Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ... ΑΥΤΟΥΣ "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 1996 πληροφορούμαστε επίσημα από τις ΗΠΑ ότι την εποχή εκείνη ο διαπραγματευτής μας για την κρίση των Ιμίων Θ.Πάγκαλος, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ να "γκριζάρει" τα ΙΜΙΑ και να αποδεχθεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ τα ελληνικά πλοία,στρατεύματα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στα ΙΜΙΑ!


Το "θανάσιμο μυστικό" κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τώρα, γιατί μας λέγανε φύγαμε και πήραμε τη σημαία μας ΑΠΛΑ για να εκτονωθεί η κρίση και ότι μπορούμε ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ να ξαναπάμε στρατό ή σημαία γιατί οι δυο αυτές νησίδες(βράχια) είναι ελληνικές όπως ήταν μέχρι την κρίση του 1996.

ΤΩΡΑ πληροφορούμαστε ότι ο Θ.Πάγκαλος μαζί με τον Κ.Σημίτη - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ - συμφώνησαν να φύγουμε από τα ΙΜΙΑ και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουμε στα ΙΜΙΑ!




Τα αποσπάσματα που παραθέτουμε - και προέρχονται από τα έγγραφα που έχουν στο βιβλίο τους οι Μιχ.Ιγνατίου και Α.Ελλις και θα τα παρουσιάσουν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σύνολο τους - είναι συγκλονιστικά και οπωσδήποτε ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντήσεις από ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους. Δεχθήκαμε το "γκριζάρισμα" των Ιμίων; Και εκείνης της περιοχής του Αιγαίου;



Και όπως επίσης θα παρατηρήσετε στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε οι Αμερικανοί ενώ δέχονται την Καλόλιμνο ως ελληνικό νησί για τα ΙΜΙΑ αναφέρουν και την τουρκική ονομασία Kardak γράφοντας της νησίδες με δυο ονομασίες δηλαδή ότι είναι μια "γκρίζα περιοχή" (αμφισβητούμενης κυριότητας και κυριαρχίας και επομένως κανείς δεν πλησιάζει εκεί μέχρι να λυθεί το "πρόβλημα").



Συμφώνησαν τότε οι Σημίτης-Πάγκαλος και ΟΛΟΙ οι άλλοι εμπλεκόμενοι σε κάτι τέτοιο; Ασφαλώς περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον την απάντηση τους. Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον, λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Νάιλς με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Γεράσιμο Αρσένη.


Σε τηλεγράφημα που στέλνει ο Νάιλς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, αναφέρει: «Αυτή η ελληνοτουρκική αψιμαχία με αντικείμενο ένα ακατοίκητο κομμάτι γης, έκτασης ίσως δύο οικοδομικών τετραγώνων, εμφανίζει στοιχεία κωμικής όπερας... Είναι προφανές ότι θα προτιμούσαμε να μην εμπλακούμε στη διαφορά αυτή, αλλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι ίσως να μην έχουμε αυτή την επιλογή. Επομένως, πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσουμε το ιστορικό αρχείο στον βαθμό που το επιτρέπουν οι πληροφορίες μας, προκειμένου να καθορίσουμε το διεθνές καθεστώς των Ιμίων, καθώς είναι πιθανό σε κάποια στιγμή να χρειαστεί να πάρουμε θέση σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματα στην υπόθεση αυτή». Άλλα τηλεγραφήματα που εστάλησαν στις 30 Ιανουαρίου, χαρακτήριζαν τη διαφορά «γελοία», ενώ σημείωναν ότι η επιθετικότητα που επέδειξαν οι δυο πλευρές τις έκανε να μοιάζουν με «σκυλιά που γρυλίζουν».

Τέλος να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ότι όπως αναφέρεται σε ένα από τα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το βιβλίο των δυο δημοσιογράφων «ο Τούρκος πρέσβης στη Ρώμη είχε προειδοποιήσει την πρωθυπουργό Τσιλέρ πριν από την κρίση των Ιμίων, ότι η Ιταλία κατείχε έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η νησίδα των Ιμίων ανήκε στα Δωδεκάνησα και ήταν επομένως αναμφισβήτητα ελληνική».
- Εντύπωση προκαλεί γιατί οι δημοσιογράφοι και ο εκδοτικός Οίκος επέλεξαν να περάσει η προεκλογική περίοδος και ΜΕΤΑ να δώσουν στη δημοσιότητα τα συγκλονιστικά αυτά έγγραφα-ντοκουμέντα. ΘΑ έπρεπε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ΠΡΙΝ ψηφίσει. Οι σκοπιμότητες δείχνουν ολοφάνερες...

Όπως θα θυμάστε το i-R έχει ρωτήσει τον Θ.Πάγκαλο στη ΔΕΘ (προεκλογικά) τόσο για τα έγγραφα όσο και για αντίδραση του (μια ενδεχόμενη παραίτηση) και τότε είχε πει ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των αποκαλύψεων και ότι θα παραμείνει και ότι αυτά "αφορούν άλλους". Όπως βλέπουμε όμως αφορούν τον ίδιο και τον Κ.Σημίτη (και είναι άλλωστε και ο πραγματικός λόγος που ο Κ.Σημίτης έμεινε εκτός βουλής και ΠΑΣΟΚ).

ΠΗΓΗ: i-Reporter

Στρατηγική συμφωνία Άγκυρας – Σκοπίων

Με άτυπη αλλά ουσιαστική στήριξη των ΗΠΑ. Για στρατιωτική ενίσχυση και υπέρβαση του ελληνικού βέτο…!

Ότι υπάρχει ουσιαστικός άξονας Άγκυρας – Σκοπίων δεν είναι καθόλου νέο. Νέο είναι ότι αυτός ο άξονας ενισχύεται και αποκτά στρατηγικό περιεχόμενο με σειρά κρίσιμων συμφωνιών σε επίπεδο «εθνικής αμύνης» μεταξύ των 2 χωρών, τις οποίες και προσυπέγραψαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί την περασμένη εβδομάδα στην τουρκική πρωτεύουσα, όπου μετέβη και έγινε δεκτός με «ζουρνάδες και νταούλια» ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων κ. Κονιανόφσκι, για συνομιλίες με τον ομόλογο του της Τουρκίας κ. Γκιονούλ.
Παρόλο που δεν εξεδόθησαν ανακοινώσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών, έκθεση της εκεί διπλωματικής μας αποστολής πληροφορεί τους αρμόδιους του υπουργείου Εξωτερικών εδώ ότι:


1) Συνομολογήθηκε παροχή αυξημένης στρατιωτικής βοήθειας της Τουρκίας προς τα Σκόπια, η οποία και θα μεταφρασθεί άμεσα σε, α) συστηματική εκπαίδευση στις δυνάμεις της βόρειας γείτονος, και β) προμήθεια πολεμικού υλικού και τεχνολογίας, «ενταγμένης στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών».
2) Υπάρχει σταθερή στήριξη του αιτήματος των Σκοπίων για ένταξη στους θεσμούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, με στόχο την «υπέρβαση των αντιδράσεων που προβάλλονται». Και με αυτό υπονοείται σαφώς το ελληνικό βέτο, που είχε από πλευράς Αθήνας τεθεί ως συνέπεια της σκοπιανής αδιαλλαξίας για το θέμα του ονόματος.

Γίνεται αντιληπτό εν προκειμένω ότι με αυτές τις μη ανακοινώσιμες συμφωνίες προωθείται ( ή καλύτερα αναβαθμίζεται) στρατηγικός άξονας σε βάρος της Ελλάδος. Από τη μια με την Άγκυρα να προετοιμάζει ακόμη έναν μοχλό αντιπερισπασμού και από την άλλη με τα Σκόπια να αποκτούν παραπέρα ενίσχυση των διαπραγματευτικών τους θέσεων.
Από πλευράς Αθήνας – σύμφωνα με ανώτερο διπλωμάτη που μίλησε στο «ΠΑΡΟΝ» για το θέμα – εκτιμάται ότι δεν αποκλείονται… παρενοχλήσεις και κάποιες προκλήσεις, στο πλαίσιο κλασικής μεθόδου στρατηγικού εκβιασμού από πλευράς είτε της μιας είτε και των 2 χωρών, κάτι που θα γίνει αισθητό σύντομα. Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι προς την κατεύθυνση άξονος Άγκυρας – Σκοπίων κινούνται και οι ΗΠΑ, που δυσφορούν για το βέτο της Ελλάδος, καθώς θέλουν την ταχύτερη δυνατή ενσωμάτωση των Σκοπίων στους ΝΑΤΟϊκούς θεσμούς.

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/10/blog-post_2553.html