Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

βιασμός του ελληνισμού

Στην αρχή των Χριστουγεννιάτικων γιορτών κι ενώ οι πολίτες ασχολούνται με σοβαρά προβλήματα (όπως η ανεύρεση αγαθών με λογικές τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι), η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, προφανώς αποφάσισε να απαλλάξει τον έλληνα από την βάσανο και το ψυχολογικό μαρτύριο της επιλογής κυβερνητικού σχήματος.
Έτσι, στο σημερινό (22/12/2009) υπουργικό συμβούλιο, συζητήθηκε η παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, που έχουν γεννηθεί ή που έχουν φοιτήσει στα σχολεία της Ελλάδας!!!
Επίσης, συζητείται το νομοσχέδιο που αφορά την εκλογική διαδικασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμπεριλαμβάνει και εκείνους που διαμένουν επί τρία συνεχόμενα χρόνια στη χώρα... και ο βιασμός του συντάγματος της χώρας γίνεται από πολιτικούς οι οποίοι δεν τόλμησαν προεκλογικά να ψελλίσουν καν τις συγκεκριμένες διαθέσεις τους.
O κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, θα τεθεί προς συζήτηση νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών. Εφεξής, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά που έχουν φοιτήσει στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στη χώρα μας ή συνολικά 6 χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση. Όσο για τους ενήλικους μετανάστες, αυτοί θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μετά από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα...
Σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνουν ή ισχύουν αυτά; Μα φυσικά σε καμία!!!
Όμως αν και η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, η αντιμετώπιση των πολιτών από την πλευρά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου (και όλου του πολιτικού συνοθυλλεύματος που έχει προσεταιριστεί τον πρωθυπουργό) ελάχιστα απέχει από την συμπεριφορά των αφρικανικών κυβερνήσεων...!
Προς τι όμως αυτή η βεβιασμένη ενέργεια; Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αλλοιώσει οριστικά τον εθνοτικό χάρτη της χώρας; Γιατί επιχειρείται ένα πολιτικό πραξικόπημα το οποίο ως σκοπό φαίνεται να έχει την εκμηδένιση και τον ουσιαστικό αφανισμό των γηγενών κατοίκων της Ελλάδας; Γιατί εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και μίας σοβαρότατης κρίσης της ελληνικής οικονομίας, το κυβερνητικό συμβούλιο φέρεται να ασχολείται με την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας σε ανθρώπους που δεν έχουν δηλώσει την χώρα καταγωγής τους, τα πραγματικά τους στοιχεία αλλά και τους πραγματικούς λόγους που τους οδήγησαν στην “εξαθλίωση” της Ελλάδας; (αν δεν κάνω λάθος, διαμαρτύρονται για τον τρόπο διαβίωσής τους εδώ, ενώ ξεχνούν πως ήρθαν χωρίς να μας ρωτήσουν, παραβιάζοντας τα ελληνικά σύνορα και διαβιούν ασχολούμενοι βασικά με την παραοικονομία, αλλά και την φτηνή ανδρική ή γυναικεία πορνεία).
Ο λόγος, που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ασχολείται τώρα με την ελληνοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών, είναι πολύ απλός.
Γνωρίζει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ιδεολογικός συρφετός που τον περικλείει, πως οι έλληνες δεν πρόκειται να συγχωρήσουν τα προεκλογικά ψέματα των σημερινών κυβερνώντων και θα τιμωρήσουν πολύ σκληρά όλη αυτή την παρεούλα των θολοκολτουριάρηδων που έχει εισβάλει στην πολιτική ζωή και που απειλεί ευθέως τον εθνοτικό χαρακτήρα του κράτους που λέγεται Ελλάδα.
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, όλοι αυτοί οι ψεύτες, πως η μοναδική τους ελπίδα για να διατηρηθούν στην εξουσία ή για να απωλέσουν την εξουσία με ευπρέπεια, είναι να αναγνωρίσουν ως έλληνες όλους αυτούς οι οποίοι έχουν συμβάλει ταμάλα στην αύξηση της εγκληματικότητας και που πριν 9 περίπου μήνες επιτέθηκαν προς το ελληνικό κράτος εξαιτίας μίας φωτοτυπίας Κορανίου, που τελικά δεν ήταν ούτε Κοράνι....!
Πολιτική αλητεία ή πολιτική δειλία είναι αυτό που οδηγεί την κυβέρνηση, του Γιώργου Παπανδρέου, να παραδώσει το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια, στις απόψεις, στην κουλτούρα ή στα συμφέροντα αγνώστων ανθρώπων που λαθραία (και κατά κανόνα ατιμωρητί) εισήλθαν στην χώρα μας;
Προσωπικά, δεν θέλω καν να σκεφτώ πως ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να παραδώσει την χώρα έρμαιο στις διαθέσεις διάφορων λαθρομεταναστών. Δεν θέλω να πιστέψω πως είναι διατεθειμένος να παραδώσει την χώρα στο χάος. Γιατί αν υπάρξει τέτοια απόφαση, το αμέσως επόμενο που θα συμβεί, θα είναι το χάος... Δεν τολμώ να διαννοηθώ πως ο σημερινός πρωθυπουργός σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν τολμώ καν να διαννοηθώ πως είναι δυνατόν να επηρεάζεται από διάφορους ιδεολογικά και πολιτικά μηδενικούς παραγοντίσκους που τον περιβάλλουν ή που τους επέλεξε για να συμβάλουν στο έργο της ανοικοδόμησης της χώρας και αυτοί συστηματικά απεργάζονται την αποδόμηση του κράτους, τα συμφέροντα του οποίου υποτίθεται πως εξυπηρετούν.
Δυστυχώς, η χώρα βαδίζει σε μία κατάσταση, την οποία πολλοί “υπεύθυνοι” δεν θα ήθελαν να συναντήσουν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους. Ξεδιάντροπα σχεδιάζουν τον βιασμό του ελληνισμού και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών. Περιμένουν άραγε αυτές τους οι (μύχιες μέχρι χθες) σκέψεις να επιβληθούν σε έναν λαό που ποτέ δεν ανέχτηκε την επιβολή από ξένους; Περιμένουν άραγε από τον Οδυσσέα να αγκαλιάσει τους μνηστήρες που του βεβηλώνουν το σπίτι, που απειλούν την τιμή της οικογένειάς του, αλλά και που αποσκοπούν στην εξαφάνισή του;
Έχει χιλιο-ειπωθεί, αλλά δυστυχώς, αυτή η χώρα πολύ πριν να φτάσει στο σημείο να απειλείται με οικονομική κατάρρευση, πρώτα επτώχευσε από φιλότιμο, από τιμιότητα, από ηθική, αλλά πάνω από όλα επτώχευσε από υπερήφανους πολιτικούς που με πυγμή θα υπερασπιστούν τα δίκαιά της. Οι πολίτες όμως, οι Έλληνες, δεν πρόκειται να αφήσουν έναν συρφετό θολοκουλτουριάρηδων, να επιβάλει τις δύσοσμες ορέξεις του σε έναν λαό που συνέχισε να υπάρχει επί χιλιετίες στο διάβα της ιστορίας επειδή ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι...
Κύριε πρωθυπουργέ, οφείλετε πρώτος να αντισταθείτε στις ορέξεις των νεοταξικών αποβρασμάτων που ζούνε ελπίζοντας να δούνε τον έλληνα να αφανίζεται... Εσείς πρώτος κύριε Παπανδρέου φέρετε την βαριά ευθύνη να προστατεύσετε την χώρα και τους πραγματικούς της πολίτες από αυτά που στα γραφεία και στα συμβούλια της δικής σας κυβέρνησης συζητούνται. Κύριε πρωθυπουργέ, οφείλετε να εκπαραθυρώσετε όλους εκείνους που αμαυρώνουν το δικό σας πολιτικό κύρος, που προσβάλουν το δικό σας όνομα και την δική σας οικογένεια, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη που τους δείξατε.
Η κύρια και μοναδική ευθύνη για όλα όσα έρχονται και όλα όσα θα γίνουν, είναι δική σας κύριε Παπανδρέου. Εσάς θα κρίνει η ιστορία και όχι τους τυχάρπαστους νεοταξίτες που εισέβαλαν στους κυβερνητικούς διαδρόμους και τα υπουργικά γραφεία...
Η προσπάθεια αλλοίωσης ή και ολικής εξαφάνισης του ελληνισμού, είναι ένα γεγονός, του οποίου η μορφή γιγαντώνεται στις ημέρες μας. Οι Έλληνες πολίτες θα σταθούμε απέναντι για να το αντιμετωπίσουμε, όπως άλλωστε είμαστε ιστορικά συνηθισμένοι να πράττουμε. Εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, ποιά πλευρά θα επιλέξετε; Μήπως επιθυμείτε να αντικρύσετε την οργή του λαού; Αν έτσι προτιμάτε...
Η λύση για εσάς κύριε Παπανδρέου είναι μία
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
εάν σέβεστε την Δημοκρατία και τις αρχές του Ελληνικού Συντάγματος...
Κωνσταντίνος

Τι ακριβώς λέχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο
Εγκαινιάζουμε μια νέα μεταναστευτική πολιτική, με στόχο μια κοινωνία ασφάλειας, ειρήνης και ανθρωπιάς, τόνισε ο Πρωθυπουργό ανοίγοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου τέθηκε επί τάπητος το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Οι μετανάστες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδας, όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας τόσο μπορεί να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της, σημείωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Πρόσθεσε πως ο μετανάστης δεν είναι εχθρός και πως η κοινωνική ένταξη και η δημιουργία προϋποθέσεων αρμονικής συμβίωσης είναι το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και την ανασφάλεια.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έλαβε μέρος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τον οποίο ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε για την παρουσία του. Χαίρομαι που η εκκλησία συμβάλλει στη στήριξη των αποκλεισμένων και των μεταναστών, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της εκκλησίας» σημείωσε ακόμη ο Πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που συμπαραστέκεται στην προσπάθεια της εκκλησίας και τόνισε πως το προνοιακό έργο πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή.
Αναφερόμενος στη Βοιωτία όπου διατέλεσε μητροπολίτης, είπε: «Πολιτεία και Εκκλησία συνεργάστηκαν αρμονικά και να κάνουμε το ίδιο στην Αθήνα».
«Δεν μπορεί να μένει ο καθένας περιχαρακωμένος στο χώρο του, πρέπει να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.
Εκανε επίσης πρόταση για σύσταση Ταμείου Εκκλησιαστικής πρόνοιας και ζήτησε τον περιορισμό της γραφειοκρατίας για την προώθηση των προγραμμάτων πρόνοιας.
Χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες β' γενιάς
Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών είναι ένα στοίχημα που η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μην κερδίσει».
«Ο φόβος είναι κακός οδηγός», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου και παρατήρησε: «Ο φόβος και η προκατάληψη θα μας στερούσε τη δυνατότητα να πάρουμε στα χέρια μας δυναμικά και ψύχραιμα το μέλλον της πατρίδας μας».
Εκανε επίσης λόγο για μία προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ που έχει στόχο την ευνομία, την ανάπτυξη και την ανθρωπιά.
«Παρά τις σποραδικές ακραίες φωνές, όλα τα κόμματα συμφωνούν κατά βάση μαζί μας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Μια νέα διάσταση του πατριωτισμού ανοίγεται στην Ελλάδα που αφορά στην δημοκρατική επί ίσοις όροις συμβίωσης όλων μας».
Εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε μεταξύ άλλων πως στόχος του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι να ανοίξει η πόρτα στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας, δηλαδή σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Όπως ανέφερε, με το πρώτο κεφάλαιο του νομοσχεδίου εισάγεται νέος τρόπος κτήσης της ιθαγένειας: Με τη γέννηση και τη δήλωση των γονέων του μετανάστη ή του ιδίου. Μπορούν να την αποκτήσουν εφόσον οι γονείς τους διαμένουν ήδη Ελλάδα πέντε χρόνια.
Ελληνική ιθαγένεια μπορούν να αποκτήσουν και τα παιδιά που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο συνεχώς για ορισμένα τουλάχιστον χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης, επιφυλασσόμενος να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.
Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση προχωρά στο στοιχειώδη εξορθολογισμό του θεσμού της πολιτογράφησης:
- Καταργείται η διάταξη περί αναιτιολόγητου της απόρριψης της αίτησης πολιτογράφησης.
- Μειώνεται το υπέρογκο παράβολο στην αίτηση πολιτογράφησης
- Εξορθρολογίζεται η λειτουργία του συμβουλίου ιθαγένειας και της επιτροπής πολιτογράφηση.
Για τον αλλοδαπό, που επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση απαιτείται μεταξύ άλλων να είναι ενήλικος κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης, να μην εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση απέλασης και να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα πέντε συνολικά έτη την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης.
- Επίσης, δίνεται σε ομογενείς και μετανάστες που ζουν για πολλά χρόνια στη χώρα μας δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) -όχι όμως και δικαίωμα εκλογής στη θέση του δημάρχου και του προέδρου δημοτικού συμβουλίου.
Το δικαίωμα αυτό ενεργοποιείται με αίτησή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που τηρούν οι δήμοι όπου διαμένουν. Η πολιτική συμμετοχή συνολικά υπολογίζεται περίπου στις 250.000 ομογενείς και μετανάστες που διαμένουν μακροχρόνια στη χώρα.
Μέτρα για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης
Σειρά μέτρων για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης απαρίθμησε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε πολιτικές της κυβέρνησης που ήδη έχουν γίνει πράξη, όπως η απαγόρευση επαναπροώθησης μεταναστών δεύτερης γενιάς στις χώρες τους, το κλείσιμο χώρων φιλοξενίας που δεν πληρούν τις προδιαγραφές και τα μέτρα φύλαξης των συνόρων.
«Η Ελλάδα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι. Καταπολεμούμε την ανομία, τις παράνομες διακινήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το μήνυμα που στέλνει η χώρα μας στο εξωτερικό είναι ότι «η Ελλάδα δεν είναι μια εύκολη δίοδος στην Ευρώπη και για αυτό έχουμε πάρει σειρά μέτρων».
«Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 1/3 των συλλήψεων αυτών που μπαίνουν παράνομα στην Ευρώπη», παρατήρησε ο υπουργός και είπε ότι «στα τρία λιμάνια που υπάρχει έξοδος προς την Ιταλία (Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κόρινθος) έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα με αποτελεσματικούς ελέγχους και η έξοδος είναι μηδενική, το ίδιο και οι επιστροφές στη χώρα μας».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμπλήρωσε ακόμη πως η κυβέρνηση προχωρά «στην πλήρη καταγραφή όλων όσων διαμένουν στη χώρα παράνομα». «Τα κέντρα φιλοξενίας θα διαχωρίζουν αυτούς που ζητούν άσυλο, τους διακινητές και αυτούς που ψάχνουν διέξοδο προς την Ευρώπη», εξήγησε.
Σχετικά με τη χορήγηση ασύλου, υπογράμμισε: «Θέλουμε μια νέα πολιτική ασύλου για τη χώρα, η Ελλάδα απειλείται με καταδίκη, είναι διατεθειμένη να ιδρύσει μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία ασύλου».
Είπε ακόμα ότι τους τελευταίους δύο μήνες λειτουργεί πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού με το οποίο 1500 μετανάστες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους και προανήγγειλε την παρουσία διαπολιτισμικών μεσολαβητών σε αστυνομικά τμήματα σε ένα μήνα από τώρα.
Ανέφερε επίσης ότι θα γίνει καταγραφή όσων μένουν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα φέρει προς συζήτηση, στο υπουργικό συμβούλιο, νομοσχέδιο για μια νέα πολιτική ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου