Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πατριωτισμός είναι να δίνεις τη ζωή σου και όχι το 14ο μισθό!

Το χειρότερο δεν είναι ότι θα πληρώσουμε χωρίς να τιμωρηθεί κανείς. Είναι πως όλα αυτά, που μόνο ντροπή προκαλούν, προβάλλονται ως… πράξεις πατριωτισμού! Ένα πέπλο πατριωτισμού καλύπτει την απέραντη ντροπή, την ταπείνωση, την οργή, την ενοχή και τη συνενοχή. Η επιχείρηση της συγκάλυψης των ευθυνών εμφανίζεται ως συστράτευση για τη σωτηρία της πατρίδας. Οργανώνονται ταμεία εθελοντικής προσφοράς, δίδονται παραστάσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μόνο συσσίτιο από την UNRA δεν έχει μοιραστεί ακόμη. Λες και από τη χώρα πέρασαν κατακτητές!

Είναι ντροπή και όχι πατριωτισμός να πληρώνει ο κόσμος από το υστέρημά του και να βυθίζεται η χώρα στη χειρότερη ύφεση που γνώρισε στη μεταπολεμική ιστορία της, επειδή ο εθνικός και ο κοινοτικός πλούτος έγινε αντικείμενο εκτεταμένης κλοπής, διασπάθισης και κακοδιαχείρισης.

Είναι ντροπή η χώρα των λαμπρών κλασικών χρόνων, της Εθνικής Παλιγγενεσίας, του Μακεδονικού Αγώνα, του Επους του ’40, της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα να θεωρεί πλέον πατριωτισμό την εισφορά σε ευρώ και όχι την εισφορά σε αίμα.

Είναι ντροπή να ψεκάζουν με χημικά τον Μανώλη Γλέζο, που συγκλόνισε τη σκλαβωμένη Ευρώπη όταν κατέβασε τη σημαία με τη Σβάστικα από τον Ιερό Βράχο, επειδή το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν τον έκανε αναγνωρίσιμο στους νέους -την ώρα που εξαιρετικά αναγνωρίσιμη είναι η πρωταγωνίστρια ενός πορνοβίντεο (να υποθέσουμε πως και τον Κολοκοτρώνη να έβρισκαν μπροστά τους θα τον ψέκαζαν και αυτόν επειδή δεν τον αναγνώρισαν;).

Είναι ντροπή η χώρα όπου εισέρρευσαν δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια να ξεζουμίζει τους πολίτες της για να μην την ξεζουμίσουν οι κερδοσκόποι των αγορών.

Είναι ντροπή για την πατρίδα μας να διαθέτει πολιτικούς που θεωρούν πράξη πατριωτισμού να πληρώνουν οι υπήκοοι του πελατειακού τους κράτους τη δική τους διαφθορά, τα δικά τους λάθη και τη δική τους ανικανότητα. Κάποτε πατριωτισμός ήταν να δίνεις τη ζωή σου. Τώρα, πατριωτισμός είναι να δίνεις το 14ο μισθό σου…

Υ.Γ. Σήμερα είναι η Ημέρα της Γυναίκας. Για πρώτη φορά δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω για μας. Δεν θα ήταν πολύ πατριωτικό…
Publié par mark à l'adresse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου