Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Η Κύπρος δεν μπορεί να μας σταματήσει

Αλαζονική δήλωση Γκιουλ μετά τη ...«μεγάλη επιτυχία» μας.
«Τεχνικό πρόβλημα» θεωρεί το Κυπριακό ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Διαστρεβλώνονται τα γεγονότα
«H Κύπρος δεν μπορεί να παρεμποδίσει την πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.», δήλωσε με αλαζονεία ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, πανηγυρίζοντας για την άνετη διέξοδο που πρόσφερε στην Τουρκία, στην πρόσφατη αξιολόγηση της ενταξιακής της πορείας, η κυπριακή κυβέρνηση. Μιλώντας με τον Αλβανό ομόλογό του σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη στα Τίρανα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατεύθυνση της Τουρκίας είναι γνωστή. Στόχος μας είναι η πλήρης ένταξη στην Ε.Ε. Η υπόθεση της Κύπρου αποτελεί ένα τεχνικό πρόβλημα. Η Κύπρος δεν μπορεί να παρεμποδίσει την πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. Όταν έλθει ο καιρός, τα θέματα αυτά θα λυθούν. Όσο αφορά το θέμα των περιορισμών, αυτοί μπορούν να αρθούν αμοιβαία», υπονοώντας την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου ως αντάλλαγμα προς το άνοιγμα των παράνομων λιμανιών και αεροδρομίων προς τον έξω κόσμο.



Στο μεταξύ:
Για πρωτοφανή μηδενισμό, παραπληροφόρηση, παρερμηνεία και διαστρέβλωση των γεγονότων κάνει λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, σχετικά με τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και τη μονομερή δήλωση της Κύπρου.



«Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τη ‘φιλολογία’ που αναπτύχθηκε σχετικά με την κατάληξη της συζήτησης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, τα Συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο και τη μονομερή δήλωση της Κύπρου για το μη άνοιγμα έξι κεφαλαίων, αν δεν εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις της», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κυπριανού.

«Με έκπληξη παρατηρώ έναν πρωτοφανή μηδενισμό, παραπληροφόρηση, παρερμηνεία και διαστρέβλωση των γεγονότων. Πάντα πίστευα ότι ζητήματα που άπτονται του εθνικού συμφέροντος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για μικροκομματικές σκοπιμότητες», προσθέτει.

«Πολιτικές σκοπιμότητες»

Ο κ. Κυπριανού σημειώνει πως πρόθεσή του ήταν με την επιστροφή του στην Κύπρο να προβεί σε δημόσια πλήρη ανάλυση των αποφάσεων και της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο Υπουργών, «για να μπορεί να έχει επιτέλους ο κυπριακός λαός την ακριβή εικόνα των πραγματικών δεδομένων και όχι μέσα από το φακό πολιτικών σκοπιμοτήτων».

«Όμως, και εγώ, όπως και ο υπόλοιπος κυπριακός λαός, νιώθω αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη για τη βάνδαλη και ιερόσυλη πράξη που διενεργήθηκε ψες στον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου», αναφέρει ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό το γεγονός, δεν το θεωρεί πρέπον να προχωρήσει στη διάσκεψη Τύπου.

«Σύντομα και σε εύθετο χρόνο θα προβώ στην πλήρη ενημέρωση και σε απαντήσεις για όλη την ανυπόστατη κριτική», αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του.
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ - KIRIAKOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου