Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ της κυβέρνησης είναι επώδυνα. Οχι όμως για όλους.

Περί φορολογικής συνείδησης

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ της κυβέρνησης είναι επώδυνα. Οχι όμως για όλους. Είναι επώδυνα για τους πολλούς, τους πληβείους. Οι πατρίκιοι θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς, θα προγραμματίσουν τις διακοπές τους το εφετινό καλοκαίρι και θα στείλουν, όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά τους στα καλοκαιρινά camps στην Αγγλία ή τη Γαλλία. Η οικονομική κρίση, πάντως, μόνο χθες, στέρησε τη ζωή από δύο μικροεπιχειρηματίες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ λόγω χρεών. Μία βόλτα να κάνει κανείς στο κέντρο της Αθήνας θα διαπιστώσει ότι αρκετά μικρά μαγαζάκια που έδιναν ψωμί σε πολυμελείς οικογένειες έχουν κλείσει. Δεν είναι λίγα τα καταστήματα που παραμένουν ξενοίκιαστα. Και ακόμη δεν έχει σκάσει η φούσκα των ακινήτων… Αυτές τις ημέρες κατατίθεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο για μία ακόμη φορά θα ζητάει λαγούς με πετραχήλια, όχι από τους έχοντες και κατέχοντες, αλλά από τους μισθωτούς. Μόνον αυτοί είναι σίγουροι ότι θα περάσουν από το ταμείο... για να καταβάλουν το υστέρημά τους.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, οι ξύπνιοι, αυτοί που ανδρώθηκαν με τα ιδεώδη του περιβόητου «κράτους ΠΑΣΟΚ» του 1981, που προσπαθεί με νέο μανδύα να ξαναφτιάξει ο Γιώργος, σιγά μη βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ουδείς βγήκε από το επιτελείο Οικονομικών να μας πει πώς θα τα «πάρουν» από επαγγελματίες που ενσυνείδητα είτε δεν κόβουν απόδειξη είτε δεν δηλώνουν τις πραγματικές αμοιβές τους. Και αυτοί δεν είναι μόνον οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί. Είναι πολλοί άλλοι που θα συνεχίσουν την ίδια πρακτική, καθώς η φορολογική συνείδηση δεν είναι κάτι μεταδοτικό. Δεν πρόκειται για ιό γρίπης… Θέλει δουλειά, χρόνο και διαπαιδαγώγηση που το «κράτος ΠΑΣΟΚ» δεν έχει θέσει στις προτεραιότητές του.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου