Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Γερμανοί οικονομικοί επόπτες αποκαλύπτουν κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας

Αρχικά υπήρχε μια υποψία της κομισιόν για κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδας, τώρα κινητοποιήθηκε η Γερμανική υπηρεσία Οικονομικής Εποπτείας. Κερδοσκόποι με επικίνδυνα οικονομικά στοιχήματα συνέβαλαν στην όξυνση της ελληνικής οικονομική κρίσης. Τώρα πολιτικοί και ειδικοί της οικονομίας, συζητούν για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.
Όπως γράφει η επιθεώρηση der Spiegel, στην Γερμανική υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης (BaFin), έχουν περιέλθει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, κερδοσκόποι επιδίδονται σε οργανωμένα κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο επενδυτές επέβαλαν ποινή ασφάλειας για ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 85 δις δολαρίων, ποσό διπλάσιο από ένα χρόνο πριν. Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η (BaFin) προς το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών.
Αυτές οι λεγόμενες ποινές ασφάλειας (CDS), θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πραγματικό πρόβλημα, όχι μόνο για την κάλυψη δανειακών αναγκών της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για τη συνοχή της νομισματικής ένωσης, προειδοποιούν οι επόπτες των τραπεζών. Αν οι ποινές ασφάλειας για την Ελλάδα αυξάνου συνεχώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανασφάλεια στους επενδυτές.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μιας μορφής «απεργία επενδυτών» με συνέπεια να μην μπορέσει η Ελλάδα να επαναχρηματοδοτήσει το χρέος της και να βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου