολιτισμού των Σκοπίων, κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων του πολιτιστικού κέντρου ' Γιουνούς Εμρέ', συνοδευόμενοι από τουρκικές προσωπικότητες που ήρθαν για την εκδήλωση αυτήν. Το Πολιτιστικό Κέντρο ‘Γιουνούς Εμρέ’ στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων εγκαινίασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται από χθες στη γειτονική χώρα, παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων της Τουρκίας που ήρθαν για το σκοπό αυτό στα Σκόπια. Το πολιτιστικό κέντρο θα έχει ως στόχο, τονίζει το ‘makfax’ την ανάπτυξη και εμβάθυνση της φιλίας και των διαπολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της πΓΔΜ, με αμοιβαίες παρουσιάσεις έργων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και μαθημάτων μέσω των οποίων θα προωθείται η τέχνη και η ιστορία.

Το κέντρο αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη γνώση της τουρκικής και ‘μακεδονικής’ γλώσσας, τη γνώση του πολιτισμού και της θρησκείας των δύο χωρών» δήλωσε στα εγκαίνια ο Τούρκος υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η υπουργός πολιτισμού της πΓΔΜ, Ελισάβετ Καντσέφσκα – Μίλφσκα, είπε ότι με τη λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου προβλέπεται η έναρξη στενότερης συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, των δύο χωρών.
Ένας από τους σκοπούς του κέντρου είναι και η ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ πΓΔΜ και Τουρκίας, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου