Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΖΑΠΕΙΟ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ

ΠΑΛΜΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ.
ΕΙΠΕ: ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΚΛΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

«Να καταγγέλλονται οι καθηγητές που επιβάλλουν συμμετοχή στην προσευχή»

Χτυπούν συστηματικά τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, την ιστορία μας...! Σας θυμίζουν κάτι αυτά; Αφυπνισθείτε Έλληνες!
Να καταγγέλλουν στο υπουργείο τους δασκάλους και τους καθηγητές που επιβάλλουν σε παιδιά να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό κάλεσε χθες γονείς και μαθητές η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Στο πλαίσιο εκδήλωσης του «Συνηγόρου του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης –και θέμα «Σχολικοί κανονισμοί και δημοκρατική συνείδηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»–, μια νεαρή μαθήτρια έθιξε το ζήτημα του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και προσευχής, απευθυνόμενη στην υπουργό, κάνοντας λόγο για «καταναγκαστική εργασία. Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς μαθητές. Ενώ τα σχολεία θεωρούνται ως χώροι ελεύθερης έκφρασης, μας επιβάλλεται να παρευρισκόμαστε στην προσευχή», είπε συγκεκριμένα η μαθήτρια, ζητώντας την άποψη της κ. Διαμαντοπούλου.
«Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολεί όλη την Ευρώπη. Από τη μια έχουμε κοινωνίες που έχουν διαμορφώσει μέσα στους αιώνες διάφορα πιστεύω –και όχι μόνο θρησκευτικά– και από την άλλη το γεγονός ότι σήμερα συμβιώνουμε με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς. Στη δημοκρατία πρέπει να σεβαστούμε και τα δυο. Η υπάρχουσα δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της, αλλά και δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους να αφομοιώσουν τα πιστεύω της», τόνισε αρχικά η υπουργός Παιδείας. «Αν συμβαίνει αυτό (σ.σ. εννοεί την επιβολή της συμμετοχής στον εκκλησιασμό-προσευχή), θέλω να μου το αναφέρετε. Δεν μπορεί κανένας δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης είτε είναι δηλαδή παιδί που προέρχεται από άλλη χώρα, με άλλο θρήσκευμα, είτε είναι και Έλληνας. Στη χώρα υπάρχει ανεξιθρησκία. Επομένως επ’ ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα είχε αναδειχθεί και πέρυσι ύστερα από σχετικές διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών. Τότε οι υποστηρικτές της υποχρεωτικής συμμετοχής στην προσευχή –εκ της Εκκλησίας και εκτός αυτής– είχαν επικαλεστεί την παράγραφο 2, του άρθρου 16 του Συντάγματος της Ελλάδος, που αναφέρει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Από "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"
Αναρτήθηκε από ..(Λ)..

σχολιο: ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΟΙ ΤΡΩΓΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΟΠΟΙΗΣΗ; ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤA ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Με χορηγό επικοινωνίας το ΕΜΠ, τα Τάγματα Εφόδου, της Νέας Τάξης , ετοιμάζουν γενική επίθεση στην πρωτεύουσα, στις 6 Δεκεμβρίου , με το σύνθημα «REMEMBER REMEMBER THE 6TH OF DECEMBER.», που τους έστειλαν από τα «Κεντρικά» του Λονδίνου, για να κάμψουν τη βούληση αντιστάσεως του ελληνικού λαού, στα σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Ετοιμάζουν έναν στρατό με, «50.000 μαθητές-φοιτητές-άνεργους-λούμπεν-μετανάστες-εργάτες με ταξική συνείδηση-ανθρώπους με νου και ψυχή».

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι πρόκειται για κλασική δράση στα μετόπισθεν, πρακτόρων του εχθρού, και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Από την πλευρά μας , οι πολίτες, οφείλουμε σύμφωνα με το Σύνταγμα, να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία, και την Εδαφική Ακεραιότητα της χώρας.

50.000 Αυτοί; 500.000 Εμείς!

Η εθνική άμυνα δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας.

Είναι υπόθεση όλου του λαού.

Αυτή τη φορά, δεν θα κάτσουμε στα σπίτια μας, να τους βλέπουμε, από την τηλεόραση, να καίνε την Αθήνα.

Αυτή τη φορά πρέπει να βρεθούμε όλοι στα χαρακώματα.

¨Όπως στην Πίνδο, όπως στον Γράμμο, όπως στο Βίτσι, όπως στα Δερβενάκια, όπως στις Θερμοπύλες !

Ο εχθρός δεν θα περάσει!

«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ πεθαίνουν», έλεγε η ΣΕΧΤΑ στην προκήρυξη της.

Να το πάρουμε σοβαρά υπόψη μας!

Οι «50.000+, μαθητές-φοιτητές-άνεργοι-λούμπεν-μετανάστες-εργάτες με ταξική συνείδηση-άνθρωποι με νου και ψυχή», που θα επιστρατεύσει η πέμπτη φάλαγγα, πρέπει να ξέρουν ότι θα βρουν μπροστά τους , όχι την Αφροδίτη Αλ.Σαλέχ. αλλά τον αποφασισμένο ελληνικό λαό.

Θα πρέπει να ξέρουν ότι θα πληρώσουν «πολύ ακριβά» την επίθεση τους .
Θα τους αντιμετωπίσουμε με την πολεμική μας ΙΑΧΗ, ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ, και με εφ΄ όπλου λόγχη.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

Σπύρος Χατζάρας

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Οι Τούρκοι προχωρούν σε ανοικτή πλέον τουρκοποίηση της Oρθοδοξίας!

Μετά την συμφωνία του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, για την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας από όλους τους μητροπολίτες της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας ανά τον κόσμο οι οποίοι υπάγονται στην θρησκευτική δομή του Φαναρίου, η Άγκυρα προχωρεί σε ανοικτή, πλέον, τουρκοποίηση της ορθοδοξίας αποφασίζοντας, δια του Υπουργού Πολιτισμού (!) ποιες ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες και πότε θα ιερουργούν…
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ιστολόγιο «τροκτικό», το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού μελετά το ενδεχόμενο να επαναλειτουργούν χριστιανικοί ναοί της Τουρκίας, όπως ο ναός της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, τουλάχιστον στις μεγάλες γιορτές... Αυτό αναφέρει προσθέτοντας ότι μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία οι ναοί που έμειναν, είτε μετατράπηκαν σε μουσεία αν ήταν ιστορικά κτίρια ή ακόμα και σε αποθήκες...
Τελευταία, σύμφωνα με τις πληροφορίες και μετά από την δημοσιοποίηση των προθέσεων της Παγκόσμιας Κίνησης για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας σε λειτουργούντα Ναό της Χριστιανοσύνης, να πραγματοποιήσουν Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της ομώνυμης εορτής, 17 Σεπτεμβρίου 2010, σημειώνεται μια μεγάλη κίνηση αναστήλωσης πολλών από τους ναούς και περιστασιακής επαναλειτουργίας στις μεγάλες γιορτές…
Σε πολλά μέρη της Τουρκίας, η προοπτική της επαναλειτουργίας χριστιανικών ναών είναι δημοφιλής μεταξύ του πληθυσμού, σε άλλα μέρη οι αντιδράσεις εθνικιστικών τμημάτων της κοινής γνώμης είναι μεγάλες.

ΣΧΕΔΙΟ
Ωστόσο η όλη κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης μόνον «αθώα» δεν είναι… Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν να περισωθεί μετά την αρνητική για την ίδια δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Λοϊζίδου και άλλες παρόμοιες καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετά την δημιουργία της παγκόσμιας ενορίας των «Αγιοσοφιτών».
Το σχέδιο των Τούρκων άρχισε να εκτυλίσσεται με την μετατροπή του «Μουσείου» της Αγίας του Θεού Σοφίας σε πασαρέλα μόδας, σε λαϊκή αγορά φτηνών έργων «τέχνης» και σε ένα απέραντο, βρώμικο περιστερώνα. Ακολούθησε η διοργάνωση λαϊκής μουσικής συναυλίας στην Αγία Ειρήνη, της Κωνσταντινούπολης, με την συγκατάθεση και την (ανεπίτρεπτη) συμμετοχή του κ. Βαρθολομαίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».
Επόμενο βήμα, η τουρκοποίηση των Ελλήνων ιεραρχών για να «λυθεί» το θέμα της διαδοχής στον οικουμενικό θρόνο. Ενδιάμεση φάση η σκόπιμη άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης παρά την παρέμβαση και του Αμερικανού προέδρου κ. Μπάρακ Ομπάμα.
Φαίνεται, όμως, πως η Θεία πρόνοια δεν αφήνει τις τουρκικές μεθοδεύσεις να καρποφορήσουν. Η κατακραυγή του κόσμου, με την παρέμβαση του Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγιάς Σοφιάς, και η πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα έβαλαν «φρένο» στην τρελή ιδέα μερικών νεοτούρκων να κηρύξουν την Αγία Σοφία και την Αγία Ειρήνη τουρκικά πολιτιστικά κέντρα!

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ «Κ» ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Στο σημείο αυτό το «Κ» αισθάνεται την υποχρέωση να απευθύνει ένα ερώτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, αφού μας κάνει την ξεχωριστή τιμή να μας διαβάζει και να απαντά στα δημοσιεύματά μας μέσω του Γραφείου Τύπου του Φαναρίου:
Παναγιότατε, πού έχουν άδικο όλοι όσοι Απόδημοι Έλληνες, από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά και από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική, φωνάζουν για «τουρκοποίηση» της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και πρώτος ο κ. Κρις Σπύρου;
Καταλαβαίνουμε ότι εσείς είσθε υπερήφανος για την πατρίδα σας την Τουρκία και καλά κάνετε.
Είναι δυνατόν, όμως, να θέλετε να δώσετε την τουρκική υπηκοότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν γεννηθεί στην Τουρκία, δεν έχουν γονείς Τούρκους υπηκόους και στις φλέβες τους δεν ρέει τουρκικό, αλλά ελληνικό αίμα;
Είναι δυνατόν τα παιδιά των ομογενών, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν οι γονείς τους να κρατήσουν Έλληνες αν όχι στη γλώσσα (μας την βγάλατε κι αυτήν από τη Θεία Λειτουργία στις εκκλησίες της ομογένειας!) τουλάχιστον στο φρόνημα και την ψυχή, να κάνουν παρέλαση την 25η Μαρτίου στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν και επικεφαλής να είναι ο φέρων την τουρκική υπηκοότητα Αρχιεπίσκοπος;
Τι ποιήματα θα πουν τα παιδιά, Παναγιότατε; Τι συνθήματα θα γράφουν τα πανό τους; Υπέρ της Επανάστασης του 1821 και των Ηρώων που μας απελευθέρωσαν από τους Τούρκους ή υπέρ του Αλή Πασά; Και τι θα διδάσκουν στα ελληνικά σχολειά της αρχιεπισκοπής του Τούρκου Αρχιεπισκόπου; Την ελληνική ιστορία ή το Κοράνι; Και θα απολογείται ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ή όποιας άλλης Περιφέρειας (Αυστραλίας, Καναδά κλπ.) στον Τούρκο προϊστάμενό του, υπάλληλο της Νομαρχίας, αφού ο ίδιος θα είναι και Τούρκος υπήκοος;
Μεγάλη χάρη και ευλογία θα κάνατε στην απανταχού ομογένεια αν απαντούσατε σ΄ αυτά τα απλοϊκά ερωτήματα, Παναγιότατε, αν φυσικά σας το επιτρέπει η Νομαρχία της Ινσταμπούλ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Το «Κ» ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις και τον ομογενή πολιτικό κ. Κρις Σπύρου ο οποίος ηγείται του Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας.
Ο κ. Σπύρου ήταν κάθετος: «Δεν θέλω να είναι αυτό μία ακόμα τουρκική παραχώρηση της Ορθόδοξης …τουρκικής πίστης. Άμα δεχθούμε ότι θα προσδιορίζουν αυτοί πότε θα λειτουργούν οι εκκλησίες μας, τότε αποδεχόμαστε ότι έχουν τουρκοποιήσει τη θρησκεία μας! Να αφεθούν ελεύθερες οι εκκλησιές μας. Και για να παραφράσω τον ποιητή,
-Ως πότε παλικάρια,
θα προσευχόμαστε κρυφά;
δειλά και ταπεινά;
Καλύτερα μιας μέρας
ελεύθερη προσευχή,
παρά πέντε αιώνες
υπόδουλη σιωπή.
Όχι, δεν είναι δυνατόν το 2010 να προσευχόμαστε όπου μας επιτρέπουν».
Ακολούθως ο κ. Σπύρου επεσήμανε: «Αυτά και ο Εμβρέ Χότζας τα έκανε. Εμείς θέλουμε ελεύθερες τις εκκλησίες όλων των θρησκειών. Εμείς δεν λέμε ευχαριστώ. Εκείνοι πρέπει να μας πουν συγγνώμη. Όχι όταν θεωρούν αυτοί, για τους δικούς τους λόγους, για να φαίνονται αρεστοί στην Ευρώπη, να μας λένε ότι μπορούμε να προσευχηθούμε. Εμείς στο χωριό μου λέμε «φοργκέτετ». Σιγά μη μας πουν ότι οι ιερείς θα φορούν φέσι και όχι καλυμμαύκι! Θέλουμε ελεύθερους ιερείς ορισμένους και προσδιορισμένους από τη θρησκεία μας και τους ιεράρχες ελεύθερους και όχι τουρκοποιημένους».
Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Κοινότητας «Αγιοσοφητών» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως μ΄ αυτό τον τρόπο «οι Τούρκοι λίγο-λίγο προχωρούν στην τουρκοποίηση της εκκλησίας μας. Την επόμενη φορά θα μας πουν ότι ο ιεράρχης που θα λειτουργήσει θα πρέπει να είναι ένας από τους τουρκοποιημένους ιεράρχες! Και μετά θα μας πουν ότι όσοι θα προσεύχονται θα πρέπει να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα! Και μετά θα μας πουν ότι πρέπει να υπακούμε στο τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού. Αλλιώς θα το θεωρούν ανάρμοστο και θα μας σταματούν…
Όλα αυτά είναι αναχρονιστικά, ταπεινώνουν την υπόληψη των πολιτισμένων ανθρώπων του 21ου αιώνα και μας γυρίζουν πίσω στην εποχή της βίας και του προσδιορισμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου από πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες…
Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η θρησκευτική ελευθερία δεν σηκώνουν όρους και κινήσεις χάρητος και πολιτιστικής συμπεριφοράς. Ή τα καταλαβαίνεις και τα ασκείς ή τα καταλαβαίνεις και τα καταπατάς».

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Αναφορικά με την διακηρυχθείσα απόφαση των «Αγιοσοφητών» να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά, ο κ. Σπύρου είπε: «Εμείς λέμε, όλες οι εκκλησίες ελεύθερες όλων των θρησκειών, στην Τουρκία, την Αμερική, τη Κίνα και όπου αλλού υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να ασκήσουν το θρησκευτικό τους δικαίωμα. Βαρέθηκα να ακούω πολιτικούς και πολιτιστικούς παράγοντες ανά τον κόσμο να κάνουν χάρη στον 21ο αιώνα στους πολίτες και να τους δίνουν το δικαίωμα να προσευχηθούν όταν αυτοί το θεωρούν πρόσφορο όχι για τις ανάγκες των πιστών αλλά για τις δικές τους υστερόβουλες πολιτικές επιδιώξεις οι οποίες τυγχάνει να είναι και σε βάρος του λαού που αντιπροσωπεύουν.
Εμείς, πρόσθεσε, θα λειτουργήσουμε την Αγιά Σοφιά γιατί μας ανήκει, γιατί είναι η κληρονομιά μας όχι γιατί θα μας κάνει τη χάρη το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας στην οποία τυγχάνει να βρίσκεται ο Ιερός ναός της του Θεού Σοφίας.
Και κατέληξε: Στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 καλώ τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού να συμμετέχει μαζί μας σε ελεύθερη έκφραση προσευχής και θείας λειτουργίας, όπως του επιτρέπει η δική του θρησκεία, σε χριστιανικό ναό. Στον εαυτό του μπορεί να δώσει την άδεια, σε μας την παίρνουμε μόνοι μας».

(Ο Αθηναίος - 25 Νοε. '09)

ΠΗΓΗ:http://www.kalami.net

ΧΑΜΟΣ στην συγκέντρωση Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη!!!

πάνω από 6000 κόσμος κατέκλυσε το Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης,ενώ ο παλμός και ο ενθουσιασμός περίσσευαν!Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα από την αποψινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

"Σήμερα ο κ. Παπανδρέου οδηγεί βήμα-βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Αυτή τη φορά συναντιέται με το πρόσχημα της τριμερούς για το περιβάλλον. Τον προειδοποιώ ότι ο δρόμος αυτός είναι ολισθηρός και επικίνδυνος . Τον προειδοποιώ επίσης, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Και με την ευκαιρία αναρωτηθείτε: Αν αύριο οι ανησυχίες μας επαληθευθούν, Ποιος θέλετε να είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ; Ποιός πιστεύετε ότι μπορεί να αποτρέψει αλλαγή γραμμής και αποδοχή ενός ταπεινωτικού συμβιβασμού πέρα και πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» του Βουκουρεστίου; Αναρωτηθείτε, σκεφτείτε, κι αποφασίστε… Να θυμάστε, όμως:

Η ψήφος σας είναι κρίσιμη. Από την πρώτη Κυριακή. Και σίγουρα δεν ήμουν εγώ που έσπευσα να υιοθετήσω το Σχέδιο Ανάν, όταν ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος το αρνιόταν, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το απέρριπτε, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός ετοιμαζόταν να το καταψηφίσει πανηγυρικά.

Δεν ήμουν εγώ που κινδυνολογούσα τότε ότι η καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν θα «κατέστρεφε», τάχα, την Κύπρο. Δεν συνέπιπτα εγώ τότε με τη στάση του ΠΑΣΟΚ…

Άλλοι συνέπιπταν. Εγώ τότε ήμουν αντίθετος με το Σχέδιο Ανάν, όπως και ο Κώστας Καραμανλής…

Δεν είναι κακό να πέφτει κανείς έξω. Έστω και τόσο έξω…Δεν είναι φοβερό να κάνει κανείς λάθος. Έστω και τέτοιο λάθος…Δεν είναι προς θάνατον να βρίσκεται κανείς εκτός κομματικής γραμμής. Έστω και για ένα τέτοιο θέμα…Το ανυπόφορο είναι να ζητάει «και τα ρέστα» από πάνω. Και να υποθέτει ότι δεν τα θυμόμαστε όλα αυτά…

Δεν κατηγορώ κανέναν, όμως η αλήθεια λέει ότι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» θέλει διακαώς να εκλεγεί αυτός που έχει τη μικρότερη διείσδυση στην κοινωνία. Και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ήδη ποιος έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση στην Κοινωνία.

Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν τη ΝΔ στην πρόσφατη ήττα. Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτούς. Ούτε υποστηρίζουν εμένα σήμερα, όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Αλλού έδωσαν τη στήριξή τους… Και αλλού βρίσκονται όλοι τους!

Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» δεν θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όποιος διαφωνεί μαζί του ειδικά στα εθνικά θέματα και στα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας στην οικονομία. Επιθυμούν να έχουν απέναντί τους κάποιον που να συμφωνεί μαζί τους. Κι εγώ δεν είμαι αυτός.

Ας μη μιλάνε λοιπόν, κάποιοι, για «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Διότι όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο…

Ως εδώ, λοιπόν, οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών. Να ξέρουν, ότι τέτοιες φτηνές επινοήσεις δεν περνούν στον κόσμο. Αντίθετα τον προσβάλλουν και τον θυμώνουν. Ας το καταλάβουν…Η βάση έχει αποφασίσει ότι φύγαμε οριστικά από την ομηρία των μηχανισμών".

Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι Αντώνη Σαμαρά!

ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία και την ΠΓΔΜ, στην μεν πρώτη να υλοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, στη δε δεύτερη να εγκαταλείψει το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού», γιατί θα έχει υψηλό κόστος για την ίδια, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μήνυμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει των διεργασιών στην ΕΕ για τις σχέσεις των γειτονικών μας χωρών με την Ένωση.

Μιλώντας στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρόεδρου της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνωφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε αναφορικά με την Τουρκία:
«Το Δεκέμβριο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κρίνει και κρίνεται. Η Τουρκία οφείλει να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Εάν δεν το πράξει, στοιχειώδης συνέπεια επιβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να λάβει αποφάσεις που δεν θα είναι προσχηματικές».

Ο πρόεδρος επανέλαβε τη θέση υπέρ της εντάξεως στην Ε.Ε. των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά αποσαφήνισε πως «η στήριξη δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις», υπενθυμίζοντας ότι «η ΠΓΔΜ αποδέχθηκε την υποχρέωση να διαπραγματευτεί για να εξευρεθεί ένα κοινά αποδεκτό, οριστικό όνομα. Σύμφωνα και με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το όνομα αυτό δεν θα είναι μόνο για διεθνή ή για μερική χρήση. Θα είναι ένα όνομα οριστικό, για όλες τις χρήσεις».
«Θέλω να είμαι σαφής», συνέχισε ο Κ. Παπούλιας, «γιατί η θέση αυτή είναι εθνική: Η εμμονή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού» θα έχει υψηλό κόστος γι' αυτό το κράτος. Η μονοπώληση του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του στο όνομα του κράτους, της εθνότητας και της γλώσσας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της περιοχής. Είναι καταχρηστική. Όσο τα Σκόπια επιμένουν τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη».

Ο πρόεδρος υπενθύμισε πως στο παρελθόν τα Βαλκάνια «δοκιμάσθηκαν σκληρά»: «Αν και σήμερα δεν υπάρχουν συγκρούσεις, πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν για να δημιουργηθούν συνθήκες πραγματικής σταθερότητας στην περιοχή. Έχει καίρια σημασία να επιλυθούν οι εκκρεμότητες με τη σφραγίδα βέβαια της διεθνούς νομιμότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος.

ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

ΣΧΟΛΙΟ: ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.


November 16, 2009 by Greek News
Filed under Featured, Ελλάδα

Leave a Comment

Ανησυχούν αλλά δεν παρεμβαίνουν οι Αμερικανοί στις εξελίξεις της ΝΔ. Πίσω 6,5-8,5 μονάδες η Ντόρα στις δημοσκοπήσεις.

Αθήνα.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Με μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετή δόση ανησυχίας παρακολουθούν οι Αμερικανοί τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς βλέπουν ότι αυτό που πίστευαν ως μία εύκολη εκλογή της μετριοπαθούς και γνώριμης σ’ αυτούς Ντόρας Μπακογιάννη, δείχνει τώρα να αντιστρέφεται με το σαφές προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά, του ανθρώπου με τον οποίο συγκρούστηκαν στην περίοδο 1992-93 όταν κατείχε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

samarasΠαρά την σαφή προτίμηση προς την κ. Μπακογιάννη, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία «άκομψη» παρέμβαση από την αμερικανική πρεσβεία. Ωστόσο, σε διπλωματικούς κύκλους υπάρχει ανησυχία ότι μία νίκη του Αντώνη Σαμαρά θα αυξήσει την εθνικιστική ρητορική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μαζί και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Παπανδρέου, ιδίως σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και το κυπριακό.

Η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με το Δημήτρη Αβραμόπουλο (πρώην διπλωμάτη και πολύ φιλικό στους Αμερικανούς) οπωσδήποτε αποτελεί καθησυχαστικό παράγοντα και τα ανάλογα μηνύματα (που σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές έστειλε ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος) διαβιβάστηκαν από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, προς την κεντρική υπηρεσία στην Ουάσιγκτον.

Διπλωμάτης δυτικής χώρας με τον οποίο συνομιλήσαμε είπε ότι ανεξαρτήτως του αν είναι αρεστός ή όχι ο κ. Σαμαράς, η εκλογή του δεν θα σημάνει και το τέλος του κόσμου.

«Δεν θα εκλεγεί ως πρωθυπουργός», σημείωσε.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημείωναν ότι «οι θέσεις του 1993 έχουν παρέλθει οριστικά». Μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη του υπουργείου Πολιτισμού είχε κάνει αρκετά ανοίγματα προς τους Αμερικανούς και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είχε ζητήσει και την συνδρομή παραγόντων του Ελληνοαμερικανικού λόμπι.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Λανθασμένες κινήσεις τακτικής, παρεμβάσεις ισχυρών οικονομικών παραγόντων αλλά και «ξεπούλημα» από στελέχη που δηλώνουν μεν ότι τη στηρίζουν, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να κινητοποιήσουν τους κομματικούς τους μηχανισμούς, είναι οι βασικότεροι λόγοι που η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται τώρα πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο δηλώνει «ουδέτερο».

Το πρώτο λάθος τακτικής σχετίζεται με το χειρισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στενός του συνεργάτης μας αποκάλυψε ότι μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας, επισκέφθηκε τη Ντόρα Μπακογιάννη με πρόθεση να τη στηρίξει. Αυτή, αντί να του προσφέρει κάποιο σημαντικό ρόλο στην ηγεσία του κόμματος, περιορίστηκε να του πει «να αισθάνεται ασφαλής όταν αυτή θα γίνει πρόεδρος». Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς αιφνιδίασε τον κ. Αβραμόπουλο με την πρόταση που του έκανε, ώστε την αποδέχθηκε αμέσως αλλάζοντας τα δεδομένα της εκλογής του προέδρου.

Στις λανθασμένες κινήσεις της κ. Μπακογιάννη κατατάσσονται οι ομιλίες της.

«Μιλά σα να είναι η υποψήφια της ΝΔ κόντρα στον Γιώργο Παπάνδρέου, απευθύνεται προς όλο τον ελληνικό λαό κι όχι στη βάση του κόμματος. Η βάση της ΝΔ ακούει από το Σαμαρά αυτό που χρειάζεται για να ανακάμψει το ηθικό της και να πιστέψει ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές’, μας είπε κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ που δεν πρόκειται να εκφράσει την προτίμησή του σε κανέναν.

Συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη «καρφώνουν» μεγάλο οικονομικό παράγοντα, αλλά και μέσα ενημέρωσης της συμπολίτευσης, για παιγνίδι κατά της ίδιας, ενώ μιλούν και για «αγνώμονες» που δεν κινητοποιούν το μηχανισμό τους, όταν η ίδια η κ. Μπακογιάννη διέσωσε την πολιτική τους καριέρα, πριμοδοτώντας τους με ψήφους στις τελευταίες εκλογές.

Την ίδια στιγμή, θεωρούν τον μηχανισμό της Ντόρας ισχυρό και παρά την «έκπληξη» έχει ανασυνταχθεί και θα φέρει τη νίκη. Το κλειδί πάντως του αποτελέσματος είναι η στάση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το στρατόπεδο Μπακογιάννη να εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΑΜΑΡΑ

Την ίδια ώρα, πέντε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, καταγράφουν προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά.

Σε έρευνα της ALCO για το Πρώτο Θέμα, στον πρώτο γύρο στους ψηφοφόρους της ΝΔ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 45,7%, η Ντόρα Μπακογιάννη 39,2% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 11,1%. Στο δεύτερο γύρο, ο Αντ. Σαμαράς 51,1% και η Ντ. Μπακογιάννη 42%.

Σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής όσοι δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν, δίνουν 43% στον Αντ. Σαμαρά, 35% στη Ντ. Μπακογιάννη και 18% στον Π. Ψωμιάδη.

Στο γκάλοπ της MARC για το Έθνος της Κυριακής, στον πρώτο γύρο ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 45,3% έναντι 41,1% της Ντ. Μπακογιάννη. Ο Π. Ψωμιάδης παίρνει 10,5%. Στο δεύτερο γύρο: Αντ. Σαμαράς 52,8%, Ντ. Μπακογιάννη 45,3%.

Στην έρευνα της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο και στον πρώτο γύρο, ο Αντ. Σαμαράς συγκεντρώνει 42,9%, η Ντ. Μπακογιάννη 35,9% και ο Π. Ψωμιάδης 13%. Στο δεύτερο γύρο, ο Αντ. Σαμαράς παίρνει 49,4% και η Ντ. Μπακογιάννη 42%.

Στην έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστήμιου για τη Free Sunday, ο Αντ. Σαμαράς είναι μπροστά με 41,9%. Η Ντ. Μπακογιάννη λαμβάνει 38,4% και ο Π. Ψωμιάδης 12,7%.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ:

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΣΙΩΠΗ

Ο Χατζηνικολάου έκανε πολλές φορές στη Ντόρα το ίδιο -σωστό- ερώτημα. "Με όλα αυτά που λέτε για τον Σαμαρά, πώς θα μείνετε στη ΝΔ αν χάσετε την εκλογή"; Απάντηση δεν πήρε. Η Ντόρα είπε ότι "δεν θα κερδίσει ο Σαμαράς" και αρκέστηκε να επαναλάβει ότι εκείνη δεν έφυγε ποτέ από τη ΝΔ! "Μη με προσβάλλετε, ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ", είπε, χωρίς να απαντά στο βασικό ερώτημα του δημοσιογράφου. Κατά τα άλλα, επέμεινε ότι το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" θέλει να εκλεγεί ο Σαμαράς. "Δείτε τις... κυριακάτικες εφημερίδες με τί πάθος μου επιτίθενται", επανέλαβε, "δείχνοντας" -χωρίς να λέει ονόματα- το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το VETO, κατά κύριο λόγο (χωρίς να εξαιρεί το ΕΘΝΟΣ)...
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300

ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων, όπως το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή.
Είναι σαφές, όμως, ότι τα κόμματα της Ευρώπης, από όλο το πολιτικό φάσμα, ανάγουν πλέον τα ζητήματα αυτά σε θέμα πρώτης προτεραιότητας. Αυτή η τάση όχι μόνο δεν θα αναστραφεί, αλλά θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα.
Με τον Αντώνη Σαμαρά είχα πολλές και συστηματικές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και πρόσφατα σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα, με έμφαση ιδιαίτερα στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας.
Με βάση το ενδιαφέρον του αυτό για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις θέσεις του για την πολιτική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό πιστεύω ότι η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος αποτελεί την καλύτερη επιλογή

Αναρτήθηκε από Dexia Tis Edem

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.

Είσαι ΡΟΜ; Πάρε 20.000€!!!

Με απόφασή της η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε κονδύλιο 20 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να στηρίξει τους ΡΟΜ της Ελλάδας (συγκεκριμένα της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), μέσα από την επιχειρηματικότητα… Παλαιότερα μάλιστα –προ ετών- είχε δοθεί άλλο κονδύλιο, 80.000€ για τους ΡΟΜ, προκειμένου να αγοράσουν σπίτι…
Ναι, σωστά διαβάσατε… Για όσους μπορούν να πιστοποιήσουν την καταγωγή τους ως αθίγγανοι, το ελληνικό κράτος δίνει 20.000€! Χρειάζεται απλά ΑΦΜ, έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας και μία κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ!!!
Προσωπική μου, ταπεινή άποψη είναι πως το μέτρο είναι σωστό, αν και όλοι γνωρίζουμε πως τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν σε αγορές νέων αυτοκινήτων από τους αθίγγανους Έλληνες. Και καλά θα κάνουν, φυσικά, να εξοπλίσουν τον «στόλο» τους, αφού το ίδιο έκαναν και οι βουλευτές μας!!!
Το ζητούμενο ή η απορία μου, είναι: Γιατί αυτό το κράτος δεν εξασφαλίζει κάποια χρηματοδότηση και για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες; Γιατί θα πρέπει οι έλληνες φορολογούμενοι, στο τεράστιο ποσοστό τους, να συνεισφέρουν μόνιμα και κάποιοι άλλοι να απολαμβάνουν μόνιμα;
Γιατί να μην χρηματοδοτούνται (ανεπιστρεπτί) οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, προκειμένου να παραμείνουν στους τόπους όπου γεννήθηκαν και να μεταβληθούν έτσι σε σύγχρονους άκαμπτους ακρίτες; Γιατί θα πρέπει το κράτος να αδιαφορεί, σε μόνιμη βάση, για όλους εκείνους που παρά τις αντιξοότητες συνεχίζουν να «φυλάττουν Θερμοπύλας»; Γιατί θα πρέπει να εξαναγκάζονται οι νέοι έλληνες σε φυγή από την πατρίδα τους, για να μπορέσουν απλώς να επιβιώσουν ή και να καταξιωθούν κοινωνικά, επαγγελματικά ή και επιστημονικά;
Πότε αυτή η χώρα θα αρχίσει να αγκαλιάζει τους πολίτες της, αντί να τους χλευάζει και να τους εκδιώκει –παντί τρόπω- σε καθημερινή βάση; Γιατί αυτή η χώρα θέλει να εξαφανίσει τους πολίτες της και μάλιστα εκείνους που παράγουν;
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Για όσους σκέφτονται να γίνουν ΡΟΜ, μπορούν να απευθύνονται στους συλλόγους ΡΟΜ προκειμένου να πάρουν πληροφορίες… Σύμφωνα με μία μικρή προσωπική δημοσκόπηση, επί 23 ερωτηθέντων και οι 23 δήλωσαν πως ευχαρίστως θα γινόντουσαν ευχαρίστως ΡΟΜ (κι επισήμως) για να πάρουν αυτά τα χρήματα!!!

πηγή

Greekalert

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23.11.09

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τη βεβαιότητά τους ότι η συγκέντρωση υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη (στις 7.30 μ.μ.) θα είναι η μαζικότερη που έχει διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουν στελέχη του Πολιτικού Γραφείου Θεσσαλονίκης του υποψηφίου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Με σύνθημα «Όλοι ενωμένοι για την Ελλάδα της Ελπίδας» καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς φίλους της ΝΔ να δώσουν το «παρών» στην ομιλία και με τη δική τους συμμετοχή και δύναμη να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΥΣΗΧΑΖΟΥΜΕ

ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ο Σαμαράς,ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ η Ντόρα,σύμφωνα με δημοσκόπηση!

Σ τη σημερινή δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή",πέρα από την πρόθεση ψήφου-ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-και κάποιες άλλες "τυπικές" ερωτήσεις,παρουσιάστηκε και μια πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα σχετικά με τις "ηγετικές ικανότητες και τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας" των υποψηφίων.

Σύμφωνα με αυτήν,ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟΣ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Αντίστοιχα,η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρείται ότι είναι ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!Ενώ θεωρείται καλύτερη ηγέτης και ισοδυναμεί στην ερώτηση "ποιος μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας" με τον Σαμαρά.

Σχολιάζοντας την έρευνα,είναι φανερό πως ο Σαμαράς ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ,ΤΑ...ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ!!!


Όχι,δεν ξεχάσαμε το ότι θεωρείται καλύτερη ηγέτης για τη χώρα:ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ,ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!

Όμως,η εξήγηση είναι απλούστατη:ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!Αυτή κυριαρχεί και κυβερνάει την ενημέρωση και όχι μόνο του νεοέλληνα!Έτσι,από τη μια έχουμε ένα ΧΙΛΙΟΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ!ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΕΝΑΝ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ...ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ!

Για να το πούμε διαφορετικά:ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ...ΗΓΕΤΗΣ!Κάτι που επιβεβαιώθηκε άλλωστε στις πρόσφατες Εκλογές,με την ανάδειξη ως Πρωθυπουργού κάποιου ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΕΝΩ ΑΠΟ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ...ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Δυστυχώς,ο νεοέλληνας βασίζει ακόμα την ενημέρωσή του στο διαπλεκόμενο χαζοκούτι:κι όσο παίζεται έτσι το παιχνίδι,τόσο θα θεωρείται "ντέρμπυ" η εκλογή Προέδρου στη ΝΔ,ενώ οι διαφορές των δύο είναι εμφανέστατες!

Παρόλα αυτά,ο Αντώνης Σαμαράς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ,γιατί ο λαός δείχνει να εκτιμά τα μεγάλα του προτερήματα:πως είναι αληθινός,τίμιος και κοντά στον απλό κόσμο...!


HELLAS ORTHODOXY-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Debate στη "ΜΑκεδονία" των τριών υποψηφίων προέδρων της ΝΔ

Η λύση για το Σκοπιανό

1436431
  • Debate στη "ΜΑκεδονία" των τριών υποψηφίων προέδρων.
  • Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης παίρνουν θέση στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, μία εβδομάδα πριν από την τελική αναμέτρηση για την εκλογή νέου πρόεδρου, τοποθετούνται σχετικά με το μείζον εθνικό θέμα. Επίσης διατυπώνουν τις απόψεις τους για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και καταθέτουν τις προτάσεις τους για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Θέσεις για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων, την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ρόλο και τα έργα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης παίρνουν σήμερα, μέσα τις σελίδες της “Μακεδονίας”, οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλούν ακόμη για την οικονομία και καταθέτουν τις προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

  • Οι κοινές ερωτήσεις
  • 1. Με ποια πολιτική μπορεί η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση; Αυτή που πρότεινε ο Καραμανλής και καταψηφίστηκε από το λαό ή αυτή που εφαρμόζει ο Παπανδρέου, στην οποία ασκείτε κριτική; Μήπως υπάρχει άλλη πρόταση;
  • 2. Ναι ή όχι στη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια; Ποια λύση θα επιδιώξετε;
  • 3. Θα επαναδημιουργήσετε το ΥΜΑΘ, τι σκέφτεστε για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και ποια ταυτότητα θέλετε να προσδώσετε στη Θεσσαλονίκη;



Ντόρα Μπακογιάννη: Λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

1.
Χρειαζόμαστε ένα νέο εθνικό σύμφωνο ανάπτυξης και αλληλεγγύης.  Έρχεται ένας βαρύς και δύσκολος χειμώνας στην οικονομία. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα, όμως, έχουν πάντα το τίμημά τους. Και αυτό το τίμημα το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη να το πληρώνει. Δείτε το πιο πρόσφατο παράδειγμα.  Όχι μόνο είχαν μιλήσει για αυξήσεις μισθών, όχι μόνο, όταν τους ρωτούσαμε πού θα βρουν τα λεφτά, μας έλεγαν ότι τα λεφτά υπάρχουν, αλλά μας ασκούσαν και κριτική που μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Και σήμερα τι ανακοινώνουν; Ουσιαστικά πάγωμα μισθών και επιπρόσθετα νέους φόρους. Παράλληλα με διάφορες αλχημείες φουσκώνουν το φετινό έλλειμμα, για να παρουσιάσουν δήθεν σημαντική μείωση του χρόνου.  Όμως έτσι δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση. Δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Απλώς σκουπίζονται κάτω από το χαλί, για τα ξαναβρούμε μπροστά μας γιγαντωμένα. Τα προβλήματα λύνονται με υπεύθυνη, τολμηρή πολιτική. Πρέπει να επενδύσουμε στις δυναμικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Πρέπει επιτέλους να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά. Να σταματήσει το δημόσιο χρέος να απορροφά πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη. Υποστηρίζουμε μια δραστική πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών.  Ένα τολμηρό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών στο κράτος, στην αγορά και στην κοινωνία.  Ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για αυτό το νέο εθνικό σύμφωνο ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Αυτός είναι ο δρόμος για ένα αύριο σιγουριάς, ανάπτυξης και ουσιαστικής στήριξης αυτών που έχουν ανάγκη.
2. Έχουμε χαράξει μία εθνική κόκκινη γραμμή. Για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση. Σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν ούτε μισόλογα ούτε παλινωδίες. Γιατί έτσι κινδυνεύουμε να υπονομεύσουμε και την αξιοπιστία και τους στόχους της πατρίδας μας. Με αυτή την πολιτική χτίσαμε, μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, τη μεγάλη εθνική νίκη στο Βουκουρέστι. Με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας συντάχθηκαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Και είμαστε περήφανοι για την πολιτική αυτή. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε νέα κινητικότητα στο ζήτημα της ονομασίας που -ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας- είχε τελματώσει για πολλά χρόνια και αυτό λειτουργούσε εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Με την πολιτική που εισηγήθηκα και υλοποίησα ως υπουργός Εξωτερικών, εκσυγχρονίσαμε τα επιχειρήματα της πατρίδας μας. Κάναμε τη διεθνή κοινότητα να καταλάβει ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι απλώς μια διμερής διαφορά, αλλά ένα μείζον ζήτημα, που έχει επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα, και γι’ αυτό πρέπει να λυθεί. Με την υπεύθυνη, σταθερή μας στάση, εκθέσαμε την άλλη πλευρά για την αδιαλλαξία που δείχνει.  Έτσι κερδίσαμε αξιοπιστία, έτσι βρήκαμε σημαντική διεθνή υποστήριξη στα δίκαια της Ελλάδας. Σήμερα η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ, ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχουν κάνει σαφές προς τα Σκόπια ότι όσο συνεχίζουν τη λογική της αδιαλλαξίας και του αλυτρωτισμού είναι εις βάρος τους.  Ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ περνά από την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος. Αυτή είναι η αποτελεσματική εθνική πολιτική. Και αυτή την πολιτική πρέπει να συνεχίσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική που υπερασπίζει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Ελλάδας.
3. Πρέπει να μιλάμε ξεκάθαρα, ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Το υπουργείο αυτό είχε ένα συμβολισμό και ορισμένες αρμοδιότητες. Θα κατανοούσα την κατάργησή του, αν οι αρμοδιότητές του ήταν πια ξεπερασμένες. Το ΠΑΣΟΚ όμως κατήργησε το συμβολισμό και κράτησε τις αρμοδιότητες. Και μάλιστα το έκανε αυτό σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία η διαπραγμάτευση για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος είναι σε κρίσιμη φάση. Αυτό δεν μου είναι πολύ κατανοητό. Τώρα, όσον αφορά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν χορτάσει από διακηρύξεις και μεγάλα λόγια, που όμως σπανίως γίνονται πράξη.  Όμως η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη, έχει τεράστια δυναμική, μεγάλα περιθώρια προόδου και ανάπτυξης και πάρα πολλά να δώσει σε επίπεδο ιδεών, καινοτομίας και έρευνας. Τα μεγάλα της πλεονεκτήματα είναι πάντα η κομβική γεωγραφική της θέση και βεβαίως οι μεγάλες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της. Πιστεύω, λοιπόν, ότι σήμερα, όσο ολόκληρη η Νοτιοανατολική Ευρώπη πλησιάζει προς την Ευρωπαϊκή  Ένωση, η Θεσσαλονίκη, με νέες πολιτικές και αναπτυξιακές συνθήκες, με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της και με αιχμή τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα των ανθρώπων της, μπορεί πράγματι να καταστεί σημαντικό οικονομικό, μεταφορικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο για μια ευρύτατη περιοχή που περιλαμβάνει τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος που θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.



Αντώνης Σαμαράς: Καμία σκέψη για διπλή ή τριπλή ονομασία

1.
Ο Καραμανλής πριν από τις εκλογές πρότεινε τα ελάχιστα απαραίτητα μέτρα, για να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Δυσάρεστα αλλά όχι άδικα. Και πάντως απαραίτητα.
Το ΠΑΣΟΚ τα αποδοκίμασε, υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, και όταν ρωτήθηκε πού θα βρει τα χρήματα, για να ικανοποιήσει, μέσα στην κρίση, τέτοιες “γενναιόδωρες” υποσχέσεις, απάντησε το περιβόητο εκείνο: “Λεφτά υπάρχουν”!
Όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, αναγκάστηκε να εφαρμόσει τα ίδια μέτρα ή μάλλον χειρότερα. Πιο σκληρά. Και πιο άδικα. Και χωρίς προοπτική. Διότι είναι και αντιαναπτυξιακά.
Γενικά, οικονομική πολιτική δεν είναι μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα ούτε δημοσιονομική λιτότητα. Οικονομική πολιτική είναι πρωτίστως πρωτοβουλίες ανάπτυξης. Και αυτό, δυστυχώς, έχει βγει από το λεξιλόγιό μας.
Νομίζω ότι ο Καραμανλής είχε αναπτυξιακή διάσταση, όταν μείωνε τις φορολογικές επιβαρύνσεις, όταν αρνιόταν να καταργήσει το ελάχιστο αφορολόγητο όριο των επαγγελματιών, όταν αρνιόταν να κάνει φοροεπιδρομή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προτιμούσε το διακανονισμό των χρεών τους. Ασφαλώς η αναπτυξιακή διάσταση έπρεπε να ενισχυθεί. Τώρα η νέα κυβέρνηση δείχνει να την καταργεί!
2. Πρώτα απ’ όλα, μιλάμε για “μια ονομασία για κάθε χρήση”. Δηλαδή απορρίπτουμε κάθε σκέψη για διπλή ή τριπλή ονομασία. Και σε αυτό, για το οποίο εγώ αγωνιζόμουν εδώ και χρόνια, έχουμε σήμερα και όλους τους εταίρους μας στο πλάι μας. Αυτό υπήρξε μεγάλη νίκη του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
Από κει και ύστερα τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα, πλέον, να αποδεχθούν αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας τους. Πράγμα το οποίο δεν το συζητούν καν. Το πρόβλημα δεν είναι πια τόσο δικό μας, αν θα δεχθούμε σύνθετη ονομασία. Διότι τα Σκόπια δεν δέχονται καμία αλλαγή του ονόματός τους, καμία διαφορετική ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Εγώ εξακολουθώ να έχω όλες τις επιφυλάξεις για τη σύνθετη ονομασία. Αλλά από τη στιγμή που τα Σκόπια δεν δέχονται “μία ονομασία για κάθε χρήση”, δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού, έτσι κι αλλιώς. Ας μη διαφωνούμε μεταξύ μας για μια προοπτική που οι άλλοι την έχουν αποκλείσει εντελώς.
3. Το ΥΜΑΘ ήταν ένα συμβολικό υπουργείο με λίγες, όμως, αρμοδιότητες. Δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε κυρίως για συμβολικούς λόγους. Για να υπάρχει στην ελληνική νομική και διοικητική τάξη η έννοια της Μακεδονίας. Γι’ αυτό άλλωστε μετονομάστηκε, επί Ανδρέα Παπανδρέου, σε Μακεδονίας-Θράκης (από υπουργείο Βορείου Ελλάδος).  Έπρεπε πράγματι να προχωρήσουμε ένα βήμα πέρα από τους συμβολισμούς. Για την ακρίβεια, έπρεπε να προχωρήσουμε πολλά βήματα πέρα από τους απλούς συμβολισμούς. Να το μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο διοικητικό κέντρο, όπου να υπάρχουν και να συντονίζονται αρμοδιότητες για όλους τους κλάδους της διοίκησης. Ιδιαίτερα για όσους αφορούν την ανάπτυξη. Για να ενεργοποιηθούν οι συνέργειες ανάμεσα στις υποδομές, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη μεταποίηση, στην αγροτική παραγωγή, στις υπηρεσίες, στην παιδεία και στον πολιτισμό, στις επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, στη διάχυση ευκαιριών και ευημερίας.
Εκείνο που υποστηρίζω εδώ και χρόνια είναι ότι η Μακεδονία και η Θράκη μπορεί γεωγραφικά να είναι “ακριτική περιοχή”, αλλά γεωπολιτικά και οικονομικά είναι η “ενδοχώρα” της Ελλάδας.
Επιπλέον, μαζί με το Αιγαίο και την Κύπρο συναποτελεί ένα γεωπολιτικό άξονα που συνδέει την Κεντρική Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή. Αυτό αναδεικνύει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα που μόνο τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να τα ανακαλύπτουμε με την ολοκλήρωση της Εγνατίας, με τους κάθετους άξονες, αλλά και με τους αγωγούς ενεργείας. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι απλώς η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Είναι το επίκεντρο μιας μεγάλης οικονομικής περιοχής που ενώνει την Κεντρική Ευρώπη με τις κύριες εξαγωγικές διεξόδους των προϊόντων της και τις βασικές πηγές ενεργειακού της ανεφοδιασμού. Αυτή η περιοχή, που αποτελεί την “ενδοχώρα” της Θεσσαλονίκης, ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Και η ανάπτυξή της ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας και τη διεθνή της επιρροή. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να διεκδικήσει το νέο ρόλο της ως περιφερειακό νευραλγικό κέντρο ανάπτυξης. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να προχωρήσει πέρα από τους συμβολισμούς και να αναβαθμίσει το ΥΜΑΘ, το κατάργησε!



Παναγιώτης Ψωμιάδης: Η σύνθετη ονομασία δημιουργεί ανιστόρητα κεκτημένα

1.
Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στο λαό. Η κυβέρνηση άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά και άλλα κάνει. “Υπάρχουν λεφτά”, έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τώρα ζητά συναίνεση, για να πάρει σκληρά μέτρα. Το θέμα είναι ότι δεν είναι δυνατόν να την πληρώσει πάλι ο απλός λαός. Η αγορά δεν έχει χρήμα και τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει ακριβή και δύσκολη. Η δική μου πρόταση, την οποία δεν κάνω σήμερα αλλά εδώ και πολλούς μήνες, είναι ότι σε ορισμένα θέματα, όπως είναι η οικονομία, τα εθνικά θέματα, η παιδεία, η ασφάλεια, η υγεία, πρέπει επιτέλους να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να χαραχτεί εθνική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν οι κυβερνήσεις και να την πληρώνει πάντα ο λαός.
2. Προκάλεσα τους συνυποψηφίους μου να πάρουν θέση για τη Μακεδονία σήμερα, τώρα, όμως απάντηση δεν πήρα. Προσωπικά μένω σταθερός σε ό,τι υποστηρίζω εδώ και είκοσι χρόνια. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να αποδεχτώ οποιοδήποτε όνομα που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία. Η σύνθετη ονομασία δημιουργεί κεκτημένα για τους Σκοπιανούς, κεκτημένα ανιστόρητα και επικίνδυνα για την ασφάλεια στη Βαλκανική. Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε την υπογραφή μας στην παραχάραξη της ιστορίας, δεν μπορεί να υποκύψουμε στους τυχοδιώκτες εθνικιστές των Σκοπίων. Η Ελλάδα έδωσε τα πάντα στην άλλη πλευρά κατά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών. Δόθηκε η ευκαιρία στους Σκοπιανούς να αποδεχτούν μια ονομασία συμβιβαστική για το όνομα. Αντί για ευχαριστώ έβαλαν θέμα εθνικότητας και γλώσσας, δικαιώνοντας όσους επί χρόνια καταγγέλλουμε τις πραγματικές προθέσεις τους. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα λόγο να συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις, εφόσον η πλευρά των Σκοπίων έχει διάθεση για κατακτήσεις και μόνο! Πιστεύω ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποστείλει τη Μακεδονία από τον ιστό της Ελλάδας. Στη διπλωματία χρειάζεται και πυγμή. Το είδαμε στο μεγάλο “όχι” του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν, αν θέλετε το είδαμε και στο Βουκουρέστι με την πολιτική Καραμανλή, όπου η Ελλάδα βγήκε πιο αξιόπιστη και πιο δυνατή στο διπλωματικό πεδίο.
3. Διαφώνησα από την πρώτη στιγμή με την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο λόγος δεν είναι αν υποβαθμίζεται ή όχι η κυβερνητική παρουσία στην περιοχή. Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε θετικά η τοποθέτηση δύο υφυπουργών κορυφαίων υπουργείων στο Διοικητήριο και δεν δίστασα να πω μια καλή κουβέντα για τη νέα κυβέρνηση. Αν η κίνηση είναι σωστή, θα φανεί από το αποτέλεσμα.  Όμως, γνωρίζοντας τις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του για τα εθνικά θέματα και ειδικά για το θέμα της Μακεδονίας, φοβάμαι ότι η κατάργηση του ΥΜΑΘ με τόση ευκολία και τόση ταχύτητα προοιωνίζει τι μέλλει γενέσθαι στα εθνικά μας θέματα και ειδικότερα στο Μακεδονικό.
Η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας είναι εθνική υπόθεση και πρέπει να το αντιληφθούν οι κυβερνώντες, είτε είναι μπλε είτε πράσινοι. Τα προηγούμενα χρόνια χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία περιφερειακής ανάπτυξης. Πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν προχώρησε και τα κονδύλια ποτέ δεν έφτασαν στην περιφέρεια.  Όλη η εκτός Αττικής οδού Ελλάδα υποφέρει από το διοικητικό συγκεντρωτισμό, είναι απομονωμένη και παραμελημένη. Αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει.
Η Θεσσαλονίκη έχει ταυτότητα. Είναι μια ευρωπαϊκή πόλη, μια ιστορική πόλη, βυζαντινή συμβασιλεύουσα, η πόλη του Μεγαλέξανδρου.  Έχει πολλά προτερήματα.  Έχει ανθρώπινο δυναμικό, της λείπουν υποδομές. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται συγκεκριμένες πολιτικές, ένα πακέτο ανάπτυξης που θα την καταστήσει πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ