Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Aνγκελα Μέρκελ: «το ευρώ είναι αντιμέτωπο με μία φάση μεγάλης πρόκλησης»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επισήμανε με δηλώσεις της σήμερα στο Ανόβερο ότι, «πρέπει να είναι συντονισμένες οι οικονομικές πολιτικές» των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ενώ «το ευρώ είναι αντιμέτωπο με μία φάση μεγάλης πρόκλησης».

«Συμφωνούμε, πρέπει να ενταθεί ο συντονισμός των οικονομικών μας πολιτικών» με ένα αποτέλεσμα σταθεροποιητικό στην ΕΕ, «ενώ το ευρώ είναι αντιμέτωπο, βεβαίως, με μία φάση μεγάλης πρόκλησης», τόνισε η κυρία Μέρκελ, η οποία υποδέχθηκε στο Ανόβερο τον προεδρεύοντα της ΕΕ ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκες Θαπατέρο, για διαβουλεύσεις.

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασκούν στέρεες δημοσιονομικές πολιτικές, ώστε το ευρώ, καλό για όλους μας, να μην μπορεί να δέχεται επιθέσεις (στις αγορές)» (…) «κάτι επιζήμιο για την ΕΕ, διεθνώς»(…)»αφού οι αγορές θα πρέπει να εμπιστεύονται το ευρώ, αλλά κι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα υπεσχημένα», τόνισε επίσης η κυρία Μέρκελ.

-Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ επισήμανε «το μεγάλο εξωτερικό χρέος» της, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας» (…) «τηρώντας τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες», αναφερόμενη επίσης και στην επικείμενη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου, την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου