Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

USA:Από τον φόβο μη ξεσηκωθούν πάλι οι μαύροι, τους δίνει αποζημιώσεις… ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΔΩΣΑΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

Το αμερικανικό κράτος ανακοίνωσε ότι μόλις δοθεί η έγκριση από το Κογκρέσο, θα διοχετεύσει το ποσό του 1,25 δισ. δολαρίων σε αποζημιώσεις των μαύρων αγροτών, θυμάτων φυλετικών διακρίσεων για δεκαετίες, στο πλαίσιο των κρατικών επιδοτήσεων και δανείων από το ομοσπονδιακό υπουργείο της Γεωργίας.

Μία πρώτη προσφυγή κατά του συστήματος κατατέθηκε το 1997 ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, και από τότε υποβλήθηκαν συλλογικές προσφυγές και τελικά με παρέμβαση του υπουργείου της Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον επιτυγχάνεται αυτός ο συμβιβασμός.

Κάθε μαύρος αγρότης που έχει ζημιωθεί στην εφαρμογή αυτού του συστήματος θα μπορέσει να λάβει ως και 250 χιλιάδες δολάρια, όπως διέρρευσε.

"Όλοι οι πολίτες θα αντιμετωπίζονται ίσοι έναντι του νόμου, σε αυτό θα γρηγορεί η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα", υπογράμμισε ο Λευκός Οίκος στο σχετικό ανακοινωθέν του, συγχαίροντας το υπουργείο της Γεωργίας "για τις προσπάθειες του εκσυγχρονισμού", που καταβάλλει, "΄ώστε η σελίδα αυτή να γυρίσει και να αφιερωθούμε στο μέλλον, αφήνοντας οριστικά και για το καλό αυτές τις διακρίσεις στο παρελθόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου