Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο κομματισμός στην αστυνομία, το στρατό και τον κρατικό μηχανισμό, ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας μας

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο σκληρός κομματισμός που επιβλήθηκε από τα κόμματα στο ελληνικό κράτος, τις ένοπλες δυνάμεις και την ελληνική αστυνομία μετά τη μεταπολίτευση, διέλυσε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, οι οποίες αντί να διοικούνται από τη νόμιμη ιεραρχία, διοικούνται στην ουσία από συνδικαλιστικές μαφίες και από συμμορίες κομματικών που κινούν τα νήματα ασκώντας παραδιοίκηση και οδηγώντας στην παράλυση το ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του.
Δεν θέλουμε να αναφερθούμε για το τι συμβαίνει στις ΕΔ και σε άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, γιατί ό,τι και να πούμε είναι είδηση για τους εχθρούς της χώρας μας, που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.
Επίσης, είναι περιττό να αναφερθούμε στον κύριο κρατικό μηχανισμό, αφού η διαφθορά και αναποτελεσματικότητά του, που οφείλονται κυρίως στον άκρατο κομματισμό, είναι μια από τις κύριες αιτίες της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Το πιο ανησυχητικό όμως απ’ όλα, είναι το γεγονός ότι ο κομματισμός δρά ως ένα εναλλακτικό σύστημα εξουσίας, που κινείται παράλληλα και πολλές φορές ανταγωνιστικά προς το ίδιο το κράτος, με καταστροφικές συνέπειες για την ίδια τη χώρα.
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους να υποχρεούνται πολλές φορές να αναφέρονται σε δυο προϊσταμένους, τον υπηρεσιακό και τον κομματικό, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που υπηρεσιακοί παράγοντες που υπηρετούν μάλιστα σε κρίσιμες υπηρεσίες να δηλώνουν δημόσια πως “για μένα πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα”.
Δηλαδή, ο δημόσιος υπάλληλος, που ορκίζεται να υπηρετεί την πατρίδα, για να επιβιώσει και να ανελιχθεί υπηρεσιακά, αντί να εργαστεί, να αγωνιστεί και να καταβάλλει την προσπάθεια που πρέπει να να καταξιωθεί, καταφεύγει στο κόμμα, όπου εκεί δεν παίζει ρόλο η υπηρεσιακή απόδοση και συμπεριφορά, αλλά η πίστη και η αφοσίωση στο κόμμα.
Γράφουμε αυτές τις γραμμές, μετά την αλυσίδα των τρομοκρατικών και εγκληματικών ενεργειών των τελευταίων ημερών, που ταράζουν την κοινωνική ηρεμία και πλήττουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και τις υπηρεσίες του.
Ελπίζουμε όλοι όσοι έβαλαν το χεράκι τους με τον ένα ή άλλο τρόπο στην αποδιοργάνωση και την εγκληματική κομματικοποίηση των κρατικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου και του αρμοδίου για την δημόσια τάξη και την προστασία του πολίτη υπουργού, που ακολουθεί με συνέπεια την ‘παράδοση’ της σκληρής κομματικοποίησης των υπηρεσιών, αντί να ρίχνει ο ένας το βάρος στον άλλον, να αναλογιστούν την κατάσταση στην οποία όλοι μαζί έφεραν τη χώρα και να κάνουν επιτέλους το πρώτο βήμα για την αποκομματικοποίηση του ελληνικού κράτους.
Παρότι η κατάσταση είναι τραγική, ποτέ δεν είναι αργά.

Αναζητούνται οι δράστες
Διπλή αιματηρή ληστεία με έναν νεκρό και έναν τραυματία στα Πατήσια

Νεκρός από τα πυρά ληστών έπεσε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στα Πατήσια. Οι δύο ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα, πυροβόλησαν θανάσιμα τον ιδιοκτήτη του και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Νωρίτερα, αιματηρή ληστεία σημειώθηκε και σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή με έναν τραυματία.
Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για την ίδια συμμορία.
Οι δύο ένοπλοι δράστες στις 10:15 το πρωί της Μ.Δευτέρας εισέβαλαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας (λειτουργούσε και ως ανταλλακτήριο συναλλάγματος) που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών και Σερίφου στα Πατήσια και αφού πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη του, άρπαξαν άγνωστο αριθμό κοσμημάτων.
Λιγά λεπτά αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στη διασταύρωση των οδών Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη σε μικρή απόσταση από το προηγούμενο περιστατικό στα Πατήσια.
Δύο ένοπλοι -πιθανότατα οι ίδιοι- πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου, ο οποίος εξέπνευσε λίγο αργότερα, καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Και στις δύο περιπτώσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Μιλώντας στον «Βήμα FM 99.5», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κοκκαλάκης αναγνώρισε ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας.
«Έχουμε βγάλει ακόμη και επιτελικούς στους δρόμους, προκειμένου να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής», υπογράμμισε.

ΟΛΥΜΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου