Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο "ΗΡΩΑΣ" ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ... Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ "Είναι ηλίθιοι στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης"

Άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε αιφνιδίως χθες η κυβέρνηση.


Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται το προσεχές Σάββατο στην πόλη, για να μιλήσει στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο θα συνέλθει στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2008.


του ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΑΔΗ

Ωστόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χθες βράδυ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να έχει πέραν της κομματικής δραστηριότητας και δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου έχει σκοπό να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην πόλη, ακόμη και στους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις έως τώρα κυβερνητικές επιδόσεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής.



Στις επιδιώξεις είναι να υπάρξει και ένα επικοινωνιακό αντίβαρο στην εδώ παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Πηγή της Ιπποκράτους σημείωνε επίσης ότι ο ορισμός του Εθνικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη πέρα από κάποιους πρακτικούς λόγους (εξυπηρετεί όσους θα συμμετάσχουν και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική) σχετίζεται και με την αρνητική εικόνα που σχηματίστηκε για τη Νομαρχιακή Επιτροπή εξαιτίας της επίμαχης απόφασης που έλαβε σχετικά με τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες.


ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Το θέμα αυτό προκάλεσε την έκρηξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Μιλώντας το Σάββατο σε ημερίδα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Αθήνα ο Θόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των επτά μελών της Ν.Ε. που ψήφισαν υπέρ της απόφασης, με την οποία ζητείται μεταξύ άλλων να χορηγείται ιθαγένεια μόνον σε όσους έχουν «επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας», αλλά και εφόσον διαθέτουν «έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα!».

«Όσοι ψήφισαν αυτήν την απόφαση είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι τελείως ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο!», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος. Οργισμένος και εκτός εαυτού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέχισε λέγοντας: «Απαιτούν από τους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα.

Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο περίπου από το μισό ελληνικό λαό πρέπει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια. Είναι γελοίο», τόνισε και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη είπε: «Δεν ξέρω μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής στη δεύτερη πόλη της χώρας, αλλά προφανώς, κύριε Σωκράτη, εκεί πρέπει να παρέμβεις». Και εξήγησε: «Κάλεσε μία ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους -αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι- δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί να τελειώνουμε».

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Μετά τους κεραυνούς Πάγκαλου παρενέβη στην ημερίδα το μέλος της Ν.Ε. Γρηγόρης Σαρίδης, που εξήγησε ότι την επίμαχη απόφαση δεν τη συμμερίζεται το σύνολο του οργάνου. «Ελήφθη με οριακή πλειοψηφία επτά ψήφων υπέρ έναντι έξι κατά και ενός λευκού, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη της Νομαρχιακής απουσίαζαν», επισήμανε ο κ. Σαρίδης.
Στο πηγαδάκι που ακολούθησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτης Ξυνίδης ξεκαθάρισε πως «το ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει σε αυτήν την απόφαση». Απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα πρόκειται για απλή πολιτική αποδοκιμασία, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η Ιπποκράτους εξετάζει σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των επτά.


ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές εκτιμήσεις κυβερνητικού στελέχους «η επικείμενη άνοδος του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επιταχύνει την τακτοποίηση αρκετών εκκρεμοτήτων, τουλάχιστον των άμεσων». Σε αυτές περιλαμβάνονται βεβαίως η τοποθέτηση νέων διοικήσεων στους κρατικούς οργανισμούς της Θεσσαλονίκης, καθώς και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» ο κ. Παπανδρέου επρόκειτο να ανεβεί και προ δεκαπενθημέρου στη Θεσσαλονίκη, αλλά το ματαίωσε, όταν πληροφορήθηκε ότι «στην πόλη κυβερνά ακόμη η Νέα Δημοκρατία», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στέλεχος του Μαξίμου.
Νωρίτερα, μεθαύριο, ενδέχεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία θα έχει συναντήσεις με φορείς της εκπαίδευσης. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις η επίσκεψη ίσως μετατεθεί για το Σάββατο. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα γίνει πιθανότατα στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς».
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου