Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ;

Πολλοί έχουν ήδη σκεφθεί τα παρακάτω:

Ο Παπανδρέου δεν είναι ευρωπαϊστής αλλά φίλος των Αμερικάνων. Τι συμφέρει λοιπόν αυτή τη στιγμή στους Αμερικάνους; Τους συμφέρει να πέσει το Ευρώ υπέρ του δολαρίου. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να διαλυθεί η οικονομία μιάς χώρας που χρησιμοποιεί το Ευρώ. Έπρεπε λοιπόν να παρουσιάσει μία χώρα, μεγάλη οικονομική πτώση και επελέγη η Ελλάς.

'Επρεπε λοιπόν να παρουσιάσει η Ελλάδα μεγάλο έλλειμμα. Το έλλειμμα που δήλωνε η ΝΔ ήταν 6% το Σεπτέμβριο. Με την είσπραξη

1)της έκτακτης εισφοράς των "πλούσιων" επιχειρήσεων

2)του ειδικού τέλους τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων

3)της απόσυρσης των αυτοκινήτων

4)με την μεταφορά του χρέους των νοσοκομείων στο 2010

θα έφτανε το έλλειμμα στο 8 άντε 9% και θα είμασταν μάγκες και ωραίοι όπως οι υπόλοιποι της ευρωζώνης που επίσης χρωστάνε όπως βέβαια και οι Αμερικάνοι τα τρελλά τους.

Όταν λοιπόν βγήκε το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε από αυτά τα τέσσερα που σχεδίαζε η ΝΔ και το έλλειμμα πήγε στο 12,7% προς μεγάλη χαρά των Αμερικάνων. Όσον αφορά για το λόγο που το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε έλλειμμα τόσο υψηλό, πολλά μπορεί να σκεφθεί κανείς. Το αποτέλεσμα όμως είναι γνωστό σε όλους και το σίγουρο είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αφού μόνη της η Ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να μην εισπράξει αυτά που η ΝΔ είχε προγραμματίσει και μετά βγήκε να δημοσιοποιήσει το μέγεθος του ελλείμματος

Με όλα τα παραπάνω δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην ΝΔ, απλά αναφέρουμε τα γεγονότα όπως έχουν.

Το Σάββατο μάλιστα το πρωί, ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπερυπουργός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εκπομπή MEGAΣαββατοκύριακο, ομολόγησε ουσιαστικά, καρφώνοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου, οτι αν τον Οκτώβριο έβγαινε ο Καραμανλής και πάγωνε μισθούς και συντάξεις όπως είχε πει, τα επιτόκια δανεισμού της χώρας δηλαδή τα σπρεντ, δεν θα εκτινασσότανε στα ύψη και όλα αυτά τα μέτρα δεν θα χρειαζότανε.

Όταν όμως ο Παπανδρέου έταξε άλλα και αδράνησε για πέντε ολόκληρους μήνες χωρίς τα εισπρακτικά μέτρα Καραμανλή, το έλλειμμα αυξήθηκε, έστω και τεχνητά. Το λεγόμενο έλλειμμα βλέπετε, είναι το έλλειμμα του ταμείου του ελληνικού κράτους, που ξαναλέμε ότι δεν εισέπραξε αυτά που η ΝΔ σκόπευε να εισπράξει το τελευταίο τρίμηνο του κράτους με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κατά τα προγραμματισμένα ο προϋπολογισμός.

Με δύο λόγια ο Γιάννος Παπαντωνίου κάρφωσε τον Παπανδρέου λέγοντας ότι αυτός φταίει για το σημερινό μπάχαλο, όχι γιατί δημιούργησε το χρέος, αλλά γιατί άφησε το έλλειμμα να εκτιναχθεί τεχνητά στα ύψη.

Όπως και να έχει το χρέος είναι πραγματικό, αφού χρωστάει 300 δις το κράτος στις διεθνείς τράπεζες, 150 δις οι επιχειρήσεις στις ελληνικές τράπεζες, που με τις σειρά τους τα χρωστούν στις διεθνείς τράπεζες από τις οποίες τα δανείστηκαν και 150 δις χρωστούν τα νοικοκυριά, δηλαδή οι ιδιώτες σε δάνεια από τις ελληνικές επίσης τράπεζες. Σύνολο 600 δις. Το χρέος αυτό δεν έχει καμία σχάση με το λεγόμενο έλλειμμα που είναι απλά ταμειακό για το κάθε έτος και δείχνει πόσα παραπάνω ξοδέψαμε σε σχέση με αυτά που σαν κράτος εισπράξαμε.

Δυστυχώς για να στρώσει η ελληνική οικονομία πρέπει να απολυθούν περίπου 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι, να μειωθούν οι φόροι για όλα αναιξερέτως τα εισοδήματα στο 10% και να οργανωθεί ηλεκτρονικά ο φορολογικός έλεγχος εξαφανίζοντας την τριτοκοσμική γραφειοκρατία επιπέδου Ουγκάντας που υπάρχει για να δικιολογούν την ύπαρξή τους οι τεμπέληδες εκ των δημοσίων υπαλλήλων. Και πρέπει να έχουμε υπόψη ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λουφαδόροι διότι σε τέτοια περίπτωση δεν θα λειτουργούσε τίποτε στο κράτος. Τέλος πρέπει να αλλάξουν οι μαρξιστικοί εργασιακοί νόμοι που σε τελική ανάλυση δρουν σε βάρος των εργαζομένων αφού δεν βασίζονται στην κοινή λογική αλλά στα κόμπλεξ των αριστεριστών που επηρρέασαν την διαμόρφωσή τους.

Τελική συνταγή. Μειώστε τους φόρους επιχειρηματικότητας στο 10%, αυξήστε τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα κατά 25%, δώστε το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν φανερά και δεύτερη δουλειά, αφού την κάνουν οι πιο πολλοί κρυφά και μαύρα, καταργείστε το καραγκιοζιλίκι των δώρων Πάσχα Χριστουγέννων κτλ και χτυπείστε αλλύπητα τη μαύρη εργασία με συνυπευθυνότητα του εργαζομένου που δεν καταγγέλει τον απατεώνα εργοδότη του.

Όσον αφορά τα 600 δις χρέος δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν. Απλά κάποια στιγμή, όπως και όλων των άλλων κρατών θα καταργηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου