Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΛΑ ΙΔΑΝΙΚΟΣ

Από τα Γιάννενα και ενώπιον εκατοντάδων φίλων του απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς σε όσα ειπώθηκαν χθες στην Κεντρική Επιτροπή (Φοβισμένη η Ντόρα, προκαλεί μέσω Μεϊμαράκη):
 Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της Παράταξης. Προκλήσεις δεν με αγγίζουν, δεν πτοούμαι. Προχωράμε μαζί!  Μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί η αγάπη σας. Δεν πειράζει… Το ζητούμενο είναι να βγει κερδισμένη στο τέλος η Νέα Δημοκρατία.  Ο ρόλος μου είναι να ενώνω, όχι να διχάζω.  Να επουλώνω πληγές, όχι να τις ξύνω. Η δική τους στάση δεν με αγγίζει. Δεν πτοούμαι. Προχωράμε!”

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Α. Σαμαράς έστειλε παράλληλα μήνυμα υπέρ της ενότητας της παράταξης, τονίζοντας ότι «θα εμποδίσω τον εσωτερικό διχασμό».  «Οι εχθροί μας, μας θέλουν χωρισμένους σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Από τη μία τους ‘παλαιοδεξιούς’ και από την άλλη τους ‘νεοφιλελεύθερους’… Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να χωρίσουμε ότι μπορούμε να ενώσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να συνθέσουμε τις ιδέες μας, όχι να χωρίσουμε την παράταξη».
Ακόμη, επανέλαβε ότι πρέπει «να τελειώσουν οι ‘μηχανισμοί’ που πληγώνουν το κόμμα, που αποκλείουν στελέχη, που διχάζουν την παράταξη, που διώχνουν τα μέλη».
Χαρακτήρισε ακόμα μεγάλο λάθος ότι η ΝΔ έκρυψε τα ιδανικά της για να κερδίσει τους «ταλαντευόμενους» ψηφοφόρους, χάνοντας έτσι πολύ περισσότερους παραδοσιακούς, από τον κορμό της παράταξης, από τον σκληρό πυρήνα της. Οι περισσότεροι από τους οποίους, «δεν πήγαν απέναντι, δεν πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, ούτε σ’ άλλα κόμματα. Οι περισσότεροι έκατσαν σπίτι τους, έκαναν αποχή και αυτούς πρέπει η ΝΔ να τους κερδίσει. ..Και για να τους κερδίσουμε, πρέπει να έχουμε στο νου μας τρεις λέξεις: Ταυτότητα, Ενότητα, Οργάνωση».

Σε δύσκολες στιγμές για την παράταξη, σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να στραφούμε στην ουσία της Πολιτικής, συνέχισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν χαρίζουμε την Πατρίδα στην άκρα Δεξιά. Ούτε χαρίζουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην Αριστερά. Εμείς εκφράζουμε παραδοσιακές αξίες και σύγχρονες φιλελεύθερες τάσεις. Σε αυτό που ονομάζουμε Κοινωνικό Φιλελευθερισμό»
 ..Να πάμε ένα βήμα πιο πέρα: να συνθέσουμε τις διαχρονικές αξίες μας,  με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες:  Την αγάπη για την πατρίδα, με την ανταγωνιστικότητα. Την εθνική υπερηφάνεια, με την οικουμενικότητα. Την αξιοπρέπεια, με την αξιοκρατία. Την Κοινωνική αλληλεγγύη, με την Ανάπτυξη. Τον Πολιτισμό με την σύγχρονη τεχνολογία. Το παρελθόν για το οποίο είμαστε υπερήφανοι, με το μέλλον που διεκδικούμε….
Θέτω υποψηφιότητα για να κάνουμε δυναμική αντιπολίτευση αύριο. Και να γίνουμε αποτελεσματική κυβέρνηση μεθαύριο. Δεν θα εμποδίσουμε ό,τι κάνει καλό στον τόπο. Εμείς δεν είμαστε σαν το ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα αντισταθούμε σε κάθε μέτρο που πλήττει την οικονομία. Σε κάθε μέτρο που πλήττει την κοινωνία και τη νέα γενιά. Σε κάθε μέτρο που παραβιάζει τις «κόκκινες» εθνικές γραμμές. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στα Σκόπια. Και παράλληλα θα αναδείξουμε την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Τον άλλο δρόμο, τον πιο υπεύθυνο, τον πιο αναπτυξιακό, τον πιο σύγχρονο, τον πιο εθνικά υπερήφανο. Που σύντομα θα καλέσουμε τον ελληνικό λαό να διαλέξει. Και να μας ξαναφέρει στην κορυφή.

  Ο Σαμαράς είπε «δεν χαρίζω την Πατρίδα στην άκρα δεξιά και την Κοινωνική δικαιοσύνη στην άκρα Αριστερά»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου