Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Ομοφυλόφιλοι Έλληνες γεννιόντουσαν πάντα» Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το δικαίωμα των λοατ ατόμων στην ισονομία, προαναγγέλλοντας νέες νομοθετικές ρυθμίσεις από το βήμα της Βουλής.

Γ. Παπανδρέου: «Ομοφυλόφιλοι Έλληνες γεννιόντουσαν πάντα»
Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το δικαίωμα των λοατ ατόμων στην ισονομία, προαναγγέλλοντας νέες νομοθετικές ρυθμίσεις από το βήμα της Βουλής.

Από τη χθεσινή ομιλία του:

...Υπολογίζεται ότι πάνω από 500.000 ομοφυλόφιλοι συμπολίτες μας ζουν στη χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν, ζουν και μοχθούν ανάμεσά μας. Έχουν πρόσωπα, ελπίδες, όνειρα και φόβους. Η οικονομική κρίση τους αγγίζει το ίδιο και ανησυχούν το ίδιο με μας. Εργάζονται, εκπληρώνουν τα ασφαλιστικά τους βάρη, αποκτούν ιδιοκτησία, είχαν πάντα τις ρίζες τους στην Ελλάδα, που είναι η μόνη πατρίδα που γνώρισαν ποτέ. Δεν μπορούμε να τους υποχρεώνουμε να είναι συμμέτοχοι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους ως πολίτες, δίχως να θέσουμε βάσεις για την πλήρη ενσωμάτωσή τους. Η άρνηση να τους εντάξουμε με κανόνες φέρνει προσωπική και κοινωνική περιθωριοποίηση. Οδηγεί πρώτα στην γκετοποίησή τους στη δική μας συνείδηση, μετά στην δική τους και μετά στο χάρτη της πατρίδας: Δίνει το σήμα πως ποτέ δεν είναι επιθυμητοί …

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου