Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Τα 10 θετικά της οικονομικής κρίσης!

1) Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς με αποτέλεσμα να συσφιχθούν και πάλι οι σχέσεις γειτόνων που δεν έλεγαν καλημέρα ο ένας στον άλλον.

2) Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από την οικογενειακή εστία και έτσι οι γονείς δε θα ζουν μόνοι στα γηρατιά τους, ούτε αυτά θα τους πετάνε στα γηροκομεία, ούτε στα χέρια της άσπλαχνης Ρωσίδας.

3) Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, το οποίο με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.

4) Θα λανσαρισθεί νέα μόδα στη διατροφή, π.χ. ρεβίθια μετά ριγάνεως αλάδωτα, ρύζι μπλουμ με μαραθόσπορο, ραδίκια ποσέ κ.τ.λ.

5) Θα γνωρίσει δόξες ο Καραγκιόζης και ιδιαίτερα οι παραστάσεις "ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι", "ο Καραγκιόζης Υπουργός", "ο Καραγκιόζης τραπεζίτης", "ο Καραγκιόζης χρηματιστής'' κ.ο.κ.

6) Δε θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο ''μπάμ''.

7) Θα χτυπηθεί καίρια ο ρατσισμός, γιατί οι αλλοδαποί φίλοι μας γνωρίζουν περισσότερα και τα έχουν πιο πρόσφατα τα της φτώχειας και πείνας, οπότε θα έχουμε έτοιμο τον ''οδηγό επιβίωσης''.

8) Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - τί άλλο να κάνεις χωρίς λεφτά, χωρίς τιβί...

9) Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκίας, το ίδιο και ο γενικός πληθυσμός, αφού λόγω ανεργίας θα έχει πολύ ελεύθερο χρόνο.

10) Θα αναβιώσουν η Φιλική Εταιρία, η γιάφκα, το Κρυφό Σχολειό, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου