Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Βρέθηκε η σορός του Τάσου Παπαδόπουλου...

Όπως έγκυρα πληροφορείται το ikypros, η κόρη του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, Αναστασία και η σύζυγος του υιού του Νικόλα Παπαδόπουλου , Γιώτα καθώς και ο αστυνομικός του Τέως Προέδρου, Μελής, αναγνώρισαν τη σορό του τέως Προέδρου που ανευρέθηκε ύστερα από πληροφορία που έδωσε τηλεφωνικά συνεργάτης βαρυποινίτη...Τα δύο συγγενικά πρόσωπα που προσέτρεξαν για μια πρώτη αναγνώριση της σορού, δηλαδή η νύφη και η κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου αναχώρησαν συντετριμμένες και δακρυσμένες, κάτι που καταδείχνει και την αναγνώριση, πιθανόν από τα ενδύματα και τα υποδήματα που έφερε η σορός. Η σορός βρέθηκε σε υφιστάμενο τάφο στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Τσερίου. Οι δράστες μετακίνησαν την ταφόπλακα και έθαψαν την σορό.


Η πληροφορία δόθηκε στην αστυνομία τηλεφωνικά με αναφορά σε συγκεκριμένο τάφο όπου και τελικά βρέθηκε η σορός. Η αστυνομία εξετάζει τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται στην περιοχή Στράκκας από τον οποίο φαίνεται να έγινε το τηλεφώνημα. Στην περιοχή μετέβησαν ιατροδικαστής της αστυνομίας αλλά και ιατροδικαστής της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου για να πιστοποιήσουν κατά πόσον τα λείψανα ανήκουν όντως στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ταυτοποίηση των λειψάνων θα γίνει με την μέθοδο του DNA.

Ο χώρος του νεκροταφείου και του τηλεφωνικού θαλάμου αλλά και γύρω από την Στράκκα, την οικεία του τέως Προέδρου, έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνες για τεκμήρια.
Η αστυνομία αποφάσισε όπως η σορός παραμείνει στον χώρο που ανεβρέθηκε μέχρι αύριο για διευκόλυνση των αστυνομικών ερευνών.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια ροή πληροφοριών για το θέμα της σύλησης του τάφου του τέως Προέδρου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι φαίνεται να επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι ο εγκέφαλος πίσω από την κλοπή της σορού είναι βαρυποινίτης ο οποίος στόχευε σε εκβιασμό για ευνοϊκή μεταχείριση από την αστυνομία για υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του.
Οι ίδιες αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ikypros ότι η Αστυνομία αισιοδοξεί για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ότι αναμένονται σύντομα συλλήψεις.


Κατσουνωτός: Θα περιμένουμε το DNA
Δήλωση για το θέμα έκανε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.
Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός ''κατόπιν πληροφοριών, εντοπίστηκε σορός σε κοιμητήριο στη Λευκωσία, η οποία με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις ενδεχομένως να ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο''.
Πρόσθεσε πως ''θα γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις για ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA, ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον όντως ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου