Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σαουδάραβες χρηματοδοτούν Σκοπιανούς μουσουλμάνους

«Η Σαουδική Αραβία ρίχνει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες σε ισλαμικές ομάδες στα Βαλκάνια, ορισμένες εκ των οποίων σπέρνουν μίσος κατά της Δύσης και προετοιμάζουν μαχητές ως τζιχάντ στο Αφγανιστάν»

Τα παραπάνω αναφέρει στη σημερινή της έκδοση (28.3.10) η εφημερίδα Sunday Times, με πληροφορίες που έλαβε από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αξιωματούχοι των Σκοπίων επισημαίνουν ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός απειλεί να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια. Οι αυστηρά μουσουλμανικές ομάδες Wahhabi και Salafi οι οποίες χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία έρχονται σε καθημερινή σύγκρουση με τις παραδοσιακές μουσουλμανικές κοινότητες της περιοχής.

Οι Φονταμενταλιστές έχουν χρηματοδοτήσει την κατασκευή τζαμιών και μουσουλμανικών κέντρων και χρηματοδοτούν σε οπαδούς τους μέχρι 225 αγγλικές λίρες το μήνα. Τα χρήματα δίνονται με την προϋπόθεση να αφήσουν να αυξηθεί η γενειάδα τους και να πείσουν τις γυναίκες τους να φορούν μπούργκα ή πέπλο στο πρόσωπο, ένα έθιμο, σχεδόν, άγνωστο στην φιλελεύθερη παράδοση των Βαλκανίων.

Κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι παρακολουθούλησαν έως και 50 εθελοντές της Αλ Κάιντα, που προσλαμβάνονται για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν.

Διαβαθμισμένα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στην 'The Sunday Times' αποκαλύπτουν ότι Σκοπιανοί υπάλληλοι διερευνούν μια σειρά ισλαμικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία και οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη τη Βαλκανική και είναι ύποπτες για διάδοση του εξτρεμισμού και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έσοδα τα οποία διοχετεύονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μία από αυτές τις οργανώσεις είναι η Διεθνής Οργάνωση Islamic Relief που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία και είναι στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Εθνών.

Η οργάνωση αυτή που λειτουργεί σε 32 χώρες, καλύπτεται με το πρόσχημα της παροχής αρωγής προς τα θύματα των φυσικών καταστροφών, στην εκτέλεση ανθρωπιστικών προγραμμάτων, για την υγεία, την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική πηγή των Σκοπίων, εκατοντάδες εκατομμύρια ‘ρίχτηκαν’ στην πΓΔΜ μόνο κατά την τελευταία δεκαετία και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία. Ο σκοπιανός επίσημος είπε χαρακτηριστικά: «Η κύρια εξαγωγή των Σαουδαράβων , όπως φαίνεται δεν είναι το πετρέλαιο αλλά η μουσουλμανική ιδεολογία».

Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ηγετικό στέλεχος της ισλαμικής κοινότητας στην πΓΔΜ, είπε πως μια σειρά από Τζαμιά αρπάχθηκαν δια της βίας από τις ριζοσπαστικές μουσουλμανικές ομάδες. Ήδη, τέσσερα Τζαμιά, στην πόλη των Σκοπίων, δεν είναι πια υπό τον έλεγχο των επίσημων ισλαμικών αρχών. Οι νέοι Ιμάμηδες ισχυρίζονται ότι έχουν ‘αυθόρμητα’ εγκατασταθεί από τον ‘λαό' τους.

«Οι λεγόμενες διδασκαλίες ‘Wahhabi’ είναι εντελώς ξένες προς τις παραδόσεις μας και την ουσία του Ισλάμ, η οποία είναι ανεκτική και χωρίς θρησκευτικούς αποκλεισμούς» θα δηλώσει ο Ρετζέπ.

Σε μερικά τζαμιά πιστοί διαδίδουν πως η πΓΔΜ, η οποία έστειλε 200 στρατιώτες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, έχει "παρασυρθεί" ώστε να υποστηρίζει μια σταυροφορία κατά του Ισλάμ, όπου στην αιχμή του δόρατος πρωτοστατούν η Βρετανία και η Αμερική. Οι Ριζοσπάστες ιμάμηδες δείχνουν στους πιστούς, πλάνα από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα παλαιστινιακά εδάφη και ισχυρίζονται ότι η Δύση διεξαγάγει πόλεμο κατά του Ισλάμ.

Ο Ραχμάν, ένας 35χρονος οδηγός ταξί στην πόλη των Σκοπίων, είπε ότι σταμάτησε να πηγαίνει στο τζαμί της γειτονιάς του από τότε που εξαγοράστηκε από τους εξτρεμιστές. «Μετά το σεισμό της Αϊτής, ο νέος Ιμάμης, είπε ο Θεός θα τιμωρήσει τη Δύση για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ με νέες φυσικές καταστροφές» δήλωσε ο Ραχμάν.

Ο Bekir Halimi, είναι ένας ιμάμης που εκπαιδεύτηκε στη Συρία, ανήκει στη Bamiresia, μια ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση που φέρεται διασυνδεμένη με τρομοκρατικές οργανώσεις και με ξέπλυμα χρήματος. Η σκοπιανή αστυνομία εφόρμησε στα γραφεία της, αλλά δεν κατάφερε να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο Halimi δήλωσε για τις κατηγορίες αυτές: “Έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε χρηματοδοτήσεις από κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις της Σαουδικής Αραβίας», αρνήθηκε, όμως, να κατονομάσει τις πηγές χρηματοδότησής του και είπε πως απορρίπτει οποιαδήποτε πρόταση για εγκληματική δραστηριότητα.

Ο Φατμίρ, στην πόλη των Σκοπίων, πρώην «Ντίσκ τζόκεϋ» δήλωσε πως έχει ενστερνιστεί το Salafism (σ.σ. πρόκειται για μια σχολή σκέψης του Salafi Μουσουλμάνων που υποστηρίζουν το βίαιο τζιχάντ)

Ο Φατμίρ είναι πατέρας δύο παιδιών, έχει αφήσει μεγάλη γενειάδα και υποχρέωσε τη σύζυγό του να φορέσει μπούργκα. Τώρα κάνει τον πωλητή βιβλίων ισλαμικής λογοτεχνίας. «Είναι το δικό μας Ισλάμ, του 21ου αιώνα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

---

(σ.σ. Ήδη, τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια προσπάθεια στην πΓΔΜ, να συγκεντρώσουν οι αρχές τα όπλα, τα οποία κατέχουν παράνομα, κάτοικοι της χώρας. Ψηφίστηκε, μάλιστα, και σχετικός νόμος πρόσφατα γι’ αυτό. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη)



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου