Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Βατοπέδι: ποινική δίωξη εις βάρος της Μαντέλη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε σε βάρος της κ. Στ. Μαντέλη, πρώην προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών όταν η υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή ανακάλυψε ότι από το αρχείο του υπουργείου έλειπαν 350 έγγραφα που αφορούσαν τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου.

Τελικώς η κ. Μαντέλη παρέδωσε τα έγγραφα και υποστηρίζει ότι τα πήρε στο σπίτι της για να υπερασπιστεί τον εαυτό της καθώς, όπως είπε, της ήταν πρακτικά αδύνατον να φωτοτυπήσει ολόκληρο το υλικό της δικογραφίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία μαρτύρων ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Στη σημερινή συνεδρίαση θα προσέλθει και θα καταθέσει η γυναίκα που συνόδευε τον μ. Αρσένιο στις επισκέψεις του τελευταίου στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Τη συγκεκριμένη γυναίκα, πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα, αναζήτησε η εξεταστική επιτροπή μετά τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, την περασμένη εβδομάδα, η δικηγόρος της ΚΕΔ κ. Ελ. Μαυραγκά.

Οπως κατέθεσε η μάρτυς, η γυναίκα ήταν συνεχώς στο πλευρό του μοναχού και τον συμβούλευε στις πολύ συχνές συναντήσεις που είχε με τον αρμόδιο δικηγόρο της ΚΕΔ κ. Ζερβουδάκη.

Ενώπιον των βουλευτών θα καταθέσει επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γ. Ξηραδάκης. Στην προηγούμενη εξεταστική της Βουλής για την ίδια υπόθεση ο κ. Ξηραδάκης είχε αρνηθεί ότι υπήρξαν πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς της κυβέρνησης της Ν.Δ. για επίσπευση των σχετικών με τις ανταλλαγές εκτάσεων διαδικασιών.

Μάλιστα, τότε, είχε εκφράσει τη δυσφορία του κάνοντας λόγο για ραθυμία που χαρακτήριζε τους ρυθμούς διεκπεραίωσης των υποθέσεων από την ΚΕΔ, την επίμαχη χρονική περίοδο.

Σημειώνεται ότι εντός των επομένων ημερών, και αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων που έχουν κληθεί, θα μεσολαβήσει διακοπή των εργασιών καθώς οι βουλευτές-μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα περιμένουν να ανοίξουν πρώτα οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οταν η σχετική διαδικασία ολοκληρωθεί, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών της Τραπέζης της Ελλάδος, οι εργασίες θα συνεχιστούν με την κλήτευση πολιτικών προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Publié par mark à l'adresse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου