Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενθαρρύνει τον Γιώργο Παπανδρέου για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν υποβάθμισε τη σημασία των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζοντας στον έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου πως και οι ΗΠΑ δεν είναι σε καλλίτερη θέση από την Ελλάδα, όσον αφορά την αναχαίτιση του δημόσιου και χρηματοοικονομικού χρέους τους. «Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ξεκίνησε στην Ελλάδα, ούτε στη Ρωσία, ούτε και στην Ευρώπη. Μετοίκησε σε εμάς από την άλλη πλευρά του ωκεανού», τόνισε ο Πούτιν στον Παπανδρέου, κάνοντας έμμεση αναφορά στις ΗΠΑ.

«Και εκεί (στις ΗΠΑ) μπορούμε να διαπιστώσουμε παρόμοια προβλήματα-μαζικό εξωτερικό χρέος, έλλειμμα στον προϋπολογισμό», τόνισε ο Πούτιν, προτείνοντας οι δύο χώρες-Ελλάδα και Ρωσία-να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην «πραγματική οικονομία» ως ικανή μέθοδο για να παρακάμψουν την οικονομική κρίση. Τόσο οι έλληνες, όσο και οι ρώσοι αξιωματούχοι διέψευσαν πως στη θεματολογία των επαφών των δύο ηγετών περιλαμβανόταν η όποια οικονομική βοήθεια, ενώ ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ συνέστησε στον έλληνα πρωθυπουργό να προσφύγει στο ΔΝΤ, ή στην Παγκόσμια Τράπεζα, για βοήθεια.
«Δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου. Πιστεύω πως θα βγούμε από την κατάσταση αυτή ακόμη πιο δυνατοί απ’ όσο είμαστε σήμερα», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου.


ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου