Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο προκλητικός ΥΠΕΞ των Σκοπίων κ. Μιλοσόσκι

Ο υπουργός της πΓΔΜ κ. Αντόνιο Μιλοσόσκι ‘πετάει’ κάπου – κάπου μερικές κορώνες με το θράσος που γενικά τον διακρίνει. Όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο των Σκοπίων ‘Μάκφάξ’ ο Υπέξ της γειτονικής χώρας ζήτησε ίση μεταχείριση από τους Ευρωπαίους συγκρίνοντας την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα με το πρόβλημα της ένταξης της χώρας του στην ΕΕ. «Όλοι όσοι προσπαθούν ομόθυμα για την οικονομική επανόρθωση της Ελλάδας να εφαρμόσουν μια κοινή αρχή, τόσο για την Ελλάδα όσο και την πΓΔΜ, ώστε να ενταχθεί η τελευταία επιτυχώς στην ΕΕ». Αυτή ήταν η δήλωση την Τετάρτη του Υπέξ των Σκοπίων προς την 7η συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής πΓΔΜ- ΕΕ. Αποφεύγει τη μετριοπάθεια...Παρότρυνε, μάλιστα, την Αρχή Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, να δώσει σημαντική ώθηση και στην πΓΔΜ, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Οι δηλώσεις του κ. Μιλοσόσκι δεν συνοδεύτηκαν, φυσικά, με την μετριοπάθεια και την περισυλλογή και το πνεύμα διαλλακτικότητας, που ΑΠΑΝΤΕΣ εδώ και μήνες παροτρύνουν να ακολουθήσουν τα Σκόπια.
«Η κυβέρνηση της πΓΔΜ είναι πλήρως προετοιμασμένη στην άμεση συνέχιση των διμερών διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, με σοβαρότητα, στο ζήτημα που εξακολουθεί να χωρίζει τις δύο χώρες» είπε ο Μιλοσόσκι, ο οποίος πάντως διευκρίνισε πως το ζήτημα αυτό δεν επηρεάζει τον οικονομικό τομέα των δύο χωρών.
Μεγάλοι επενδυτές οι Έλληνες στα Σκόπια
Παραδέχθηκε ο σκοπιανός Υπέξ την οικονομική υποστήριξη των ελλήνων επενδυτών προς τη χώρα του:
«Ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα μας είναι οι ελληνικές εταιρίες, οι οποίες δεν επηρεάζονται με συνταγματικές δεσμεύσεις ούτε με κάποιες συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να επενδύσουν, συμβάλλοντας σοβαρά στην ‘μακεδονική’ οικονομία» υπογράμμισε ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας.
Η σημερινή συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα συνεχιστεί και αύριο (σήμερα Παρασκευή, δηλαδή) όπου και θα μιλήσει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση Στέφαν Μούλε.

makfax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου