Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ Β.......

Άγκελα Μέρκελ: Tο πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα τουΜία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι «η σωστή απάντηση», γιατί πρέπει να «χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του» δήλωσε σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές.

Ειδικότερα η Καγκελάριος τόνισε ότι «μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση», ενώ «αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του», δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα δημόσια οικονομικά της.

Δεν πρέπει να «δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο», σύμφωνα με την κα Μέρκελ.

Η γερμανίδα Καγκελάριος τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα «έσχατο μέτρο», σε περίπτωση που «μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά», πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

Οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δήλωσε επίσης η κα Μέρκελ, «στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου