Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ.

Οι Έλληνες πολίτες δέχονται το τελευταίο διάστημα μία ανηλεή και άνευ προηγουμένου ψυχολογική επίθεση απόρροια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και της ασάφειας των επιδιώξεων στα λεγόμενα ανοιχτά Εθνικά Θέματα.

Μπορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχώρησε στη διάψευση τόσο του δημοσιεύματος της έγκριτης Κύρας Αδάμ στην Ελευθεροτυπία όσο και του δημοσιεύματος της Real News ότι μελετάται η μείωση της δύναμης της ΕΛΔΥΚ, ωστόσο η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη από τη στιγμή που επιμελώς αποκρύπτει το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου-Erdogan.


Από την απίστευτη ασυνεννοησία για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του ένστολου προσωπικού και το ζήτημα των καταστάσεων επιβιβάσεως των οπλιτών, μέχρι την κατάργηση των μηχανοκίνητων παρελάσεων και την ακύρωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις ελληνικές πρεσβείες ανά το κόσμο, τα συναρμόδια υπουργεία κατάφεραν να καταρρακώσουν το Ηθικό και να προκαλέσουν έντονο προβληματισμό και φόβο για τους μελλοντικούς κυβερνητικούς χειρισμούς στα ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας.



Επί της ουσίας, αν όντως δηλαδή η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάποια πρόταση για διευθέτηση των διμερών ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο που θα κάνει τη Συμφωνία της Μαδρίτης να φαντάζει ...εθνική επιτυχία μπροστά της, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το πάντα καλά ενημερωμένο "Δραγουμάνο":

"Σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και που δείχνουν ότι η επεξεργασία τους γίνεται από μικτή Επιτροπή των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με την πλήρη συγκατάνευση των μελών της κυβέρνησης, προετοιμάζουν την «απώλεια» του ανατολικού Αιγαίου από το χώρο πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σαν κύριοι λόγοι αναφέρονται τόσο το οικονομικό κέρδος (περίπου 2 δις ευρώ) όσο και το γεγονός πως έτσι θα επέλθει «ειρήνευση» με την Τουρκία.

Τα σχέδια αυτά παρακολουθούν, εκ του σύνεγγυς ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, κ. Παπαδόπουλος ενώ από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο ανυπεθα Π. Μπεγλίτης. Στόχος είναι να ετοιμαστεί πριν τα τέλη Μαρτίου πλήρης πρόταση που θα υποβληθεί στο Μαξίμου προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, δεν αποκλείεται τις «βασικές αρχές» της πρότασης αυτής να συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός με την Χίλαρι Κλίντον, επιδιώκοντας να παρουσιάσει «κινητικότητα» στα Έλληνο – Τουρκικά. (...) Αν και τελικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου φέρεται να είναι η παρουσίαση της συγκεκριμένης πρότασης προς την Τουρκική πλευρά επισήμως στη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, ήδη ένα προσχέδιο έχει προωθηθεί στην Άγκυρα προκειμένου να υποδείξει αντίστοιχες δικές της θέσεις προκειμένου να υπάρξει τελικός συμβιβασμός."

Όλα αυτά δεν είναι παρά η επιβεβαίωση ότι η στρατηγική για την "εξημέρωση του θηρίου" (ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας, σύμφωνα με τη πολιτικώς ορθή ορολογία) απέτυχε παταγωδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου