Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Απαράδεκτες και ενοχλητικές χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ τις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ περί εξόδου χωρών μελών από την ευρωζώνη.

Ειδικότερα, σε ομιλία του απόψε στο Παρίσι στην ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης «η Ευρώπη μας», το κείμενο της οποίας έχει διανεμηθεί στις Βρυξέλλες από την ομάδα των Φιλελευθέρων, ο Γκ. Φερχόφστατ επισημαίνει ότι «πάνω από όλα αυτές οι δηλώσεις είναι ακατανόητες καθώς η ευρωπαϊκή λύση θα είναι η πιο γρήγορη και λιγότερη δαπανηρή επιλογή» τονίζοντας ότι αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδώσει ένα δάνειο για την Ελλάδα αυτό δεν θα κοστίσει ούτε ένα λεπτό του ευρώ για κανέναν.

«Τα πράγματα είναι τόσο απλά αλλά φαίνεται πως η κυρία Μέρκελ δεν επιθυμεί πλέον ευρωπαϊκές λύσεις», τονίζει ο Γκ. Φερχόφστατ ο οποίος επισημαίνει ακόμη ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προτείνει ευρωπαϊκές λύσεις καθώς, όπως αναφέρει, αρνείται να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αρνείται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου