Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Νέα μέτρα «βλέπει» ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος. ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΩΤΟ ΤΩΝ 2000€ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ;

Έρχονται πρόσθετα μέτρα, όπως δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.Μόνο έτσι η χώρα μας μπορεί να πετύχει τον στόχο για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος. «Ακόμα και αν υλοποιηθούν κάποιοι κίνδυνοι – όπως αυτός της ανάπτυξης – η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει άμεσα διορθωτικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Πρέπει να επιτύχουν. Και θα επιτύχουν. Είμαι σίγουρος για αυτό», πρόσθεσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. «Δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας στις αγορές, δεν θα έπρεπε κανείς να περιμένει ομαλοποίηση της κατάστασης εν μία νυκτί».
Επίσης, ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση των αγορών στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.
Οι δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ έρχονται τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην εκτίμησή της ότι τα προσδοκώμενα από την κυβέρνηση φορολογικά έσοδα θα είναι σημαντικά χαμηλότερα, καθώς πιστεύει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2010 θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που αναμένει η Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου