Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτπροτίθεται να ακολουθήσει πολιτική ενσωμάτωσης των κατεχομένων στον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή να διεκδικήσει αναγνώριση της παρανομίας του!

Μιαν άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, στην οποία δήλωσε ότι σε περίπτωση που αναλάβει εκ νέου τα ηνία της παράνομης διοίκησης των κατεχομένων, προτίθεται να ακολουθήσει πολιτική ενσωμάτωσης των κατεχομένων στον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή να διεκδικήσει αναγνώριση της παρανομίας του! «Αυτό που θα κάνω», είπε, «είναι να ανοίξω την "ΤΔΒΚ" στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να επιτύχω την αναγνώρισή της, και αυτό θα βοηθήσει τους πολίτες της "χώρας" μας».
Μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους που από τη μία υποτίθεται ότι θέλει λύση του Κυπριακού, αλλά από την άλλη συνεχίζει να επιδιώκει αναγνώριση του ψευδοκράτους, ανέφερε κάποιας «υψίστης σημασίας» χαρακτηριστικά προβλήματα: «Δεν μπορούμε να παίξουμε ούτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο, ούτε με την Τουρκία. Τα τηλέφωνά μας είναι συνδεδεμένα με τον αυτόματο αριθμό της Τουρκίας, το 90».
Ήδη, είπε, η «ΤΔΒΚ» έχει μια παρουσία στον κόσμο, η οποία, κατά την άποψή του, οφείλεται στο συνδυασμό της στενής συνεργασίας που είχε με την κυβέρνηση της Άγκυρας και στις δικές του επιτυχείς πολιτικές. Απόδειξη αυτού, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πρόσκληση που δέχθηκε στην Ισπανία και στις Βρυξέλλες.

Χαιρεκακία
Σαν να μην έφτανε η νέα επίδειξη αδιαλλαξίας του, ο διαπραγματευτής της τουρκικής πλευράς εμφανίστηκε περίπου… πανευτυχής, για το γεγονός πως η Ελλάδα μαστίζεται από τόσα οικονομικά προβλήματα. Και αυτό, επειδή θεωρεί ότι τώρα θα μειώσει αναγκαστικά τα κονδύλια της για την άμυνα και συνεπώς θα υποβοηθηθεί το Κυπριακό, λες και είναι η Ελλάδα που διατηρεί παράνομα κατοχικά στρατεύματα στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας!
Πάντως, για τον τουρκικό στρατό, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, κατά πόσον οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, που έχουν μειώσει την επιρροή του στρατού, θα λύσουν τα χέρια του, δεδομένου ότι ο τουρκικός στρατός διατηρεί πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στο Κυπριακό, ο Ταλάτ απάντησε εμμέσως ότι δεν θεωρεί ότι θα επηρεάσει το γεγονός. «Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμίαν απευθείας επαφή με το στρατό. Οι συνομιλητές μας είναι η Άγκυρα», είπε χαρακτηριστικά.

Θα τα πει και στον Δημήτρη;
Σήμερα, στις 10 το πρωί, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συναντιέται με τον Πρόεδρο Χριστόφια, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων. Στην ατζέντα βρίσκεται το κεφάλαιο της Οικονομίας. Είναι, βεβαίως, άξιον απορίας εάν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα διαβιβάσει τα νέα του σχέδια και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα φορέσει και πάλι τη μάσκα του καλού συνομιλητή, συμπεριφερόμενος λες και δεν έκανε ποτέ αυτές τις δηλώσεις.
Αυτές, άλλωστε, δεν ήταν οι πρώτες δηλώσεις του αυτές τις μέρες, που ενδεχομένως να έχουν ενοχλήσει τον Δημήτρη Χριστόφια. Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στη «Μιλιέτ», είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει ότι «η κατάσταση του Χριστόφια είναι κρίσιμη. Εάν δεν μπορέσει να λυθεί το Κυπριακό, η πολιτική του ζωή τελειώνει. Εκπροσωπεί μόνον το 30% των Ε/κ. Σκεφτείτε, εάν δεν υπάρξει λύση, ποιος θα στηρίξει τον Χριστόφια; Υπάρχουν προβλήματα ακόμα και στο ίδιο το κόμμα του», δηλώσεις που ενόχλησαν Προεδρικό και ΑΚΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου