Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Αυτοκάθαρση του κόμματος προανήγγειλε ο Σαμαράς. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

Αυστηρά μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος και της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ενέκρινε χθες την αλλαγή του καταστατικού για την εκλογή του επόμενου προέδρου της νεολαίας από τη βάση, εν μέσω αντεγκλήσεων, μικροεπεισοδίων και κλίματος πόλωσης μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων, Κώστα Χατζή και Ανδρέα Παπαμιμίκου, με τρίτο ξεχωριστό «μπλοκ» αυτό του Βασίλη Αξιώτη.

Το θερμόμετρο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχε αρχίσει να ανεβαίνει από νωρίς το πρωί και λίγη ώρα πριν από την ομιλία του κ. Σαμαρά υποστηρικτές των δύο πλευρών άρχισαν να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά. Σύντομα η μία πτέρυγα άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα στην άλλη, με αποτέλεσμα ένας νεαρός ΔΑΠίτης να μετακομισθεί στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος στο κεφάλι.

Τα πνεύματα ηρέμησαν (προσωρινά) με την άφιξη του πρόεδρου της Ν.Δ., ο οποίος κάλεσε ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες να περιφρουρήσουν την ενότητα της γαλάζιας παράταξης. Ο κ. Σαμαράς όρισε ως κόκκινη γραμμή τη διαφύλαξη της ενότητας και στη νεολαία και στο κόμμα. Προανήγγειλε, μάλιστα, αυτοκάθαρση της παράταξης και ξεκαθάρισε: «Όσοι με τη συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του δεν έχουν θέση μέσα στο κόμμα μας».

Στο ερώτημα ποιους εννοούσε ο κ. Σαμαράς, συνεργάτες του επισήμαιναν ότι επρόκειτο για μια δήλωση με πολιτικό και όχι «δικαστικό» χαρακτήρα, η οποία εκφράζει το κλίμα που εισπράττει ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τη βάση. Πρόσθεταν, πάντως, με νόημα ότι λίγη ώρα προτού ο κ. Σαμαράς ανέβει στο βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, αποχώρησε από την αίθουσα ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, δείχνοντας σαφώς ότι η συγκεκριμένη αναφορά του φωτογράφιζε πρόσωπα όπως ο κ. Βουλγαράκης και ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Βουλγαράκης παραμένει μέλος του (ανενεργού σχεδόν δύο χρόνια) πολιτικού συμβουλίου, θεωρείται εύλογο ότι δεν θα συμπεριληφθεί στη νέα σύνθεση του συγκεκριμένου ανώτερου κομματικού οργάνου, η οποία θα ανακοινωθεί μετά το συνέδριο της Ν.Δ. και την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Τα «αλληλοκαρφώματα»

Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά, το συνέδριο ενέκρινε διά βοής την αλλαγή του καταστατικού, μετά την οποία η νεολαία μπαίνει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου από τη βάση, στις 18 Απριλίου. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι οι νέοι και οι νέες από 16 έως 32 ετών, οι οποίοι θα εγγραφούν ως μέλη μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την ψηφοφορία, που θα γίνει με κλειστό κατάλογο.

Η επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων αναβλήθηκε τελικά για την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο ήδη από χθες άρχισε να διαμορφώνεται πιο καθαρά το τοπίο. Στην κούρσα παραμένουν ο κ. Χατζής, ο κ. Παπαμιμίκος και ο κ. Αξιώτης, καθώς ο Κώστας Ιωάννου αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τον κ. Αξιώτη. Οι υποψήφιοι στις ομιλίες τους αντάλλαξαν προσωπικές αιχμές και η ένταση πυροδοτήθηκε εκ νέου όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Παπαμιμίκου υποστηρικτές του παραλίγο να έρθουν στα χέρια με υποστηρικτές του κ. Χατζή, ενώ παράλληλα άρχισαν να εκτοξεύονται μπουκάλια στην αίθουσα. Συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου υποστήριζαν ότι άτομα από την πτέρυγα Χατζή άρχισαν να προβοκάρουν την αντίπαλη πλευρά. Ο ίδιος ο κ. Χατζής, πάντως, παρενέβη αμέσως, ζητώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ανέβηκε μάλιστα στο βήμα μαζί με τον κ. Παπαμιμίκο και τον κ. Αξιώτη και έδωσαν τα χέρια, καλώντας τους συνέδρους να βάλουν τέλος στις αντεγκλήσεις, που δεν αποφεύχθηκαν, παρόλο που την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε πολύωρη συνάντηση στη Ρηγίλλης με τους ενδιαφερομένους να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμφωνήθηκε να δοθεί «γραμμή» ώστε να αποφευχθούν αποδοκιμασίες του ενός υποψηφίου από τους υποστηρικτές του άλλου, αλλά κάθε πτέρυγα να περιοριστεί στα συνθήματα υπέρ του δικού της υποψηφίου, συμφωνία όμως που δεν τηρήθηκε.

1 σχόλιο:

  1. Πιάσ’ τη μάσκα σου, ρε ‘’φλώρε’’….!

    ….. Στρίβε, ρε, Πολιτικάντη….,
    ‘κει το ενυδρείο χάννων….,
    τσου, ρε, της ‘’κονσέρβας’’ μάγκα….,
    μη σε ρίξω στη ‘’Μαρμάγκα’’….!

    Πιάσ’ τη μάσκα σου, ρε ‘’φλώρε’’….,
    δε σου έχει εφαρμόσει….,
    μη σε ‘δούνε τα ‘’παιδάκια’’….,
    που ‘’μαδούν’’ τα βρικολάκια….!

    ….. Είσαι, καυχιέσαι, εγγράμματος
    κι ενάριθμος αντάμα….,
    ρε, αριθμολογοφακίρη….,
    μα γω δεν είμαι αόμματος….,
    που βλέπω….. όταν βλέπω….,…..
    ξου…., μη γενεί το ‘’θάμα’’….!.....

    …………………………………………

    Τι τους πιστεύεις και τους ανέχεσαι….!

    …..Και του Κράτους τα βαμπίρια
    βγαίνουν και κάνουν πλανεροί
    στα βρωμερά –τους τα Μας Μίντια….,
    δημόσια…., αυτοκριτική….!

    Τι τους πιστεύεις
    και τους ανέχεσαι….,
    στείλ’ –‘τους στα γκρέμνα….,
    να ανασταίνεσαι….!

    Όποτε ανακαλύπτουν
    νέες μεθόδους…., βρε, κουτέ….,
    για τ‘ άλλο –σου το σταύρωμα….,
    το ίδιο κάνουν οι μασκέ….!.....

    ……………………………….

    Κι όμως…., τρελό τον έλεγαν….!

    …..’’Του ‘σπάγαν πλάκα’’…., δάκρυζε….,
    ηλίθιοι ψευτομάγκες….,
    σβάρνα τους δρόμους…., λεύτερος….,
    σπίτι του οι παράγκες….!

    Αρχίναγε το ‘’κήρυγμα’’…..
    και έφτυνε ‘’τα πάντα’’….,
    πολιτικούς, θρησκέμπορους,…..
    που ‘’όλα’’ για τα φράγκα….!

    ‘’Θρήσκοι’’ αυτοί…., στραβόδοξοι….,
    μαζόχια ψηφοφόροι….,
    κι όμως…., τρελό τον έλεγαν….,
    υποταγμένοι ‘’φλώροι’’….!

    Ώσπου, μια νύχτα, φτύνοντας
    ‘’κόσμο’’ και ‘’λογική’’ του….,
    φιλί στον Ήλιο έστειλε
    και πήγε ‘κει η ψυχή του….!

    Κι από ψηλά τους έριχνε
    φάσκελα….. με άσπρο γέλιο….,
    του Πάπα και του Καίσαρα
    που ‘τρωγαν το φραγγέλιο….!.....


    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή