Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Bravo Yorgos - O αγώνας τώρα δικαιώνεται... (Αποκλειστικό) Η ''πράσινη'' Ελλάδα, προωθεί την πολιτική της στις ΗΠΑ, μέσω ΣΑΕ: Υλοποιώντας την προτροπή του υφυπ. Εξωτερικών, αρμόδιου(;) γιά τους Απόδημους Σπύρου Κουβέλη (διαβάστε παρακάτω),

ο Συντονιστής ΣΑΕ ΗΠΑ, σε συνεργασία με τις ''γλάστρες'' του περιφερειακού του Συμβούλιου, θα έχουν σύντομα συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γεωργίας κι Ενέργειας στην Ουάσιγκτον. Στόχος, η συμβολή τους στην ''πράσινη ανάπτυξη'' και η ''αναπτυξιακή βοήθεια από την Ελλάδα'' προς τις υποανάπτυκτες ΗΠΑ. 'Οπως πληροφορηθήκαμε, οι Αμερικανοί υπουργοί αναμένουν με αγωνία τις συναντήσεις, με τους ΣΑΕριτζήδες-''πρεσβευτές'' της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Μέλος του περιφερειακού Συμβούλιου του ΣΑΕ μας δήλωσε: ''Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων που περισσεύουν και δίνονται απλόχερα στο ΣΑΕ, επιτέλους πιάνουν τόπο. Οι 'Ελληνες πολιτικοί βασίζονται σ' εμάς γιά την προώθηση της πολιτικής τους στις ΗΠΑ. Τώρα, το ΣΑΕ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό''.
(Εξαιτίας της σπουδαιότητας της είδησης, το πασίγνωστο Βlog ''Τρωκτικό'' στην Ελλάδα την αναδημοσίευσε ατόφια)

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος (γιά το 5% του) Απόδημου Ελληνισμού
Kouvelis-Σπ. ΚουβέληςΕίναι τόσο πολύ άσχετος ο Σπύρος Κουβέλης ή μας δουλεύει άγρια; Εμμονή να ταυτίζει τον Απόδημο Ελληνισμό με το ΣΑΕ, φαίνεται ότι έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών: «Με το ΣΑΕ, ως βασικό εργαλείο, θα πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης των ομογενών μας, ως πρεσβευτών της ελληνικής πολιτικής, σε συγκεκριμένους τομείς και αντικείμενα, σε θέματα όπως η οικονομική συνεργασία με τις χώρες, όπου φιλοξενούνται, η αναπτυξιακή βοήθεια από την Ελλάδα ή ακόμα και η πράσινη ανάπτυξη». Αυτά τα χαζο-κωμικά, ανάφερε ο κ. Κουβέλης στην Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής γιά τους Απόδημους (26 Νοεμβρίου 2009). Περίπου τα ίδια είπε και στην συζήτηση γιά τον προϋπολογισμό στην Βουλή, 22 Δεκ. '09... Στο ΣΑΕ, όπως η (κάθε) ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται τα τελευταία 6 χρόνια, αντιπροσωπεύεται ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 5%. Με το ανενεργό-τυχοδιωκτικό ΣΑΕ θα ''προβάλει'' την Ελλάδα στο εξωτερικό; Καλά, αυτό το ''φρούτο'', με το οποίο ο απόδημος Ελληνισμός (το 95%) γελά, ΠΟΥ το βρήκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου; 'Ελεος με αυτούς τους εντελώς άσχετους με τα ζητήματα των Απόδημων, 'Ελληνες πολιτικάντηδες... (Σημ. Σύντ.: ''Τα στοιχεία του υπουργείου Eξωτερικών αναφέρουν ότι μόνο το 5% της ελληνικής διασποράς δραστηριοποιείται σε οργανωμένους φορείς''- παγκόσμια Συνέλευση Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού, Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 2006).
Σικάγο - ''Της τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ το κάγκελο'': Τραμπούκικες ενέργειες -που θυμίζουν άλλες εποχές- του γραμματέα κι εγκάθετων, με παρακολουθήσεις(!) μελών, ψευδολογίες, απειλές κ.ά. σε μιά Τοπική 25 μελών και 90 (ψηφοφόρων) ''αλεξιπτωτιστών''. 'Ελλειψη σοβαρότητας, στ' όνομα του...Κινήματος (βαθύ ΠΑΣΟΚ). Το περίεργο είναι ότι, στην υπόθεση, φαίνεται να έχουν εμπλοκή, ο συντονιστής Εκπαίδευσης στο γεν. Προξενείο και ο...ΣΑΕάρχης ΗΠΑ
Kαταγγελίες εναντίον του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Σικάγο κ. Πέτροβα
Κινητοποίηση για την «απελευθέρωση» του Οικουμ. Πατριάρχη, εξαιτίας συνέντευξης στο CBS
''Απολογητικός'' προς Τουρκία εμφανίζεται ο κ. Βαρθολομαίος σε ανακοίνωση Τύπου του οικουμενικού Πατριαρχείου
Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου
Από Επιτροπή Ευρωπαίων κι Αμερικανών (ελληνικής καταγωγής) επιχειρηματιών, καθηγητών κι επιστημόνων
'Εκθεση περί ''Γυναικείων Θεμάτων'' υποψήφιου ΤΕΙ Κρήτης (αυθεντικό κείμενο)
Ευρ. 'Ενωση: «Πηγή σοβαρής ανησυχίας» η Ελλάδα (ολόκληρη η έκθεση της ''Κομισιόν'')
To ''πάρτυ'' για την Ελλάδα έχει τελειώσει (Δημοσίευμα της εφημερίδας SundayTimes)
Ο λαός υποφέρει, αλλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση ίσαμε 2016
Χρωστούν ήδη 130 εκατομ. ευρώ... Πως να μην ''βουλιάξει'' η χώρα με αυτά τα πολιτικο-κομματικά τρωκτικά;
Η Ελλάδα αφού πληρώνει, αποφασίζει και ποιές Οργανώσεις θα συμμετέχουν στο ΣΑΕ !
«Τα προβλήματα στο ΣΑΕ ΗΠΑ, οφείλονται στην συμμαχία Αρχιεπισκοπής-οργανώσεων ΠΑΣΟΚ»
Τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Β. Καλιφόρνιας και μέλος του Συντονιστικού Συμβούλιου του ΣΑΕ, Θεόδωρος Λαλιώτης, στον ραδιοφ. σταθμό του ''Κ'', 24-7Radio.us... Yποψήφιος γιά ΣΑΕάρχης ΗΠΑ. (Ακούστε τη συνέντευξη)

Το περιφερειακό Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ ΗΠΑ, ''αδειάζει'' πάλι τον συντονιστή του
«Εσείς κ. Συντονιστά ντροπιάσατε με την συμπεριφορά σας το ΣΑΕ και oφείλετε μία συγγνώμη... Παρανομήσατε σε πολλά... Κινηθήκατε μονομερώς διά να δημιουργήσετε την "στρατιάν" σας... Δεν υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά».
Σπύρος Γαρυφάλλης: ''Ο Συντονιστής ΣΑΕ ΗΠΑ, μόνος του αποφασίζει και διατάζει, εμείς, αν κι εκλεγμένοι, δεν συμμετέχουμε στις αποφάσεις... Δεν φέρουμε ευθύνη γιά τις πράξεις του...''. Συνομιλία στο ραδιόφωνο του ''Κ'', 24-7Radio.us, με το μέλος του περιφερειακού Συντονιστικού Συμβούλιου ΣΑΕ ΗΠΑ... (Ακούστε τη συνέντευξη)

Η Γραμματέας ΣΑΕ, Δρ. 'Ολγα Σαραντοπούλου: «Το ΣΑΕ πρέπει ν' αλλάξει στρατηγική, στόχους»
''Να προωθεί την Ελλάδα στους λαούς των χωρών όπου ζουν απόδημοι 'Ελληνες. Η εκλογή συντονιστών, περιφερειακών συμβουλίων να γίνεται από την βάση, την Ομογένεια... Εάν δεν πάμε κοντά στην βάση, το έχουμε χάσει το παιχνίδι''... Aκούστε τη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Kalami.net, 24-7Radio.us
Διαβάστε (από απομαγνητοφώνηση) τη συνομιλία-συνέντευξη με την Γραμματέα του ΣΑΕ.

Τ' αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας της Kapa Research στις Κοινότητες του Ελληνισμού... (Mέρος 1) (Μέρος 2)
Ομιλία του πρέσβη μας στις ΗΠΑ, Βασίλη Κασκαρέλη, στο Woodrow Wilson Center, γιά ΕΕ-ΗΠΑ

Ο πρέσβης μας στις ΗΠΑ: «Δεν θα υπήρχε σήμερα η Ελλάδα χωρίς την αμερικάνικη βοήθεια»
«without U.S. aid, his own country "wouldn't exist today" as an independent, democratic state» (Washington Times)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου