Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αυτό το ''διαμάντι'' που το ανακάλυψε ο Γ. Παπανδρέου;

Eλλάδα και Απόδημοι: 'Εφυγαν οι ανεκδιήγητοι και μας ήρθαν οι γελωτοποιοί;
Σπ. Κουβέλης«Βασικό πυλώνα προς περαιτέρω αξιοποίηση», χαρακτήρισε ο κ. Σπύρος Κουβέλης το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το οποίο «αναπτύσσει ήδη μεγάλη δραστηριότητα», όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο υφυπουργός από τις επαφές που δρομολογήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΑΕ, Στέφανο Ταμβάκη. «Με το ΣΑΕ, ως βασικό εργαλείο, θα πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης των ομογενών μας, ως πρεσβευτών της ελληνικής πολιτικής, σε συγκεκριμένους τομείς και αντικείμενα, σε θέματα όπως η οικονομική συνεργασία με τις χώρες, όπου φιλοξενούνται, η αναπτυξιακή βοήθεια από την Ελλάδα ή ακόμα και η πράσινη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης... ''Αφοπλιστικές'' οι δηλώσεις του υφυπουργού στην Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής γιά τους Απόδημους (26 Νοεμβρίου 2009). Μόνο που δεν εξήγησε ποιά είναι η ''μεγάλη δραστηριότητα'' που αναπτύσσει το ΣΑΕ (που τυπικά μόνο εκπροσωπεί το 4-5% των Απόδημων) με το μηδενικό έργο του, εκτός από το να σπαταλά άσκοπα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων και να παραμυθιάζει τους άσχετους με τα ζητήματα των Απόδημων 'Ελληνες πολιτικούς, διεφθαρμένους και μη. Και με το άχρηστο ΣΑΕ, με το οποίο όχι μόνο δεν ασχολούνται οι Ομογενείς, αλλά γελούν μαζί του, θα προβληθεί η Ελλάδα; Και θα βοηθήσει η... ''αναπτυγμένη'' Ελλάδα (μέσω του... ΣΑΕ) στην... ανάπτυξη των χωρών όπου ζουν 'Ελληνες Απόδημοι; Απ' ότι φαίνεται, θα έχουμε γέλια με το νέο αρμόδιο γιά τους Απόδημους, υφυπ. Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, που φιλοδοξεί να ξεπεράσει και τον ανεκδιήγητο προκάτοχό του, Θεόδωρο Κασίμη...
(Το ερώτημα: 'Εκανε αυτές τις χαζές δηλώσεις ο άσχετος με ζητήματα Απόδημων υφυπ. Εξωτερικών ή παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του από το αναξιόπιστο ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'', γιά να κάνει ''πλάτες'' στους ΣΑΕριτζήδες;)
Η κοροϊδία συνεχίζεται... Ξεχάστε την ψήφο, τα διεφθαρμένα κόμματα δεν μας δίνουν το συνταγματικό μας δικαίωμα: ''Μόνον στην περίπτωση κατά την οποία επιτευχθεί συμφωνία των κομμάτων, ώστε να διασφαλιστούν οι 200 ψήφοι στη Βουλή που απαιτούνται από το Σύνταγμα, θα φέρει η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών'', διευκρίνισε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης (20 Νοε. '09). Eίπε ότι ''οι απόδημοι, με βάση το Σύνταγμα διατηρούν το δικαίωμα να ψηφίζουν τόσο στις δημοτικές όσο και στις εθνικές εκλογές, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η σχετική διαδικασία. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή όταν το θέμα θα έχει ωριμάσει''.
H Ελλάδα πληρώνει γιά να υπάρχει η διαλυμένη Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας (Βοστώνη): Και μία ακόμα χορηγία 7.200 δολ. από την Ελλάδα, μέσω του γεν. προξενείου, δόθηκε στην ουσιαστικά ανενεργή Ομοσπονδία. Δηλαδή, φτάσαμε στο άθλιο γιά την Ομογένεια σημείο, το υπό χρεοκοπία ελληνικό κράτος -με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων- να διατηρεί σε ''κώμα'' διαλυμένες ομογεν. Οργανώσεις, η αποστολή των οποίων τελείωσε την προηγούμενη δεκαετία.

ΠΗΓΗ:ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου