Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΗΠΑ: Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ευρώπη προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το Ταμείο παραμένει έτοιμο να βοηθήσει, αλλά αναμένουμε πως η Ευρώπη θα είναι σε θέση να χειρισθεί το θέμα» τόνισε σήμερα, στη διάρκεια ενημέρωσης, η διευθύντρια επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολιν Ατκινσον, η οποία επανέλαβε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση είναι σωστά και «προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας».

Η κα Ατκινσον χαιρέτισε για άλλη μια φορά την κατάθεση από την ελληνική κυβέρνηση ενός «ισχυρού πακέτου» το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα εμπρός» και επανέλαβε ότι το ΔΝΤ ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση «να αναπτύξει και να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη», εκτιμώντας πως αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα δράσουν «συμπληρωματικά σε σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η ελληνική κυβέρνηση ετοίμασε ένα σχέδιο με την ΕΕ και εμείς προσφέραμε τεχνική υποστήριξη, αλλά οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις γίνονταν με τους Ευρωπαίους, ανέφερε η κα Ακτινσον η οποία έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν συναντήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού με τον διευθυντή ή άλλα στελέχη του ΔΝΤ κατά τη διήμερη παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου