Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Κρυφός φόβος στο ΠΑΣΟΚ.....οι «καλύτερες μέρες» μεταμορφώθηκαν σε «μέγιστο εφιάλτη»

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
Δεν λέω ότι δεν ανησυχεί η κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση. Αλλωστε, έχει κάθε λόγο, αν σκεφτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει κάποτε κάποτε να βγαίνουν και από το προφυλαγμένο περιβάλλον των υπουργικών γραφείων τους και να επισκέπτονται τις περιφέρειές τους. Εκεί όπου ακόμη συντηρείται ακμαία η μνήμη των υπεσχημένων του προεκλογικού Οκτώβρη. Αντε, να βρει τώρα υπουργός επιχειρήματα ικανά να πείσουν τους πολίτες ότι αιφνιδίως και εν αγνοία τους οι «καλύτερες μέρες» μεταμορφώθηκαν σε «μέγιστο εφιάλτη». Και δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν έχει επωμιστεί το βάρος της επανάκτησης της αξιοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Την τελευταία εβδομάδα έκανε άπειρα χιλιόμετρα, είχε δεκάδες συναντήσεις και έδωσε δεκάδες συνεντεύξεις προσπαθώντας να πείσει ότι «για όλα τα κακά που συμβαίνουν, φταίνε οι αμέσως προηγούμενοι». Για τους πιο και πιο προηγούμενους ούτε λόγους να γίνεται! Αφήνω ασχολίαστους, φυσικά, τους «κακοήθεις» και εντός του κόμματός του, που λένε ότι τον Γιώργο «δεν τον χωράει ο τόπος» και δεν του… αρέσει να μένει στην Ελλάδα! Αλλο και αυτό. Φέρνουν ως απόδειξη την επίσκεψη, για παράδειγμα, στην Ινδία. Δεν συναριθμώ και το ταξίδι στον Αγιο Δομήνικο καθότι υπήρχε εκεί κι ένα συνέδριο, τέλος πάντων. Εκτός δε αυτού, δεν νομίζω ότι την εποχή εκείνη είχε αντιληφθεί τι ακριβώς του επεφύλασσαν φίλοι και εταίροι. Περίμενε χρόνον χάριτος που δεν του δόθηκε αλλά εκείνος τον… πήρε μόνος του, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Παρ’ όλα λοιπόν τα προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ έχει και άλλον πονοκέφαλο και αυτός ονομάζεται περιφέρειες. Διότι οι περιφέρειες θα γίνουν και οι περιφερειάρχες θα εκλεγούν στις αμέσως επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να φανταστείτε όμως ότι η Περιφέρεια Αττικής, ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται, θα περιλαμβάνει περίπου 5.000.000 κατοίκους. Ητοι, το μισό πληθυσμό της χώρας. Και θα της αναλογεί και ο μισός προϋπολογισμός της χώρας.
Ναι, αλλά τι θα γίνει αν, για παράδειγμα, αποφασίσει η κ. Διαμαντοπούλου, που είναι συμπαθής και σε ψηφοφόρους πέραν του ΠΑΣΟΚ, να είναι υποψήφια και εκλεγεί; «Τότε», μου επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος, «θα έχουμε δύο πρωθυπουργούς και έναν ακόμη, εν δυνάμει αρχηγό του ΠΑΣΟΚ». Με αυτό το σκεπτικό, το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, μηδέ του άλλοτε άρχοντος του Υπολοίπου Αττικής Θόδωρου Πάγκαλου εξαιρουμένου, έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Γιατί καλά να έχεις δύο πρωθυπουργούς από το ίδιο κόμμα. Αν όμως σου προκύψει… πρωθυπουργός-περιφερειάρχης από τη Ν.Δ., τότε τι κάνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου