Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η ελληνική 11η Σεπτεμβρίου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων και κλίμα αφάνταστης τρομολαγνείας, αλά 11ης Σεπτεμβρίου, για να...



ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ
Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων και κλίμα αφάνταστης τρομολαγνείας, αλά 11ης Σεπτεμβρίου, για να φοβίσουν τους πολίτες, ώστε να τους επιβάλουν τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές τους. Κι αυτά τα χαρακτηριστικά τα διέθεταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, και η σημερινή.
Αναμφισβήτητα, τα προβλήματα που συσσωρεύθηκαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες είναι τεράστια. Αλλά η πολιτική της «οικονομικής τρομοκρατίας» που ακολουθείται μόνο ένα στόχο μπορεί να έχει: Να βάλει ιδεολογικά και «ψυχολογικά» στο γύψο την κοινωνία. Ο,τι πιο συντηρητικό, δηλαδή. Κι αυτό το εκφράζει η ελληνική «σοσιαλδημοκρατία». Προφανώς, η Ν.Δ. φέρει μεγάλες ιστορικές ευθύνες. Και τις πλήρωσε με μια πρωτοφανή ήττα. Οπως πλήρωσε, μεταξύ των άλλων, το μείζον σκάνδαλο των ομολόγων, την ατολμία για μέτρα, την ανοργανωσιά της. Δικαιούται, όμως, να ομιλεί το ΠΑΣΟΚ για την οικονομία; Πόσω μάλλον, όταν, ανάμεσα στα άλλα, ευθύνεται: 1) Για τη μεγαλύτερη ανακατανομή του πλούτου στη μεταπολιτευτική Ιστορία μέσω του τεράστιου σκανδάλου του Χρηματιστηρίου. 2) Για τα «τοξικά» ομόλογα Σημίτη. 3) Για τα τεράστια χαμένα κοινοτικά κονδύλια στη δεκαετία κυρίως του ’80, αλλά και μετέπειτα. 4) Για την αποβιομηχάνιση της χώρας και για τη μονοπώληση μεγάλων δημοσίων έργων από πολυεθνικές, όπως η Siemens, αλλά και κρατικοδίαιτες ελληνικές εταιρίες. 5) Για τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης (τα πιο ακριβά ΕΜΠΑΕ έγιναν επί ΠΑΣΟΚ-Σημίτη).
Ξεχνά, άραγε, κανείς πότε φτιάχτηκαν τα «νέα τζάκια», πότε πλημμύρισε η Αθήνα με τα «4Χ4 του Κολωνακίου» και το χλιδάτο κιτσαριό του λάιφ στάιλ, πότε –τέλος– καθιερώθηκε η έννοια «διαπλοκή»; Ας τα «πάρουν» πρώτα από τους «έχοντες» και μετά ας ζητήσουν από τον λαουτζίκο τα ρέστα.

2 σχόλια:

  1. διαβασα με προσοχη το κειμενο. Δεν ειναι ομως τπτ παραπανω απο ενα ακομα κειμενο που μιλαει για το παρελθον που αναζητα τη ριζα του κακου.
    Σκεφτομαι πως αν οι bloggers & οι δημοσιογραφοι βρισκοντουσαν στο τιμονι της χωρας θα ειχαμε μεινει βαθια στον ωκεανο!
    Κανεις δε μιλα για συνεργασια, δεν προσπαθει να ενωσει τους ελληνες σημερα. Μα, η επιτυχια αυτης της κυβερνησης (ασχετα με το τινος χρωματος ειναι) αποτελει εθνικο στοχο ολων των ελληνων. Πρεπει να πετυχουμε. Αν οχι για μας, τοτε για τα παιδια μας. Πως λετε να το καταφερουμε αυτο; με ενα ακομη κειμενο μιζεριας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα ξενικά τα καλντερίμια….. με Ερπετά ‘γίναν τακίμια….!

    .....Στα ηλεκτροφόρα σύρματα
    τον αετό σαν ρίχνουν….,
    το ρεύμα κόβεται μεμιάς
    κι η σκοτεινιά χαράζει…..
    κι ο αετός…., πιο δυνατός….,
    πετά….. και δε σφαδάζει….!

    Λιόσια ανάμεσα και Κωλο νάκι
    οι Γραικοπώλες μας εχάσαν τη μορφή τους…..
    και στης Υποταγής το ‘’Θέατρο’’…., ‘’βαρβάτοι’’….,
    παίζουν οικτροί τους Διγενείς….,
    πουλώντας την ψυχής τους….,…..
    στα ξενικά τα καλντερίμια…..
    με Ερπετά ‘γίναν τακίμια….!

    Στης ‘’Τέχνης’’ τα μπακάλικα
    οι άσωτοι μας φτύνουν….,
    για λίγα ντόλαρς ξεπουλούν,
    και, τ’ ‘’άσπρα’’…., για τα ‘’μαύρα’’….,
    κι όποιος θε να ‘ναι αετός…..
    να παίζει θέν’ τη σαύρα….!.....

    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή