Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του επίσκεψη στο Αφγανιστάν μετά την εκλογή του, είπε στον αφγανό ομόλογό του ότι αναπτερώνονται οι ελπίδες του από την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στη χώρα αυτή αλλά οι ΗΠΑ αναμένουν μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών και της διαφθοράς.

Η πάταξη της διαφθοράς στην αφγανική κυβέρνηση και της διακίνησης ναρκωτικών, τα έσοδα από τα οποία αποτελούν πηγή χρηματοδότησης ανταρτών στη χώρα αυτή, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τις συνομιλίες των δύο προέδρων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Μιλώντας μεταξύ τους ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Καρζάι ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την αμερικανική υποστήριξη που έχει η χώρα του τα τελευταία οκτώ χρόνια και είπε ότι ελπίζει πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί για ένα ισχυρό Αφγανιστάν που θα μπορεί να εγγυηθεί μόνο του την ασφάλειά του.

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωνε ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι θα γίνει δεκτός στην Ουάσινγκτον στις 12 Μαϊου.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Ρόμπερτ Γκιμπς που συνοδεύει τον Μπαράκ Ομπάμα στο 24ωρο αυτό ταξίδι στο Αφγανιστάν, προέβη στην ανακοίνωση αυτή μέσω της υπηρεσίας Twitter στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα ο στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας είπε στους δημοσιογράφους: «Σκοπεύουμε να δεσμεύσουμε τον πρόεδρο Καρζάι, να του επισημάνουμε ότι στη δεύτερη θητεία του υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή».

«Τα πράγματα αυτά είναι ένα αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων για το διορισμό αξιωματούχων σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, η πάταξη της διαφθοράς και των εμπόρων ναρκωτικών», διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου