Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο "Πρόεδρος της Ευρώπης" προσπαθεί μυστικά να ελέγξει τις εθνικές κυβερνήσεις - Οι υλοποιητές της παγκοσμιοποίησης είναι εδώ και έχουν όνομα!

Έγγραφα που διέρρευσαν χτες αποκαλύπτουν ότι ο νέος Ευρωπαίος Πρόεδρος, χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση προκειμένου να ασκήσει έλεγχο στους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών μελών. Η εφημερίδα Independent διάβασε ένα μυστικό παράρτημα μιας επιστολής που έστειλε ο Βέλγος Ρομπάι προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι συναντιούνται αύριο στις Βρυξέλλες. Πρόθεση του νεοεκλεγμένου Προέδρου, ως προς τις εθνικές κυβερνήσεις αλλά και την Κομισιόν είναι να φανεί ως ο απόλυτος Ευρωπαίος κυρίαρχος. Ως εκ τούτου, ο κύριος Ρομπάι δηλώνει ότι “τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι υπεύθυνα για την οικονομική πολιτική των εθνικών κυβερνήσεων. Θα πρέπει να κάνουν το ίδιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είτε πρόκειται για πολιτική ή για την οικονομία κάποιας κυβέρνησης, μόνο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι ικανό να προτείνει και να εφαρμόσει μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Επίσης αναφέρει ότι “η κρίση έχει αποκαλύψει τις αδυναμίες μας” και συμπληρώνει “προϋπολογισμοί, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και προγράμματα για την κλιματική αλλαγή θα πρέπει να παρουσιάζονται στην Κομισιόν σαν μια σειρά μέτρων όλα μαζί. Αυτό θα παρέχει μια συνολική εικόνα”.
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, μια ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε “Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η οικονομική κρίση δεν μπορεί να λυθεί μονομερώς από τα κράτη μέλη, δηλαδή το ελληνικό πρόβλημα δεν λύνεται απλά με τη γερμανική αρωγή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποιου είδους κανόνες, όπως αυτοί που έχουμε επιβάλει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, προκειμένου να εποπτεύουμε και να ελέγχουμε τις χώρες της ευρωζώνης. Το σκεπτικό είναι δηλαδή να μπουν όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες υπό επιτήρηση. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μερικές πολύ σοβαρές αποφάσεις εντός της εβδομάδας.”
Στο μεταξύ, προς έκπληξη όλων ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ αποχώρησε από συνάντηση με τους κεντρικούς τραπεζίτες στο Σίντνεϊ για να επιστρέψει στην Ευρώπη. Το ευρώ κατά συνέπεια πήρε λίγο τα πάνω του εν όψει της παρουσίας του κεντρικού τραπεζίτη στην αυριανή συνεδρίαση. Οι φήμες δε για βοήθεια της Γαλλίας για της Γερμανίας προς την Ελλάδα οργιάζουν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντιέται σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Η κυβέρνησή του έχει ανακοινώσει ένα τετραετές πρόγραμμα λιτότητας για να νοικοκυρέψει το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Όμως δεν φαίνεται να πείθεται κανείς για την εφαρμογή τους. Την προηγούμενη εβδομάδα απεργούσαν οι εφοριακοί. Σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενώ απεργούν τα νοσοκομεία και τα σχολεία.
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία καθώς πιστεύει ότι αποτελούν απειλή για την βρετανική οικονομική ανάκαμψη. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι περισσότεροι ανησυχούν μην εξαπλωθεί το ελληνικό πρόβλημα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία κάτι που ήταν προφανές στη διατύπωση της επιστολής του Ευρωπαίου Προέδρου “η κρίση έχει αναδείξει τις αδυναμίες μας. Η ανάπτυξή μας αδυνατεί να δημιουργήσει καινούριες θέσεις εργασίας και να στηρίξει το κοινωνικό κράτος”.
Ενώ αναφερόμενος στην έλλειψη ευρωπαϊκών μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης ο κύριος Ρομπάι συνεχίζει “οι τωρινές εξελίξεις στην ευρωζώνη τονίζουν την άμεση ανάγκη να ενδυναμώσουμε την οικονομική μας πολιτική. Οι οικονομίες μας είναι αλληλένδετες οπότε οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να είναι συντονισμένες για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα”.
Βάσει της Συνθήκης του Μάαστριχτ, το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης σχεδιάστηκε σαν πλαίσιο για να αποφεύγονται τέτοιου είδους κρίσεις όμως απαγορεύει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια μεταξύ των ευρωπαϊκών εταίρων.
Στο μέλλον καταλήγει ο Ρομπάι “θα επικεντρωνόμαστε στις επιπτώσεις που έχουν οι εθνικές πολιτικές στην υπόλοιπη Ευρώπη ειδικά σε σχέση με μακροοικονομικές ανισορροπίες και αποκλίσεις στην ανταγωνιστικότητα.”
Η αυριανή ευρωπαϊκή διάσκεψη, θα λάβει χώρα στην βιβλιοθήκη Σόλβαϊ των Βρυξελλών. “Ο Ρομπάι θέλει να δημιουργήσει μια πιο οικεία ατμόσφαιρα χωρίς όλους αυτούς τους συμβούλους” δήλωσε μια πηγή “υπάρχει πολύ ένταση μεταξύ των κρατών μελών και γι ‘αυτό θέλει να αισθανθούν άνετα και να μιλήσουν ανοικτά, φιλικά πίνοντας ένα απεριτίφ. Θέλει να ξεδιπλώσουν όλοι τις σκέψεις τους και να ακουστούν όλες οι απόψεις.”

newstime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου