Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΝΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ 113% ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 145% ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ. ΟΠΟΤΕ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ Η κ. Μέρκελ κάνει τη δουλειά της.

Αυτές τις μέρες πολλά παπαγαλάκια, από το ένα μέρος προσπαθούν να παρουσιάσουν, για τους αφελείς, ως δήθεν επιτυχία του κ. Παπανδρέου την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, από το άλλο όμως μέρος, μη μπορώντας να κρύψουν και την αλήθεια από τους γνωρίζοντες, προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο της αποτυχίας στην κ. Μέρκελ και την άτεγκτη στάση της.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η κ. Μέρκελ δεν είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά Καγκελάριος της Γερμανίας και επομένως η δουλειά της είναι να....
προασπίσει τα γερμανικά συμφέροντα, εκτός και αν κάποιος διαφωνεί με αυτό. Τα περί ευρωπαϊκής ιδέας και άλλα χαρωπά, είναι παραμύθια για αφελείς. Οι ισχυρότεροι οικονομικά επιβάλουν και τις απόψεις τους σε όποια συμμαχία και να μετέχουν. Αυτός είναι ο νόμος της φύσης. Δουλειά λοιπόν κάθε πολιτικού ηγέτη είναι να πάει τη χώρα του όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια δυναμική.
Αν θέλουμε να κλαιγόμαστε και να λαϊκίζουμε για να κοροϊδεύουμε τους έλληνες πολίτες δεν έχουμε παρά να κατηγορούμε την κ. Μέρκελ και τη Γερμανία γιατί είναι αυστηροί μαζί μας και δεν μας δίνουν ζεστό χρήμα, χωρίς όρους. Αν θέλουμε όμως να είμαστε ψυχροί και αντικειμενικοί παρατηρητές, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε την κ. Μέρκελ για τη στάση της υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και να κατηγορήσουμε τους κατά καιρούς Έλληνες πολιτικούς που αντί να έχουν φέρει την Ελλάδα σε επίπεδο δυναμικής συναπόφασης με τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες, δυστυχώς την έχουν καταντήσει να περιμένει να ακούσει την απόφαση στον προθάλαμο της αίθουσας όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις από άλλους, χωρίς εμάς και σε βάρος μας.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε την αλήθεια κατάματα και να πάρει ο καθένας μας τις αποφάσεις του, για το ποιος φταίει και ποιος πρέπει να τιμωρηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου