Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Διαστρεύλωση της Ιστορίας.

"Διακύβευμα της εποχής μας είναι η ένταξη των νόμιμων μεταναστών στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, σε μια σύγχρονη εκπαίδευση, που θα συνοδεύεται από πολιτικές αναγνώρισης και συμμετοχής", είπε από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο δήμαρχος της πόλης προς τιμήν του.
"Στοιχείο ωριμότητας και βαθιά δημοκρατικής παιδείας είναι η πλήρης εφαρμογή της αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, που προβλέπει δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος", πρόσθεσε, για να υπενθυμίσει:
"Ας μην ξεχνάμε ότι δικοί μας άνθρωποι και συμπατριώτες ήταν κάποτε ξένοι κάπου αλλού".
Με αφορμή το μεταναστευτικό κύμα του περασμένου αιώνα, ο Κάρολος Παπούλιας ανέφερε ότι "οι περισσότεροι Έλληνες έχουν παραστάσεις και βιώματα, είτε έμμεσα είτε άμεσα, από μετανάστες. Από δικούς τους ανθρώπους που αναζήτησαν μια θέση στον ήλιο μακριά από την πατρίδα. Και συνάντησαν αντιξοότητες: Στη δουλειά, στη ζωή, στη στέγαση, στην κοινωνική ένταξη".
"Κι όμως, οι Ελληνες της διασποράς τα κατάφεραν, κάνοντας μας, εδώ στο μητροπολιτικό κέντρο, όλους περήφανους", τόνισε.
"Σήμερα η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών", είπε ο Κ. Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι "η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη".
ipiros.gr
________
gianniotis: Πάρε κι' άλλη μια ..."συναίνεση" δυναμικέ Αντωνάκη Σαμαρά.! "Ας μην ξεχνάμε ότι δικοί μας άνθρωποι και συμπατριώτες ήταν κάποτε ξένοι κάπου αλλού", είπε ο Κος Παπούλιας.
Τώρα το κατάλαβα καλά.!
Δηλαδή Κύριε συντοπίτη Πρόεδρέ μου, όταν ο αείμνηστος πατέρας μου πήγε ως μετανάστης στη Γερμανία, πλήρωσε δουλέμπορους και κατέληξε στην Κολωνία ως ...λαθρομετανάστης;
KOSTAS: Όταν ο πατέρας μου και οι θείοι μου πηγανε στην Γερμανία και στην Αμερική δεν πηγανε μόνοι τουσ αλλά τους προσκάλεσαν για να εργαστούν και πέρασαν του χριστού τα πάθη μέχρι να μαζέψουν τα απαραίτητα χαρτιά και να περάσουν τις ιατρικές εξετάσεις. υπογραψανε συμβόλαιο που έλεγε ότι για δυο χρόνια θα εργαζονται σε συγκεκριμένο εργοδότη στην συγκεκριμένη εργασία και όποιος δεν το τηρούσε με δικά του έξοδα γυρνούσε πίσω και εαν δεν ήθελε να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα τα έβαζε το Γερμανικό κράτος και δεν είχες δικαίωμα απο εκεί και πέρα εισόδου στην χώρα ούτε σαν τουριστάς. Έχει καμμία σχέση η νόμιμη μετανάστεύση των Ελλήνων με το σημερινό μπάχαλο της Ελλάδος. Με αυτά που λέτε υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών μας και του Ελληνισμού. Διαστρεύλωση της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου