Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ... Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο ΜΙΚΗΣ Θεοδωράκης δεν είναι μόνο μεγάλος, καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, που τιμά την Ελλάδα διεθνώς.

Είναι και μεγάλος Έλληνας. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με όσα κατά καιρούς υποστηρίζει σε ζητήματα ευρύτερου ελληνικού εθνικού ενδιαφέροντος. Κανένας, όμως, δεν αμφισβητεί το γνήσιο πατριωτισμό του και τους αγώνες του για τον Ελληνισμό, για την ελληνικότητα, για τη γλώσσα, την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Με αφορμή εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται την προσεχή Παρασκευή από την Κυπριακή Βουλή και τη Βουλή των Ελλήνων για τον Μίκη Θεοδωράκη, αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του, ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Μ. Καρογιάν. Σε αυτήν επισημαίνει: «Σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου».

Στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι τώρα ακόμα βρίσκεται νοερά, καθημερινά, στο πλευρό της Κύπρου, γιατί, όπως αναφέρει, «πιστεύω ότι περνάτε και πάλι ιστορικές στιγμές λόγω της εμμονής των γνωστών σκοτεινών δυνάμεων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό. Πιστεύω ότι το κάθε βήμα σας θα πρέπει να είναι μετρημένο χίλιες φορές και πάντοτε προς την κατεύθυνση που αποφάσισε το 76% των Ελληνοκυπρίων».



Ο Θεοδωράκης είπε ότι «δεν έχουμε πλέον περιθώρια για νέα στραβοπατήματα. Εμείς οι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι Έλληνες θέτουμε όπως πάντα ως πρώτο εθνικό μας θέμα, το θέμα της Κύπρου και θα μας βρείτε πάντοτε στο πλευρό σας. Και τα δικά μας προβλήματα, όπως ξέρετε, είναι μεγάλα και κρίσιμα. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί, χέρι-χέρι, να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η Ελληνικότητα, όπως μας την κληρονόμησαν γενεές γενεών Ελλήνων, με Φως, με Πολιτισμό, με θυσίες και με αίμα… Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίκης παίρνει δημόσια θέση και αντιπαρατάσσεται προς διάφορους, που επιβουλεύονται ή μεθοδεύουν πλήγματα κατά του Ελληνισμού ή και κατά της Κύπρου. Να υπενθυμίσουμε ότι τάχθηκε αναφανδόν κατά του σχεδίου Ανάν και έκτοτε βρίσκεται, όπως ανέκαθεν άλλωστε, στο πλευρό της Κύπρου.

Η επιστολή Θεοδωράκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής συνιστά και ισχυρό προειδοποιητικό μήνυμα προς το συναγωνιστή και ομοϊδεάτη του, πρόεδρο Χριστόφια. Είναι πραγματικά εκπληκτικό και ταυτόχρονα οξύμωρο: Ο Θεοδωράκης, γνωστός διεθνιστής και κομμουνιστής, αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο διαπρύσιους κήρυκες προβολής και υπεράσπισης του Ελληνισμού, του γνήσιου πατριωτισμού, που θεωρεί τη θυσία υπέρ της πατρίδας και της ελευθερίας της ως υπέρτατο αγαθό, του ελληνικού πολιτισμού, το ανέσπερου φωτός των ιδεών του και των θυσιών των ηρώων του.

Αντίθετα, ο Δ. Χριστόφιας, και αυτός γεννημένος και διακηρυγμένος κομμουνιστής, μιλούσε απαξιωτικά και υβριστικά για καθετί το ελληνικό, όπως και το ΑΚΕΛ, εξάλλου, που δεν έμεινε ύβρις, λάσπη και διαβολή, που δεν εκτόξευσε και εκστόμισε κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων αδελφών. Να μη λησμονείται ότι οι ΕΔΟΝίτες γαλουχούνται με την ιδέα ότι είναι Κύπριοι, τελεία. Όχι Έλληνες της Κύπρου, αλλ’ απλώς Κύπριοι. Γι’ αυτό η επιστολή Θεοδωράκη ηχεί και ως ηχηρός συναγερμός προειδοποίησης ενός μεγάλου συντρόφου προς τον εδώ ιδεολογικό σύντροφό του, τον Δ. Χριστόφια.

Είναι αμφίβολο αν τα μηνύματα του Μίκη θα φτάσουν στ’ αφτιά είτε του Δ. Χριστόφια είτε των αξιωματούχων του ΑΚΕΛ. Θεωρούν τον Μίκη σύντροφό τους όσο μιλά για επαναπροσέγγιση, για φιλία με την Τουρκία και τα λοιπά ΑΚΕΛικά φληναφήματα. Όταν, όμως, βροντοφωνάζει και καλεί σε πανστρατιά τους πανέλληνες, για υπεράσπιση του Ελληνισμού και ό,τι μας συνδέει και μας γαλουχεί ως Έλληνες, όπου και αν ζούμε, τότε οι εδώ σύντροφοί του παθαίνουν αναφυλαξία και ιδεολογική ασφυξία. Σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του (21.12.2009) ο Μίκης αναφέρεται στα εθνικά εκκρεμούντα ζητήματα και επιμένει στον πατριωτισμό των Ελλήνων, ως τη σανίδα σωτηρίας τους από τα ξένα θερία, που πασκίζουν να φάνε τις σάρκες τους. Λέγει:

«Η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα τη μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο (για την άλωση του Ελληνισμού), ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και, τελικά, την ακεραιότητά μας».

Με αφορμή το διορισμό της Θάλειας Δραγώνα, γνωστής, όπως και η Ρεπούση, για το διατεταγμένο ρόλο της στην αποδόμηση της ελληνικής ιστορίας και στην κατεδάφιση της ελληνικότητάς μας, ο Μίκης απέστειλε επιστολή με την οποία απαντά σε φοβερές διαστρεβλώσεις που αυτή η ανεκδιήγητη κυρία, μέσω βιβλίου της, επιχειρεί όσον αφορά στην Ιστορία και τΟν Ελληνισμό. Ο Μίκης επισημαίνει ότι για τη γνήσια Αριστερά, οι λέξεις «έθνος» και «πατρίδα» «ήταν για μας δόξα και τιμή και όχι ντροπή, όπως τις κατάντησαν χτες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες "διανοουμένων", που το όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν, με τις ιδέες και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας».

Στις 31/12/2009, μιλώντας στη Λέσχη Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «ο ρόλος σας (των στρατιωτικών) ως φρουρών της ακεραιότητας της πατρίδας υπήρξε ένα κύριο στοιχείο της βασικής φιλοσοφίας μου, που συνοψίζεται μέσα στις τρεις λέξεις: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία (…). Με αυτήν την εικόνα με γαλούχησαν οι γονείς και οι πρόγονοί μου, που ήθελαν τον ελληνικό στρατό να ταυτίζεται με το φρουρό του Έθνους, της Πατρίδας και της Δημοκρατίας, μιας Πατρίδας και ενός Έθνους, που ταυτίζεται με την έννοια της Ελευθερίας. Γιατί Ελλάδα και Ελευθερία για μένα υπήρξαν ανέκαθεν έννοιες ταυτόσημες».

Ποιος Χριστόφιας, ποιος Άντρος Κυπριανού ή ποιος άλλος ΑΚΕΛικός αξιωματούχος τολμά να αναμέλψει μερικά έστω από όσα πιο πάνω, ελληνικά και πατριωτικά, διασαλπίζει ο Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου