Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

Η κατάσταση για το ευρώ είναι δύσκολη για πρώτη φορά μετά τη «γέννησή» του, αλλά θα καταφέρει να ανταπεξέλθει, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, κυρία Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε χθες. Παράλληλα, καλωσόρισε τις κινήσεις της Αθήνας για δημοσιονομική εξυγίανση.
Οι κερδοσκοπικές κινήσεις που έχουν γίνει σε βάρος κάποιων χωρών αποτελούν επικίνδυνη εξέλιξη, τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος και προσθέτει ότι τα μέλη της Ευρωζώνης με προβλήματα χρέους, όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνα τους τα προβλήματά τους.
«Για πρώτη φορά από την υιοθέτησή του, το ευρώ βρίσκεται τώρα σε δύσκολη κατάσταση, αλλά θα αντέξει», σχολιάζει η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει: «Νομίζω ότι η πραγματική εμπιστοσύνη στο ευρώ μπορεί να επιτευχθεί στις χρηματοοικονομικές αγορές μόνο εάν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί στη ρίζα του στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη με πολύ υψηλά ελλείμματα».
Στη συνέντευξή της, η κυρία Μέρκελ καλωσόρισε τις κινήσεις της Αθήνας για δημοσιονομική εξυγίανση και τόνισε ότι είναι σημαντικό η χώρα να πετύχει τους στόχους της. Πρόσθεσε ότι η βάση για την εθνική οικονομική πολιτική είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς δεν υπάρχει πολιτική ένωση που να στηρίζει το ευρώ.
«Με αυτό το σύμφωνο, έχουμε ένα διατηρήσιμο εργαλείο που διασφαλίζει τον συντονισμό της δημοσιονομικής πολιτικής και την σταθερότητα του ευρώ» σχολίασε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Γερμανία θα επιδιώξει σθεναρά τη σταθερότητα του ευρώ.
«Θα ήταν λάθος να έχουμε μια συντονισμένη πολιτική για την ζώνη του ευρώ και οι άλλοι να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί, φυσικά, είμαστε στενά συνδεδεμένοι με τους γείτονές μας μέσω του εμπορίου» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Κέρδος online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου