Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο Σόρος και οι αυτοκρατορικοί αποικιακοί μηχανισμοί πίσω από τις ενταξιακές προοπτικές της Τουρκίας

Η είσοδος της Τουρ­κίας στην Ευρώπη αποτελεί ένα μείζον ζήτημα για την προώθηση των σχεδιασμών του ευρωατλαντικού άξονα, ο οποίος αποσκοπεί, με μια κίνηση, να διευθετήσει ζητήματα σε πολλαπλά επίπεδα της διεθνούς σκακιέρας. Συγκεκριμένα, εάν η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση «κλειδώσει», τότε ο ευρωατλαντικός άξονας θα διασφαλίσει μεταξύ άλλων ότι: α) Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης των Βαλκανίων, καθώς το καθεστώς της Ε.Ε. θα απελευθερώσει όλες τις επιθετικές οικονομικές, δημογραφικές και πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας, αλλά και θα την καταστήσει χώρα-ρυθμιστή των σχέσεων της Ευρώπης με τις υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής, που ακόμα δεν έχουν ενταχθεί στους κόλπους της Ένωσης. β) Θα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα του ευρωατλαντικού προσανατολισμού της Ε.Ε., καθώς τελεί υπό πολύ στενή συμμαχία με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, διά του όγκου και των μεγεθών της, θα αποτρέψει μια για πάντα οποιαδήποτε προοπτική αυτονόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Αμερική. Μια Ε.Ε. με την Τουρκία ως μέλος της καθίσταται ανίκανη να λειτουργήσει πολιτικά, καταδικασμένη να παραμείνει σ’ ένα επίπεδο χαλαρής εμπορικής ένωσης. γ) Και βέβαια προωθεί τις πολύ συμφέρουσες για τις ευρωπαϊκές άρχουσες τάξεις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. Μιας Τουρκίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μεταποιητική βιομηχανία με χαμηλό παραγωγικό κόστος, αποτελεί χώρα-δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού, διαπρέπει στον τουρισμό και τις κατασκευές, έχει καταστεί χώρα διέλευσης αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου κ.ο.κ. δ) Δυνητικά, μπορεί να παίξει κάποιον επιθυμητό για τη Δύση ρόλο στα πλαίσια του ισλαμικού κόσμου. Ιδιαίτερα εάν πλασαριστεί ως η δύναμη που αντιπροσωπεύει το «ήπιο», «συνεργαζόμενο» ισλάμ, έναντι των εξτρεμιστών του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και του Ιράν. Βεβαίως αυτές οι προοπτικές είναι αντιφατικές μεταξύ τους και δεν μπορούν να υλοποιηθούν ταυτόχρονα. Ακόμα κι έτσι, όμως, τα λεφτά είναι πολλά. Τα πολιτικά διακυβεύματα επίσης. Όποτε, οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κοινωνιών στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη πρέπει να καμφθούν.
Η κοινή γνώμη χρειάζεται σιδηρά πειθαρχία πάνω στο ζήτημα αυτό, δεν μπορεί να αφεθεί έρμαιο στην αμφιθυμία της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Και, βεβαίως, οι Έλληνες υπερασπιστές των τουρκικών συμφερόντων στην Ευρώπη, ο Παπανδρέου και οι ανθυπασπιστές του, η Ντόρα και πολλοί από τους ευρωβουλευτές, είναι πολύ μικρής εμβέλειας για να αναλάβουν έστω και μέρος αυτών των ευθυνών. Έτσι, τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι «ανεξάρτητες οργανώσεις» που προωθούν την ομαλή ενταξιακή πορεία της Ευρώπης. Η κυριότερη από αυτές είναι η Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία, μια επιτροπή η οποία ιδρύθηκε με τη συμβολή του διαβόητου, πλέον, Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία, του Τζ. Σόρος και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Τα «μπουμπούκια» της επιτροπής

Η επιτροπή αυτή λειτουργεί εν είδει λόμπι προωθώντας επίμονα την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από εκδόσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό. Στοχεύει, βεβαίως, κυρίως στο να επηρεάσει «ειδικά ακροατήρια», που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης: Δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, πολιτικούς.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής είναι άνθρωποι που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πρωταγωνιστήσει στα διάφορα πεδία της παγκόσμιας ευρωατλαντικής αυτοκρατορικής πολιτικής, συνδέονται με μεγάλα σκάνδαλα, κρύβονται πίσω από όλους τους μεγάλους πολέμους που έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ενώ έχουν βάλει το χεράκι τους σε μείζονες και καταστροφικές για τους λαούς των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης εξελίξεις όπως π.χ. η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Πρόεδρός της είναι ο διαβόητος Μάρτιν Αχτισάαρι, εμπνευστής του Σχεδίου Αχτισάαρι για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Η δράση του στο Κόσοβο είχε προκαλέσει πολλούς ψιθύρους, ενώ δημοσιεύματα στον ελληνικό και τον ξένο Τύπο, φέρουν τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες να έχουν διαπιστώσει τον χρηματισμό του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ από την αλβανική μαφία προκειμένου να προωθήσει την υπόθεση της ανεξαρτησίας. Μετά από έρευνα των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας για λογαριασμό του Ο.Η.Ε., αποκαλύφθηκε ότι στον προσωπικό λογαριασμό του Αχτισάαρι μεταφέρθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμούς Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών, τους οποίους διατηρούσαν σε Ελβετία και Κύπρο. Στη συνέχεια της έρευνας αποκαλύφθηκε πως με τζιπ, που είχε στην κατοχή του μέλος της λεγόμενης «κυβέρνησης της Πρίστινας», παραδόθηκαν βαλίτσες που έκρυβαν στο εσωτερικό τους τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ και που δεν έγιναν αντιληπτά σε κανέναν συνοριακό έλεγχο. Βεβαίως, αυτές οι κατηγορίες δεν στάθηκαν ικανές να πλήξουν τον Αχτισάαρι, ο οποίος επιβραβεύθηκε κι από πάνω για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στους Αμερικάνους και την αλβανική μαφία στο Κόσοβο με το… Νόμπελ Ειρήνης το 2008(!). Και, βεβαίως, ένας τέτοιος πρόεδρος δεν θα μπορούσε να μην πλαισιώνεται και από μια δυναμική ομάδα: Τον Βαν Ντερ Μπρουκ, επίτροπο διεύρυνσης της Ε.Ε. από το 1993 ως το 1999, με ενεργό ανάμειξη στα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό και τη διάλυση των Βαλκανίων, γνωστό και ως Βαν Ντερ Τουρκ, για την προνομιακή υποστήριξη που παρείχε μονίμως στους Τούρκους∙ την Έμα Μπονίνο, φανατική υποστηρίχτρια των βομβαρδισμών της Σερβίας το 1999, η οποία είχε παραιτηθεί από την Κομισιόν όταν το όνομά της ακούστηκε στο σκάνδαλο Σαντέρ-Κρεσόν, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα χρηματισμού που έχουν ξεσπάσει ποτέ στις Βρυξέλλες, τον Μισέλ Ροκάρ κ.ά.

Είναι πολλά τα λεφτά (του Σόρος)

Η ναυαρχίδα του Σόρος έχει φροντίσει να διεισδύσει ποικιλοτρόπως στο ζήτημα. Έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει και το τουρκικό παράρτημα του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία, το οποίο με εκδόσεις και διάφορες εκδηλώσεις προσπαθεί να προωθήσει την υπόθεση στο εσωτερικό, αλλά και στις γειτονικές χώρες. Σε μια έκδοση του Ιδρύματος, που τιτλοφορείται Το Κόστος της μη Ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., ο διευθυντής του τουρκικού παραρτήματος σημειώνει σχετικά:
Εμείς, ως Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία, ενδιαφερόμαστε έντονα για τις ευρωτουρκικές σχέσεις επειδή πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα γίνει μια πιο ανοιχτή κοινωνία εάν προσεγγίσει την ΕΕ. Επίσης, πιστεύουμε ότι εάν η ΕΕ δεχτεί την Τουρκία, οι αρχές της ανοιχτής κοινωνίας θα διευρυνθούν στην Ευρώπη.
Με την Τουρκία ενταγμένη στην Ε.Ε., η Ευρώπη θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά στην ανοιχτή κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη έκδοση συμμετέχει και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου, Πωλίνα Λάμψα. Ο ίδιος ο Σόρος υποστηρίζει πάγια την προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και κατά καιρούς επανέρχεται στο ζήτημα με δηλώσεις στα διεθνή ΜΜΕ. Ήδη από τις 12.06.1999 και ενώ ο καπνός από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία δεν είχε καταλαγιάσει, είχε παρέμβει μέσω του Νιούσγουικ, και είχε καλέσει την Ε.Ε. να ενσωματώσει σταδιακά όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους κόλπους της.
Στη συνέχεια μεταβλήθηκε σε θερμό οπαδό της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, την οποία δεν παύει να προωθεί σε κάθε διεθνές φόρουμ που συμμετέχει. Επίσης, ο Σόρος έχει πραγματοποιήσει και σημαντικές επενδύσεις στην Τουρκία. Από το 2003 έχει επενδύσει στον πετρελαιοπαραγωγικό κλάδο, στα τρόφιμα και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Εξάλλου, έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι, όσο η Τουρκία προσεγγίζει την Ε.Ε., άλλο τόσο καθίσταται ελκυστική για επενδύσεις…

Χέρι χέρι με το ΕΛΙΑΜΕΠ

Όλοι αυτοί έχουν πέσει πάνω στη χώρα μας ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί για τον Δεκέμβρη. Η επικοινωνιακή εκστρατεία είναι γιγάντια, ενώ πυκνώνουν και οι αποκλεισμοί της αντίθετης άποψης από τα μεγάλα ΜΜΕ. Η μεγάλη εκδήλωση του τουρκικού λόμπι στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Η εκδήλωση είχε ως τίτλο: «Η Τουρκία στην Ευρώπη: Σπάζοντας τον φαύλο κύκλο», ενώ διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ, από κοινού με την Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία. Την εκδήλωση βεβαίως στήριζαν οι πάτρωνες του Ιδρύματος Ανοιχτής Κοινωνίας και του Βρετανικού Συμβουλία. Εκεί, μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Αχτισάαρι, Ρόχαν (πρώην Γενικός Γραμματέας Εξωτερικών Σχέσεων της Αυστρίας και μέλος της επιτροπής) και η κυρία Μπονίνο. Για άλλη μια φορά, με αυτήν τη εκδήλωση το ΕΛΙΑΜΕΠ αποκαλύπτει τον ουσιαστικό του ρόλο ως ένας από τους κυριότερους εκφραστές της ελληνοτουρκικής «φιλίας» στα πλαίσια της προώθησης του νεο-οθωμανισμού και, επιπλέον ως την κεντρικότερη δεξαμενή σκέψης της προώθησης των πολιτικών κατευθύνσεων των Η.Π.Α.

Αντίσταση!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι, για άλλη μια φορά, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων κολοσσιαίων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και δυνάμεων. Πολλοί δημοσιογράφοι, της προπαγανδιστικής σχολής του «Ιού» και των λοιπών ιδεολογικών μηχανισμών της Νέας Τάξης, προσπαθούν συστηματικά να συγκαλύψουν αυτήν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. ως ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο τους «υστερικούς εθνικιστές». Όπως όμως περίτρανα απέδειξε ο ελληνικός λαός κατά το Σχέδιο Ανάν, παρά τις πανταχόθεν ομοβροντίες, την τιτάνια πίεση, τις υπονομεύσεις, την προπαγάνδα και την εξουσιαστική επιβολή, είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο.

Συγγραφέας:
Κωνσταντής Σεβρής & Γιώργος Ρακκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου